Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

130Cap || 120SKill LVL || 13DG || Old Job System || CH/EU)

sdasilva

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ogólny zarys informacji o serwerze:

Serwer tworzę typowo pod PVP z elementami PVM/PVE(player vs Monster/Environment) oraz odrobina alchemii. Całkowicie za darmo(Silki +Itemy 100%(whites stats) do wygrywania w codziennych eventach)

Wszystko jest w fazie rozwojowej, możliwe modyfikacje servera, testy wykażą.

1' No-Global/Public IP(Serwer działa przez hamachi, dostępne 250 slotów, Jak dla samych Polaków i głównie pod PVP być może starczy, w razie czego pomyślę nad rozwojem) ,więc sam Client+Hamachi. Obsługa Hamachi jest prosta i intuicyjna. Wszystko będzie opisane w poradniku "how-to".

2' Cap 130 (130 Level na start; 10M SP; 500M gold,10k silków; oraz masa itemków w inventory - W trakcie modyfikacji)
3' Skill Lvl 120
4' Mastery: China 390 ; Euro 260.
5' Rates (Exp 350x; SP 350x; Gold 500x; Sox Drop 400x - W trakcie modyfikacji)
6' Alchemy Rate(w trakcie modyfikacji)
7' Max "+" na item(w trakcie modyfikacji, prawdopodobnie zostanę przy +12 aczkolwiek nic nie jest pewne, testy wykażą same, jednakże nie będzie to jak na wielu privach Non-Limit na "+", ponieważ będzie to się rozmijać z Ideą serwera - Nie chcę OverPowerów na tym serverze. Poza tym każdy ma mieć równe szanse*
8' Stary Job System(czyli 3 profesje). Job Rate(w trakcie modyfikacji)
9' Forgotten Temple(disabled - nie aktywne)
10' Fortress War(W trakcie modyfikacji, brak możliwości wykonania testów,okaże sie w trakcie)
11' Bagdad map + Jupiter(Disabled - nie aktywne), reszta map dostępna.
12' Magic Pop(Disabled - nie aktywne, ale to jeszcze w przyszłości może wezmę pod uwagę, jednak uważam za zbędne)
13' 200 Silków / h.(w trakcie modyfikacji, z czasem zdecyduję jaka bd ostateczna ilość a i jeszcze jedno - NIE MUSISZ BYĆ ONLINE by dostawać te silki ;)
14' Max IP = 2 konta na jednego człowieka na jedną osobę w podsieci. 
15' Questy(nie testowane, ponieważ uważam jako zbędne, jeżeli znajdę czas to postaram się zrobić testy na "dopiski") 
16' Item Mall w pełni sprawny(w trakcie modyfikacji) 
17' W miarę możliwości i czasu codzienne eventy, na SUN ITEMY(100% whites)(3 Eventy w tygodniu) + Gold/Silver Coiny(Codziennie).
18' Startowy Nova Set D13 do nabycia w NPC(Jangan/Constantinopole), pozyskiwanie SUNÓW D13(Uniki(wysoka szansa, Moby w Job temple, bardzo niska szansa), lub za Gold/Silver coiny z NPC(Gold/Silver coiny dropią moby w JobTemple)). Suny D13(100% whites - do pozyskania tylko i wyłącznie w eventach).
18.1' Póki co cały team stanowię tylko ja, z czasem dodam kogoś do GM-teamu, wszystko w trakcie rozwoju servera.
18.2' Tworzenie konta: podajesz mi Nazwę konta + Wygenerowany przez siebie Hashcode(md5). Też bd poradnik "how-to", zaręczam banalne jest stworzenie hasła w generatorze MD5 (zajmuje Dwie góra Trzy sekundy) 
Istnieją deszyfratory Hashcodów - ale mnie to zupełnie nie interesuje. Jako Game Admin -i tak mam całkowity dostęp do wszelkich zasobów/itemów itd każdego użytkownika. I tylko ja jako jedyny będe zakładał te konto i jako jedyny będę Kierował Infrastrukturą Serwera.Nikt poza mną nie będzie mieć w to wglądu. Game Master będzie mieć dostęp do wszystkich komend consoli, natomiast server jest tylko i wyłącznie na mojej głowie i w mojej dostępności.
18.3' Zrezygnowałem aktualnie z budowy strony o moim serwerze jak i oczywiście strony rejestracji, uważam to za zbędne. Wszystko będe umieszczał na facebooku i jak i kolejną drogą komunikacji będzie MPC-FORUM. 
19. Bot dozowolony, jednakże uważam za zbędny, drop rate na SOMY + coiny jest bardzo wysoki 

20. Planowany czas działania servera 12h-15h na dobę 7 dni w tygodniu. Między godziną 12:00 a 3:00. Server jest tworzony z myślą by się bawić i grać a nie "bocić" czy no "no-life'ić" 

21' Jeżeli czegoś zapomniałem lub coś pominąłem, lub jeżeli chcecie o coś zapytać to pisać wiadomości, nie długo podam mój skypę, do prostszej i bardziej elastycznej dla mnie komunikacji.
22' Powyżej wymienione aspekty mogą ulec zmianie w trakcie dalszego konstruowania servera.
23' Przewidywany czas ukończenia pracy nad serverem: około 2 - 3 tygodni.
24' Każdego dnia w miarę możliwości i czasu będę aktualizował facebooka, co zostało zrobione i co jest do zrobienia.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@UPDATE:

(mini legenda: za każdym razem gdy podaje Moon/Sun mam na myśli 13DG)

(wszystkie drop testy wykonuje na startowych setach)

1. Zmieniono CAP ze 130 na 120.(testy wykonane i zakończone - pomyślnie)
2. Zemieniono mastery system. Odpowiednio dla CH: 840 Mastery Limit,  EU:720 Mastery Limit. (oznacza to że można rozwinąć każda klasę na MAXA, przykładowo chinol -> Bow 120/ Heuks 120/ Bich 120/ Fire 120/ Ice 120 / Light 120/ Force 120/)  - Daje to nie ograniczone możliwości w zabawie i kombinowaniu jak rozgrywać PVP(testy wykonane i zakończone - pomyślnie)

3. Zwiekszono SP na start aktualnie losowy strzał to 30M SP (powinno starczyć - zostanie stestowane)

3.1 MOON DROP. Zaimplikowano drop do Niemal wszystkich mobach w Alex i obszarów go otaczających(21 mobów)(Drop test 31 Monów/h)(testy wykonane i zakończone - pomyślnie)

4. SUN DROP Jedyny drop z Mobów regularnych ustawiono na Impothepy(job temple) Rate bardzo niski. 

5. Wszystkie moby z Job TEMPLE Dropią Golden/Silver Coiny (za nie kupujemy SUNY Od NPC , w tym dopłacamy 5B za Weapon oraz Shield, i odpowiednio po 3B za każda część parta setu, acc ta sama cena. (Drop test - 38 SILVER / 17 GOLD w ciągu godziny) (testy wykonane i zakończone - pomyślnie)

6. Wszystkie SUNY zaimplikowane do NPC odpowiednio Jangan/Constantinopole, nadano pełne ceny Gold + Coins(testy wykonane i zakończone - pomyślnie)

6.1 Wszystkie Suny w NPC są +5 i blue na poziome 75%-100%, whites 0%.

6.2 Zaimplikowano itemy startowe Zaczynamy grę w pełnym wyposażeniu NOVA SET +?. (testy wykonane i zakończone - pomyślnie) 

7. Ustawiono Berserk/Hwan LVL 5(max) Na start(testy wykonane i zakończone - pomyślnie) 

DO zrobienia:

-Zmodyfikować job rate system.

-Zmodyfikować Uniq Spawn rate oraz dodać drop sunów.

-Zmodyfikować alchemy rate

-Ustawić nazwy Itemów (masa pisania)

-Zmodyfikować Launcher itp.

Na razie to są moje aktualne zadania, zapewne jakieś dojdą. Teortycznie i praktycznie server działa, ale mam nadzieje że nie później niż za 2tygodnie, wszystko dopnę na maxa.

(facebook: Matheww Kopecki) Od tej pory tam będę wrzucał aktualki: Tu będe podawał tylko info jeśli jakieś wyjdą.

Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Update:Planowane otwarcie servera na 31.1.2016r, przesunie się o conajmniej tydzień. Zaczynają pojawiać mi się błędy na serverze, szczerze mówiąc nie mające logicznego uzasadnienia, a co za tym idzie? Opóźnienia 
Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Stronka jest w trakcie budowy/stan surowy. Nie mam czasu się nią aktualnie zajmować(więc część informacji na niej jest już nie aktualna) jak wszystko zostanie skończone, strona zostanie przebudowana i stanie się funkcjonalna(http://iwshc5.webwavecms.com/).Póki co wszystkie info i Upki umieszczam na facebooku(Matheww Kopecki)
Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

!UPDATES! 

Na stronce w sekcji "Instalacja" znajdziecie dwa wideo poradniki 1' Całkowita introdukcja servera (opisuje i przedstawiam w niej niemal wszystkie aspekty servera film trwa 36 minut) 2' Kompletna instalacja hamachi - krok po kroku + uruchamianie clienta gry z innego komputera(długość filmu 16 minut). Zachęcam do obejrzenia obu a wręcz zalecam obejrzenie filmu Instalacji Hamachi. Pozdrawiam i zapraszam! (www.azuraworld.pl) 

ps. Server w fazie pełnych testów(nic nie dodaje nic nie usuwam, żadnych modyfikacji - czyli prościej mówiąc nic więcej nie kombinuje ,tylko i wyłącznie testy - to co zrobiłem - zostaje). 

Opublikowano

@UPDATE: Pełne testy servera wykonane. Testy przebiegały bez problemów. Wszystkie testy zakończone pomyślnie. Oficjalne otwarcie w tym tygodniu. Informacje ogólne czyli "Oficjalne otwarcie" będzie można znaleźć rzecz jasna tutaj na forum (stworzę nowy wątek) lub na facebooku. Wszelkie szczegółowe informacje można znaleźć na stronce www.azuraworld.pl (stronka ponownie zaktualizowana) Pozdrawiam! 

ps. jeśli ktoś nie zorientowałby się to tutaj jest nowy wątek:
http://www.mpcforum.pl/topic/1528495-27032016-azura-world-cap-120-13dg-cheu-old-job-system-custom-jobalch-rates-free-silks-events-tylko-polacy/#entry12927849

pozdrówki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...