Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

27.03.2016: Azura World |Cap 120| |13DG| |CH/EU| |Old Job System| |Custom Job/Alch rates| |Free Silks| |Events| |Tylko Polacy|

szokerson

Azura World sugestie/opinie.  

37 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zdecydowanie bardziej byłbyś zainteresowany serverem/grą na nim jeżeli byłby hostowany poprzez server dedykowany a nie hamachi? (Rzecz jasna 24/7)

• tak
      36
    • nie
      1
  2. 2. Co według Ciebie jest głównym powodem krytycznie małej ilości graczy na serverze?

• łączność poprzez hamachi
      11
    • brak możliwości tworzenia kont
      1
    • odp a+b
      25
  3. 3. Czy aktualny sposób tworzenia kont, ogranicza Cię w jakiś sposób, nie daje Ci pełnej swobody, jest nie elastyczny?(Gdy gracz nie ma ograniczenia w tworzeniu kont,zostaje wycofana premia silków na start.Powód:gracze mogą tworzyć setki kont)

• tak
      22
    • nie
      3
    • obojętne jest dla mnie czy Ty tworzysz mi konta czy ja sobie je tworzę.
      12
  4. 4. Jaki według Ciebie powinien być limit na IP? (rzecz jasna im więcej tym raty od dropu i reszta aspektów gry zostaną zmiejszone, server jest stworzony pod 2 IP)

• 2
      31
    • 5
      3
    • 8
      3
    • 16
      0
  5. 5. Chciałbyś mieć możliwość "expienia" i startu od 1 - lvlu ? (wszystkie klasy będą nadal aktywne i będą miały 120lvl, ta idea nie zostanie zmieniona)

• tak i nie podoba mi się wizja 120 lvlu na start.
      24
    • tak, lecz mogłaby być opcja - jakiś item który po użyciu ustawia mi lvl 120 natychmiastowo.
      6
    • wolę gdy jest to 120 lvl natychmiast przy pierwszym uruchomieniu i gracze skupiają się na farmie coinów/Unique Pointów/itemków i PVP a nie na expieniu.
      7
  6. 6. Wychodząc z założenia że zdecydowana większość użytkowników chce "expić", jakie wg Ciebie powinny być raty na exp z n/w przykładów? (sp pozostaje nie zmienne i jest to 20m na start)

• 25x
      13
    • 50x
      10
    • 100x
      6
    • 250x
      8
  7. 7. Czy chciałbyś mieć możliwość zakupu sunów D1-D12 z npc shopów?(jeżeli wyniknie, że większość z Was chce expić/startować od 1-lvlu)

• tak
      20
    • nie
      17
  8. 8. Czy możliwe sposoby na pozyskiwanie coinów(arena/silver/gold), sunów D13/D13 100%, Unique Pointsów, przypadają Ci do gustu?

• zdecydowanie tak
      16
    • może być
      15
    • nie
      6
  9. 9. Co sądzisz o ogólnym schemacie gry/treści(pomijamy tutaj aspekt techniczny servera-hamachi)

• jest interesujący, nie trzeba expić,mamy itemki od ustawiania buildów, bijąc uniki zdobywamy "fejm" i wiele przydatnych itemków, sporo ogólnie sposobów na pozyskiwanie różnych itemów.
      10
    • jest interesujacy, lecz chcemy mieć możliwość expienia.
      20
    • jest mało interesujący, lecz do zniesienia, zagram na nim z ciekawości, może się przekonam.
      2
    • nie przemawia do mnie.
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Azura World Start: 27.03.2016!!!

♦ 120 LEVEL NA START (13D SYSTEM) !

♦ 120 MASTERY ALL CLASS NA START ! (PVP zabawa na maxa) !

♦ 20 milionów sp !
♦ CHINESE EURO !
♦ OLD JOB SYSTEM  1,5X !
♦ ALCHEMY RATES CUSTOM !
(1....+8=100% / +9...+255=50%)!!!
♦ UNIQUE SYSTEM REWARD !
♦ FORTRESS WAR W SOBOTY !
♦ FREE SILKS (50 SILK/H) !
♦ SOS +5 SET NA START !
♦ SPECJALNE BUFFY!
♦ REBIRTH SYSTEM!
♦ SPECJALNE TYTUŁY DO ZDOBYCIA!
♦ 5K SILKOW NA START(NA UNIKALNĄ OSOBĘ) !
♦ 16 CHARÓW NA KONTO !
♦ IP LIMIT? IP = 2 konta MAX!
♦ EVENT ITEMKI / MALL ITEMKI / 2B GOLD NA START !
♦ EVENT ITEMKI / MALL ITEMKI ZDECYDOWANA WIĘKSZOŚĆ TRADOWALNA !
♦ CODZIENNE EVENTY (SILKI/COINY do wygrania) !
♦ 1 SPECJALNY EVENT RAZ W MIESIĄCU W NIEDZIELE (SUNY 100% STATS DO WYGRANIA) !
♦ BOT DOZWOLONY !
♦ CTF / MAGIC POP DISABLED
♦ ARENY (RANDOM/PARTY/GUILD/JOB) , FGW ENABLED!
♦ UPTIME 19H Czas pracy servera, start każdego dnia o 8:00 ! (Opracowany system odłączania serwera bez najmniejszych szans na utratę Itemków Graczy, możecie zostawić bota i spokojnie iść spać!)
♦ TYLKO POLACY!
♦ Aktualna ilość slotów 300!
♦ Serwis Azura World jest całkowicie bezpłatny!

Instruktaż Hamachi (Gorąco zachęcam do zapoznania się z Video, przedstawia ono w bardzo prosty sposób jak skonfigurować sieć hamachi i połączyć się ze mną (serverem)):
https://www.youtube.com/watch?v=2NlEZ1Rikd8
Jedyna działająca wersja hamachi, która nie wywala błędów na brak podpisów cyfrowych pod sterownikami:

Introdukcja Video (Kompletne przedstawienie servera (Znacząco ułatwi Wam start i przede wszystkim przedstawia wszelkie aspekty servera):
Na końcu video prezentacji podsumowanie całości przedstawionej w filmie, jeśli ktoś nie ma ochoty oglądać całości.

Server hostowany za pośrednictwem sieci Hamachi. Server z typowym nastawieniem na PVP - 120 LVL na start. 120 Poziom wszystkich klas natychmiast - więc kombinacji bez liku! Codzienne Eventy + 1 AutoEvent co 4 godziny. Zdobywanie Sunów D13 Na 4 sposoby! Specjalne Buffy, które sprawiają że Gracz staje się jeszcze potężniejszy! Unikalny Rebirth system za Specjalne Itemki (Nie musisz w kółko wbijać Levelu by wykonać rebirth!). Balanced system - nie ma sytuacji że ktoś "prowadzi" 20-30 kont, 2 konta max! (Mam nad tym pełną kontrolę, tylko ja tworzę WAM konta). Czas pracy servera to 15 godzin. Start codziennie o tej samej porze czyli 12:00 , zamknięcie 3:00. Backup danych co godzinę. Pliki aplikacji Azura World udostępniam, natychmiast po poprawnym skonfigurowaniu sieci Hamachi, nie logicznym jest pobieranie ich wcześniej, jeśli okaże się, że nie jesteśmy w stanie połączyć się sieciami. Rejestracja, oraz tworzenie kont 27.03.2016 wyjątkowo tego dnia między godzinami 15:00 a 19:00 oraz 22:30++, w kolejnych dnia w standardowych godzinach. Po więcej bardziej szczegółowych informacji zapraszam na stronkę www.azuraworld.pl Ci co śledzili mój poprzedni temat, powinni być dobrze zaznajomieni. Przed rozpoczęciem korzystania z serwisu, należy zapoznać się z Regulaminem oraz Warunkami Usługi! Serwis Team: Administrator.

Dołożę wszelkich starań, aby wszystko było utrzymane na jak najwyższym poziomie!
Życzę wszystkim przyjemnego korzystania z serwisu oraz świetnej zabawy !
Gorąco zapraszam !

Prawa Autorskie © Azura World.  Wszelkie prawa zastrzeżone przez ich właścicieli! Rozpowszechnianie/Powielanie linków/materiałów/publikacji(ze strony internetowej czy linków/materiałów/publikacji udostępnionych przez Administratora Serwisu) jakichkolwiek treści związanych
z serwisem Azura World jest całkowicie ZABRONIONE. 
Opublikowano

Witam Wszystkich! Doszedłem do wniosku, że nie ma sensu odkładać tego "wszystkiego" na Niedzielę(27.03.2016) dlatego proces rejestracji Hamachi(łączenia się ze mną przez Hamachi) oraz tworzenia Wam kont uważam za OTWARTY z dniem dzisiejszym tj. 25.03.2016. Dane sieci(ID/Hasło) oraz Tworzenie kont zaczniemy dzisiaj od 21:00 do 00:00, natomiast jutro w godzinach 18:00-19:00, a jeśli chodzi o niedzielę to już standardowe godziny czyli 18:00 - 19:00 oraz 22:30++. Gdy uda się nam się połączyć sieciami to udostępniam wam pliki Azura World już dzisiaj. Czyli zainteresowani: po zainstalowaniu Hamachi i zalogowaniu się do sieci hamachi mogą mi wysyłać informację o chęci dołączenia do sieci Hamachi(servera) - ja w odpowiedzi podeślę Wam ID/Klucz sieci Hamachi, a gdy okaże się że jesteśmy połączeni "Tunelem bezpośrednim" to udostępniam Wam pliki aplikacji Azura World (1,6GB). Drogę komunikacji jaką obieramy aktualnie(tą drogą ślijcie mi zapytania od ID/Hasło sieci Hamachi) to tylko i wyłącznie Facebook(Matheww Kopecki). Tworzycie i podajecie mi dane do dwóch konto jednocześnie, żeby później nie powtarzać całej procedury. Jeśli ktoś będzie używał kilku kont na facebooku i będzie przekraczał limit IP (Max to 2 konta), ja do tego i tak dojdę = perma ban IP/HWID dla takiego użytkownika. Natomiast bezpośredni start 27.03.2016 o 15:00 (Nadal nie mam sposobu na rozwiązanie problemu z "tunelem bezpośrednim, Ci, którym się to uda, gorąco zachęcam do podzielenia się informacją). Zapraszam i pozdrawiam!!!

edit: aha stare konto się odnalazło, nawet nie zauważyłem logując się - (szokerson), na facebooku oczywiście potwierdzenie tego posta, pozdrawiam!

Opublikowano

Witam Wszystkich! Doszedłem do wniosku, że nie ma sensu odkładać tego "wszystkiego" na Niedzielę(27.03.2016) dlatego proces rejestracji Hamachi(łączenia się ze mną przez Hamachi) oraz tworzenia Wam kont uważam za OTWARTY z dniem dzisiejszym tj. 25.03.2016. Dane sieci(ID/Hasło) oraz Tworzenie kont zaczniemy dzisiaj od 21:00 do 00:00, natomiast jutro w godzinach 18:00-19:00, a jeśli chodzi o niedzielę to już standardowe godziny czyli 18:00 - 19:00 oraz 22:30++. Gdy uda się nam się połączyć sieciami to udostępniam wam pliki Azura World już dzisiaj. Czyli zainteresowani: po zainstalowaniu Hamachi i zalogowaniu się do sieci hamachi mogą mi wysyłać informację o chęci dołączenia do sieci Hamachi(servera) - ja w odpowiedzi podeślę Wam ID/Klucz sieci Hamachi, a gdy okaże się że jesteśmy połączeni "Tunelem bezpośrednim" to udostępniam Wam pliki aplikacji Azura World (1,6GB). Drogę komunikacji jaką obieramy aktualnie(tą drogą ślijcie mi zapytania od ID/Hasło sieci Hamachi) to tylko i wyłącznie Facebook(Matheww Kopecki). Tworzycie i podajecie mi dane do dwóch konto jednocześnie, żeby później nie powtarzać całej procedury. Jeśli ktoś będzie używał kilku kont na facebooku i będzie przekraczał limit IP (Max to 2 konta), ja do tego i tak dojdę = perma ban IP/HWID dla takiego użytkownika. Natomiast bezpośredni start 27.03.2016 o 15:00 (Nadal nie mam sposobu na rozwiązanie problemu z "tunelem bezpośrednim, Ci, którym się to uda, gorąco zachęcam do podzielenia się informacją). Zapraszam i pozdrawiam!!!

edit: aha stare konto się odnalazło, nawet nie zauważyłem logując się - (szokerson), na facebooku oczywiście potwierdzenie tego posta, pozdrawiam!

@Wyjaśnienie: wybaczcie za dubling postów itd "sdasilva" to również moje konto na tym forum , założyłem je jakiś czas temu, natomiast dziś po oczyszczeniu chrome, jakimś cudem na to konto "sdasilva" mnie zalogowało. Pozdrawiam! (post sdasilva jak najbardziej aktualny/prawdziwy). 

Opublikowano

nie masz może ochoty otworzyć czegoś tak bardziej poważnie? epvp coś ala conflit elamidas, dedyk itd.. jak by co mogę być zainteresowany współpracą od strony graficznej i reklamy

UnkemptTartIrukandjijellyfish.gif

Karta graficzna: Geforce 9600 gt 512mb

Procesor: AMD Athlon 6000+ Dual Core 64 2 x 3.0 Ghz

Pamięć: 4GB DDR2 800

System: Win 7 64 bit Ultimate

Opublikowano

nie masz może ochoty otworzyć czegoś tak bardziej poważnie? epvp coś ala conflit elamidas, dedyk itd.. jak by co mogę być zainteresowany współpracą od strony graficznej i reklamy

Aktualnie nie mam wizji/potrzeby przenoszenia tego wszystkiego na dedyka. Jeśli system się nie sprawdzi nie będzie zainteresowania itd - powiedzmy po 1-2-3 miesiącach to wtedy zajmę się dydykiem, albo kompletnie porzucę projekt. Dedyk poza tym, że wiąże się kosztami wiąże się również z potrzebą przetworzenia niemal całego systemu servera(do zrobienia - nic specjalnie trudnego) itd, poza tym wiąże się to z boceniem 24/7 a idea servera jest jednak inna , 15H uptime, server jest tak stworzony(drop rates itd), że ludzie poradzą sobie bez bota... Yom4x nauczył/przyzwyczaił ludzi bocić - spójrzymy prawdzie w oczy. Pozdrawiam!

Opublikowano

Witam. Aktualne zmiany na serverze to czas otwarcia: od dzisiaj czyli 31.03.2016 server startuje o 8:00 natomiast czas zamknięcia standardowy 3:00.

Reszta pozostaje bez zmian.

Aktualnie od otwarcia servera jest 4 aktywnych graczy. 
Jeżeli ktoś boi się panicznie instalacji hamachi itd, jeśli będę w stanie pomoc - pomogę, spokojnie nie gryzę :) można śmiało pisać na fejsa(Matheww Kopecki).

Rejestracja w sieci hamachi i tworzenie kont codziennie w standardowych godzinach tj. 18:00-19:00 oraz 22:30++.

Pozdrawiam!

Opublikowano

@Updates: server zostaje zamknięty z dniem 5.04.2016(automatycznie zawieszam rejestrację kont, oczywiście dotychczasowe osiągnięcia/itemy graczy zostaną przeniesione na nowy server). W planach przejście na server Dedykowany, jestem w trakcie poszukiwań odpowiedniego sprzętu/usługodawcy. Przewidywany czas startu na serverze dedykowanym około 1 miesiąca raczej nie dłużej. Przejście na dedyka wiążę się ze zmianą rateów/dropów  i sporą ilością zmian całego systemu. W budowie ankieta tutaj na forum,która będzie gotowa na jutro/pojutrze. Pozdrawiam!

Opublikowano

Witam. Chciałbym przeprowadzić, ankietę, mam nadzieję, że rozwieje ona wszelkie wątpliwości i naprowadzi mnie na odpowiedni kierunek działania, dlatego  gorąco zapraszam do wzięcia w niej udziału.

Mam nadzieję, że Administracja/Moderatorzy nie będą mieli nic przeciwko, jeżeli będę updatował tą ankietę/wątek - jednym postem(bumpem) dziennie przez 21 dni od 7.04.2016 do 28.04.2016, zależy mi na jak największej ilości głosów, dlatego nie chciałbym aby temat wylądował po kilku dniach na 3-ciej czy 4-tej stronie. Podziękowania za ten  wzgląd dla Administrator/Moderator team. 

Pozdrawiam i raz jeszcze zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie! :) 

Opublikowano

#BUMP

Zapraszam do udziału w ankiecie! 

ps. "Drobna" informacja uzupełniająca: przejście na serwer dedykowany, wiążę się z możliwością globalnej rejestracji kont, czyli na serwer zawitają wszystkie nacje - to tak tylko w kwestii uzupełnienia, z tego względu, iż nie wspomniałem o tym wcześniej. 

Pozdrawiam!

Opublikowano

jak dla mnie i pewnie dla wielu innych powinieneś zmienić całą konfiguracje serwera.polecam się przyjrzeć dobrym serwerom kilka lat w tył. takie serwery i podobne nie mają prawa istnieć

Opublikowano

jak dla mnie i pewnie dla wielu innych powinieneś zmienić całą konfiguracje serwera.polecam się przyjrzeć dobrym serwerom kilka lat w tył. takie serwery i podobne nie mają prawa istnieć

Co masz na myśli pisząc dobre? Podaj jakieś konkretne servery - to z chęcią podpatrzę. Patrząc chociażby na "pierwszy-lepszy" Silkrod-Europe, który wiedzie prym w nie jednym vote/rankingu - dwa auto eventy i bicie jokerów dla Unique Buffs i sunków 100% i ma sporo ludzi, osobiście lubiłem ten server. Różnica w tym servie w odniesieniu do innych ,brak expu, max 120lvl na start (takie były założenia,(pomijając fakt hamachi oczywiście) zdążyłem się przekonać jaki to dało efekt, wyciągnąłem wnioski) - co do reszty aspektów servera, wiadoma sprawa, że pewne rzeczy muszą ulec zmianom, jeśli się nastawiam na 1k-2k playerów,ale na pewno nie "cała konfiguracja servera" - to w ogóle nie wchodzi w grę, w ankiecie spytałem tylko o podstawowe rzeczy - wypełnień ankiety 14, tworząc szeroką ankietę 20-40 pytań/sugestii, były by ich podejrzewam 10 - skoro teraz jest taka a nie inna ilość wypełnień. 

dziękuję za sugestię, pozdrawiam!

Opublikowano

.. np. FuloRoad , Creddy Online , Zyain , conflict , pinnacle, Onyx.

Rozgrywka powinna rozpoczynać się od 1 lvla.. bo o to w tym też chodzi o gonitwie żeby być najlepszym. auto eq 1-6 dg. małe raty serwera. a przede wszystkich Hwid limit 1/2

ja robiąc serwer postawił bym na Questy i Joba. oraz możliwości 1 Donate na miesiąc.

aby np. zdobyć lepszy przedmiot np moon (wyłączony sox drop) to trzeba by było nazbierać odpowiednią ilośc coinów z Q (limit dzienny) to tego Job coiny i gold.. a przy okazji dodał bym jeszcze coiny z dropu np do kupowania potów i innych pierdół jak to jest teraz na silku

mam wiele wiele pomysłów ale dużo było by pisać

Opublikowano

#Bump. 

Zachęcam do wypełnienia/ankiety - oddania głosów.

Po tygodniu czasu uzbierało się 16 głosów. 
Chciałbym/liczę, osiągnąć do końca trwania czyli,  2 tygodnie pozostało - 100 głosów, choć widząc aktualny wynik chyba będzie ciężko, mimo to liczę na Wasze głosy.

dziękuję za głosy/opinie/sugestie , pozdrawiam!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

serwer jeszcze istnieje?

Witam. Serwer zamknąłem około miesiąca czasu temu. Póki co nie przewiduję kontynuacji(jednak nie jest ona wykluczona) czyli przejścia na serwer dedykowany itd. Główny powód to brak motywacji, czasu mam nie wiele, ale to pierwsze stanowi priorytet. Na marginesie miesiąc wolnego/spokoju od tego wszystkiego po niemal półrocznej pracy nad tym wszystkim był potrzebny :) 

Pozdrówki! 

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...