Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niska temperatura - odwołanie lekcji

Kerri

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rozumiem dlaczego nie odwoluja lekcji w mojej szkole skoro temperatura w salach wynosi 13 stopni. Na korytarzach jest jeszcze zimniej, a w szatni i laziekach jest nie wiecej niz 7 °. Co sie musi jeszcze stac zeby odwolali te lekcje ? z tego co wiem to w sali musi byc minimum 18 stopni do prowadzenia lekcji.

Opublikowano

Nie rozumiem dlaczego nie odwoluja lekcji w mojej szkole skoro temperatura w salach wynosi 13 stopni. Na korytarzach jest jeszcze zimniej, a w szatni i laziekach jest nie wiecej niz 7 °. Co sie musi jeszcze stac zeby odwolali te lekcje ? z tego co wiem to w sali musi byc minimum 18 stopni do prowadzenia lekcji.

U nas to samo i musimy siedzieć...cóż,co my poradzimy? Zadzwoń do ??sanepidu?? nie wiem gdzie to sie zgłasza

79160594027661829163.png

Opublikowano

­Kiedyś, jak jeszcze chodziłam do gimnazjum, to były podobne sytuacje. Czasem tylko skracali lekcje, ale nigdy ich nie odwołali. Dyrektorzy i nauczyciele starają się uniknąć odwołania lekcji bo nie chcą ich tracić, nie chcą ich później odrabiać, etc. Generalnie dyrektor nie ma takiego obowiązku w tego typu sytuacjach. On może odwołać lekcje, ale nie musi. Zresztą żeby on mógł odwołać lekcje to musi o to prosić organy wyższe - typu wójt, burmistrz, prezydent miasta. I to tylko wtedy kiedy temp. zewnętrzna mierzona o godz 21 w 2 kolejnych dniach poprzedzających wynosi -15 stopni lub niższa.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

U mnie na s. gimnastycznej na minusie jest i normalnie WF jest :v

Chociaż wolę na lekcjach siedzieć w kurtkach niż później chodzić i odrabiać w soboty albo w wakacje :v

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

U nas to samo i musimy siedzieć...cóż,co my poradzimy? Zadzwoń do ??sanepidu?? nie wiem gdzie to sie zgłasza

Do Kuratorium kolego.

U mnie też nigdy nie były odwołanych lekcji przez temperature.

Opublikowano

U mnie w technikum była taka sytuacja że była dość mroźna zima i  akurat wtedy system grzewczy w szkole kompletnie padł. Wymienili wszystko jakoś tak po 2/3 tygodniach a do tego czasu mieliśmy skrócone lekcje + siedzieliśmy na lekcjach w kurtkach xD

Opublikowano

u mnie -12 stopni na korytarzach, a w klasach -5, wszyscy w kurtkach i i nadal są lekcje .. mają nas gdzieś.. 

Opublikowano

u mnie -12 stopni na korytarzach, a w klasach -5, wszyscy w kurtkach i i nadal są lekcje .. mają nas gdzieś.. 

Lekcje na boisku w namiotach macie? -12 to na zewnątrz jest.

76561198001815076.png
Opublikowano

Gdzie wy mieszkacie, że nie ogrzewają wam szkoły ?

Jak chodziłem do podstawówki, gimnazjum, technikum to zawsze były ogrzewane sale, korytarze, ubikacje, szatnie, nawet jak było ponad -15 stopni na polu to w szkole siedziało się nawet w podkoszulkach... 

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Możecie zadzwonić do sanepidu, bo oni chyba zajmują się takimi rzeczami albo iść do dyrekcji albo niech rodzicie zadzwonią do dyrektora i przedstawią sytuacje, że w szkole jest za zimno, nie ma warunków do nauk, więc niech albo coś z tym zrobią albo zamkną szkołę na kilka dni.

Opublikowano

­Same, w klasach siedzi każdy w dwóch bluzach/ew. w kurtce, ale nauczyciele spinają się o kurtkę. Na przerwie jest bitwa o to, kto siedzi przy grzejniku, chore.

Opublikowano

Lekcje na boisku w namiotach macie? -12 to na zewnątrz jest.

w chłodni a mieszkam blisko syberii więc tak się żyje na tej wsi

Opublikowano

A co ma sanepid do temperatury? Gdybyście mieli w szkole jadowite węże i karaluchy na obiad, to może by zwrócili na Was uwagę. Póki co któryś z rodziców powinien skierować pismo do Kuratorium Oświaty, bo inaczej tego w żaden sposób nie załatwicie. 

Dyrekcja nic z tym nie zrobi, dopóki nie dostanie kopa. Zapłacą grzywnę, ewentualnie potracą etaty i może dopiero wtedy czegoś się nauczą. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Szkoła to w naszym systemie i nie tylko to popierdolona demoralizująca instytucja państwowa. Za kremówkę mój kumpel trafił na stryczek.

hYYRv6d.png

Opublikowano

Jak czytam wasze posty to sie zastanawiam do jakich szkół wy chodzicie xD ja do tech chodze i w klasie 19-20 stopni i co dziennie typek chodzi i sprawdza temp. w salach

WaldzioxD.png

Opublikowano

Czy tylko ja siedzę w zwykłych t-shirtach w szkole, bo inaczej jest mi gorąco? xD

Jak pójdziecie do dyrektora dużą grupą, to może Wam lekcje skróci, ale raczej nie odwoła. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...