Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grubson

Janusz.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z góry proszę o argumentowanie swoich postów, i nie, "grubson ciota" to nie argument :(

Skąd taki hejt na Grubsona? Kogo bym nie zapytał to usłyszę tą samą odpowiedź "grubsona ssie", albo podobne. IMHO, głos świetny, przekaz jest (choć w tych czasach przekaz to "rucham dziwki jaram koks wstrzykuje marihuane), własny styl też jest. Jeśli ktoś nie zna jego utworów to niech się zapozna

klasyk-

coś z nowej płyty, HOLIZM-

a to polecam, bo przekaz

i ponawiam, jeśli masz napisać posta "grubson ciota" to sobie daruj, szkoda moich oczu na czytanie twojej wypociny. #argumentacja

Opublikowano

Jak chodziłem kiedyś do gimnazjum do słuchałem Grubsona dosłownie codziennie, uwielbiałem go.

Potem "dorosłem"(?) i nie mogłem już słuchać tego reagge rapu.

A poza tym to on ma lepsze kawałki niż "naprawimy to".

VNp6c2U.png

Opublikowano

Jak chodziłem kiedyś do gimnazjum do słuchałem Grubsona dosłownie codziennie, uwielbiałem go.

Potem "dorosłem"(?) i nie mogłem już słuchać tego reagge rapu.

A poza tym to on ma lepsze kawałki niż "naprawimy to".

jakbym miał wstawić wszystko co mi się podoba, to łatwiej byłoby wstawić cały kanał maxflo. Wstawiłem pierwsze lepsze co mi do głowy przyszło.

Jest duża różnica między Reggae a Ragga, a rapu nigdy nie tworzył, hip-hop. Ogólnie ma swój własny styl. 

Tylko na szczycie można posłuchać, reszta to chłam jak twoje cytuby :)

Nie pozdrawiam, bo grubson to c*ota.

A po Tobie nie mogłem się spodziewać innej odpowiedzi, dziecinne zachowanie i 3s życia straconego na czytanie Twojej wypociny. 

nie słyszałem
#edit, już mi się spodobalo :v
Opublikowano

Ja tam tego nie rozumiem, co ludzie do niego mają. Robi to, co lubi, a chyba o to chodzi. Przecież nie rozkazuje słuchać jego muzyki. Jak się podoba, to słuchasz, jak nie, to nie. Osobiście jego kawałki średnio mi podchodzą, chociaż nie powiem, Dżungla całkiem przyjemny numer, ale to nie oznacza, że będę mieszał go z błotem. Jak dla mnie to po prostu muzyk, nie jakiś, którego ubóstwiam, ale taki normalny, pospolity. Robi to, co lubi i czuje, przekazując to na swój sposób i tyle. Każdy jest odmienny i właśnie tą odmienność powinno się cenić w ludziach, bo taka nagonka, że oni mówią o tym i tym, że jest do dupy, to trzeba hejtować, nie jest niczym dobrym, a takie zachowanie spotykane jest niemalże wszędzie ostatnio i zapewne tyczy się też tego artysty. ;)

zSCFQrN.png

Opublikowano

Jak byłem młodszy, praktycznie codziennie go słuchałem. Był moim idolem, teraz podrosłem rzadko co go słucham, ale cały czas tkwi mi w głowie. ,,Dla tych którzy odeszli, w górze dwa palce,, Z*******e..

A co do hejtu to nie mam pojęcia, robi to co lubi i tyle.  Jak komuś się to nie podoba to zawsze można wyjść ;)

wobRsKW.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja już go nie słucham od dłuższego czasu, ale nie znaczy to, że nie podobają mi się jego piosenki. Są w sobie bardzo fajnie i jak sam powiedziałeś- przekaz jest.

Sam w poznaniu nie spotkałem osoby która by mówiła, że Grubson to ciota i ssie, ale moim zdaniem niektórzy tak na niego mówią, ponieważ po prostu słucha go dużo gimnazjalistów, inaczej- dzieci. Tak samo jest z Filipkiem i Tede, mają fajne teledyski (freestyle), ale są gównami, bo słuchają ich dzieci. Takie jest dziś prawo w rapie.

Opublikowano

Ja nie wiem dokladnie, Grubson jak dla mnie tworzy dobra muzyke wiec czemu akurat na niego hejty ?

Gdy ktos go jeszcze nie sluchal to polecam :)

Opublikowano

Nie wiem jak teraz, ale kiedyś w jego piosenkach było pełno nawiązań do Islamu. Ogólnie nigdy jakoś w mój gust nie trafił, ale szanuje. 

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jego kawałki są świetne. Mogę ich słuchać bez przerwy, gdyż podkład rytmiczny, wpada w ucho.

A teraz mi powiedz od kiedy pseudo-Ragga  ma wpadać w ucho ?

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...