Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 PL czy WoM2?

0ryginalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Korci mnie strasznie żeby pograć w tego metina, ile tematów nie założę ile postów nie napiszę nadal mam ochotę, nawet jak wszyscy mi mówią żebym dał sobie spokój. Moje pytanie, gdzie poczuje klimat metina i poznam fajne osoby? Na womie już przegrałe troche godzin, ale cieżko mi się tam z kim kolwiek dogadać (nie chodzi o znajomość angielskiego :D ) poza tym jak sprawdziłem ostatnio serwer latały same wysokie lvle, nie było świeżych graczy. Natomiast nie mam w ogóle pojęcia co dzieje się na PLu.

OsoInternational.jpg

Opublikowano

Na womie cały czas są nowi gracze, gdyby ich nie było to skąd by się brały sklepy z ulepszaczami z m2, jakieś noobskie sklepy, na orkach jak jeszcze dropiłem zęby go widziałem same low lvle, jedna połowa z nich chciała, żebym podexpił, druga zbierała to co zostawiłem ^^

Najlepiej to rozejrzyj się i oceń. Ale na womie na pewno nie ma tak ogromnego nacisku na IS, do jakiegoś GM'a możesz napisać niemal w każdej chwili, eventy są prawie codziennie.

tenor.gif

Opublikowano

Korci mnie strasznie żeby pograć w tego metina, ile tematów nie założę ile postów nie napiszę nadal mam ochotę, nawet jak wszyscy mi mówią żebym dał sobie spokój. Moje pytanie, gdzie poczuje klimat metina i poznam fajne osoby? Na womie już przegrałe troche godzin, ale cieżko mi się tam z kim kolwiek dogadać (nie chodzi o znajomość angielskiego :D ) poza tym jak sprawdziłem ostatnio serwer latały same wysokie lvle, nie było świeżych graczy. Natomiast nie mam w ogóle pojęcia co dzieje się na PLu.

Nowi gracze są, ale głównie z Rumuni.

WoM jest o wiele lepszy, darmowy IS, eventy co chwile.

Exp wynosi tam 250% w stosunku do PL'a, do tego exp ringi i możesz mieć nawet około 400% expa ;P

Dziwnym zjawiskiem są teraz Rumuni - latają po m1 i błagają o kasę.

tWL05GA.png

M0bKISt.png

­

­

Opublikowano

WoM2.

Szybszy exp, częste eventy i ogólnie jest lepiej.

Łatwiej :)

Szybki kontakt z administracją to wielki plus.

Codziennie nowi gracze, nic tylko wbijać i grać :)

Opublikowano

Grałem na WoM jakoś ponad 2 lata temu. Miałem tam woja 86lvl i ninje 96. Jeden z najlepszych serwerów na jakich grałem. Stabilny, dopracowany, fajnie zrealizowany, np. wężowe pole to teraz doskonała mapa do farmienia na metinach 60. Bynajmniej tak było 2 lata temu. Też mam wielką ochotę zagrać na jakimś konkretnym serwerze ale nie wchodzę dwa razy do tej samej rzeki. Drugi który polecam to Vesteris.pl z tym że usuwają postać i SM gdy ktoś nie loguje się ponad pół roku dlatego też tam nie zagram.

Opublikowano

WoM jest łatwiejszy, ale masz tam populacje "brudasów" i ich żałosnego zachowania i nietolerancji wobec polaków (więc można odpłacać się tym samym). Grałem tam przez jakiś czas i nie jest ciężko, IS jest tani, albo moze inaczej - IS jest czasowy. Wypełniasz ankiety co dzień i dostajesz SM. Jeśli chodzi o globala - no to tutaj bez allegro lub przelewu na GF nie wiele podziałasz.

nlUSIa9.png

Opublikowano

Ja natomiast zagrałbym na twoim miejscu na PL'u, dlaczego? 

Jak pisali wyżej PL jest trudniejszy, z czego będziesz się cieszył bardziej z osiągnięć na czymś łatwym czy na czymś trudnym? 

Dwa jak pisałeś populacja innych krajów, nie z każdym się dogadasz a handel jest ważną dziedziną w Mt2, więc jaki w tym sens?

Brak IS'u? Na PL'u jest ale wszystko można osiągnąć w grze, uwierz że teraz PL jest o wiele łatwiejszy niż kilka lat temu, dorobić się to chwila moment. Grałem kilka dni podropiłem trochę skarpet i kart i dorobiłem się 'niesamowicie' jak na taki lvl. Teraz na globalu jest dużo eventów na których można dobrze zarobić, więc nie widzę żadnych problemów żeby grać na czysto (nie ładować w IS).

Pozdrawiam :) ­

6222704500-1434194730.png

Opublikowano

Ja z kolei polecam WoMa. Admini przez cały czas  aktywni na czacie, eventy, pare polskich gildi również się znajdzie. Wyzwaniem też nie jest zarobek. Skille P można w pare miechów wbić.Pisz pw jak coś chcesz się o womie dowiedzieć

Opublikowano

WoM2 jest o wiele przyjemniejszy, bo poza większym expem i tak dalej, można sobie normalnie pogadać z ludźmi po angielsku, nie tak jak u nas.

Opublikowano

No ja nie wiem. Wszedłem ostatnio na swoje stare konto na plu (Wetar) i pomimo fuzji ludzi jest mniej niż w 2012 roku. Owszem jest z kim rywalizować itp ale to już nigdy nie będzie to samo co kiedyś a ludzi jak ubywało tk ubywać będzie nadal. Teraz na oko na przykładowym Wetarze jest około 1,5-2k graczy. Jedyny plus globala to stabilność. Zdecyduj sam.

Cyrk.png

Opublikowano

No ja nie wiem. Wszedłem ostatnio na swoje stare konto na plu (Wetar) i pomimo fuzji ludzi jest mniej niż w 2012 roku. Owszem jest z kim rywalizować itp ale to już nigdy nie będzie to samo co kiedyś a ludzi jak ubywało tk ubywać będzie nadal. Teraz na oko na przykładowym Wetarze jest około 1,5-2k graczy. Jedyny plus globala to stabilność. Zdecyduj sam.

Ludzi nie ubywa na pl, a przybywa. Gdybyś grał, to byś zauważał tą różnicę, a ja ci piszę to jako gracz.

Było mniej osób niż jest, ale aktualnie liczba rośnie, wiadome że nie będzie tak wielka jak kiedyś... sam planuję nie grać ciągle w to samo i większość tak robi, gra się większości po prostu znudziła po czasie.

Polecam pl, na wom2 też były cyrki od startu, co prawda teraz ich nie ma ale je zastąpiła plaga rumunów i innych cyganów :D

Opublikowano

Nie grałem na WoM2 ale z tego co czytałem to jest lepszy niż PL. Więcej ludzi gra jak na PL, ogarnięta administracja, dużo eventów, szybko banują boty i cheaterów. Jedyny minus to to że wszystko po angielsku, na czacie także po angielsku trzeba pisać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...