Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smajt kinematik trailer

Gość ManiekSpecjalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo, brat mi to gówno przed chwilo podlinkował to dodam bo może ktoś nie widział cnie

Opublikowano

A co w 1:34 robi Wukong z LoLa? o_O

Każda postać w Smite to starożytny Bóg albo Bogini, tak samo jest z SWK.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Fajna zlepka animacji, ale to ma być trailer?! Nie ma tutaj żadnej fabuły; jest tylko jakaś walka z odniesieniem do zabicia Ognistego Tytana. Ponadto ta muzyka całkiem pasuje klimat.

Dla mnie bardzo słabe dzieło. 

Ten w LoL'u jest trochę inny. Zaprezentowany na filmie Sun Wukong jest jak najbardziej modelem ze Smite'a. 

Opublikowano

Wszystko ładnie ale jakby potraktować ten trsiler dosłownie to

1.W sezonie trzecim ult Ymirka będzie odrzucał przeciwnika

Decoy SWK będzie mógł używać skili

Decoy Lokiego będzie mógł się poruszać

FG straci swoją brodę na żecz mocy

Jednym słowem obawiam się o sezon trzeci który już za niedługi czas będzie

Opublikowano

Raczej zapytałabym, co w LoLu robi Wukong ze Smite, zważywszy na to, że postacie w Smite to bogowie z mitologii całego świata. ;)

Opublikowano

Raczej zapytałabym, co w LoLu robi Wukong ze Smite, zważywszy na to, że postacie w Smite to bogowie z mitologii całego świata. ;)

Bo LoL nie ogranicza się tylko do jednego schematu przy tworzeniu postaci.

Poza tym kolejny dowód, że smite to kopia LoLa, skoro nawet nazwy postaci są niemalże identyczne. (smite z małego "s" bo nie mam szacunku do tej gry)

MVBXwjm.png WsQCzaX.png

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Poza tym kolejny dowód, że smite to kopia LoLa, skoro nawet nazwy postaci są niemalże identyczne. (smite z małego "s" bo nie mam szacunku do tej gry)

MVBXwjm.png WsQCzaX.png

Udajesz takiego głupiego czy co?  :v

Sun Wukong to starożytny Bóg, dlatego znalazł się w Smite.

Poza tym to nie dział lola żeby o tym tutaj dyskutować :)

VNp6c2U.png

Opublikowano

Jesteś głupi, czy tylko udajesz, Dekoder? Pls. Czepiasz się o nazwę postaci/boga, która jest tak naprawdę odgórnie ustalona? XDDD Śmiechłam.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Sun_Wukong

Sun Wukong to postać MITOLOGICZNA, więc jak, wytłumacz mi jak, można nazwać ją inaczej skoro w grze jest właśnie TYM SUN WUKONGIEM z mitologii chińskiej? Ponadto Smite opiera się na takich bogach, więc logicznym jest, że Wukong wśród nich się znajduje. A LoL to jakiś śmieszny misz-masz wszystkiego bez ładu i składu. 

Opublikowano

Fajnie się Was prowokuje smitowcy. :v

To w takim razie wyjaśnijcie ulta meduzy ze smite i casio z ligi.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Meduza_(córka_Forkosa)
Polecam sobie poczytać o mitologicznych bóstwach. Ult Medusy był oczywisty nawet zanim została wprowadzona do Smite. Ult Casio mógł być ewentualnie wzorowany na tejże bogini. ;)
Opublikowano

MVBXwjm.png WsQCzaX.png

Fajnie się Was prowokuje smitowcy. :v

To w takim razie wyjaśnijcie ulta meduzy ze smite i casio z ligi.

Nie rozumiem takiego nastawienia, Dektored, serio. :) Mitologiczny świat Smite'a bazuje głównie na opisach z różnych źródeł, które są ogólnodostępne, także można je łatwo zdobyć. Wystarczy porównać wyobrażenia starożytnych plemion o bogach z ich odzwierciedleniem w grze. Znajdziesz bardzo pokrywające się szczegóły.

Można równie dobrze powiedzieć, że LoL zgapił pomysł od tego tytułu i zaczął brać bohaterów z mitologii. 

Opublikowano

Można równie dobrze powiedzieć, że LoL zgapił pomysł od tego tytułu i zaczął brać bohaterów z mitologii.

Wukong był w LoLu zanim ktokolwiek o waszej gierce usłyszał (no ok, dalej mało ludzi go kojarzy).
Opublikowano

Wukong był w LoLu zanim ktokolwiek o waszej gierce usłyszał (no ok, dalej mało ludzi go kojarzy).

Ty będziesz bronił LoL'a, a ja Smite'a. Nigdy nie wiadomo, jak było. Możesz twórcy Ligi zaczęli w pewnym momencie sięgać po inspirację do mitologii. To byłoby logicznym wytłumaczeniem podobieństw postaci z tego tytułu i tego. 

Teraz mi tylko powiedź, czy to nie przypadkiem League of Legends jest grą, gdzie wszystkie postacie są wymyślone przez autorów i połączone pewnym ciągiem historycznym? 

Mimo wszystko, czy ważne jest skąd pomysł na stworzenie takiego bohatera? Cenny jest fakt, że Wukong i Sun Wukong to dwie, całkiem różnie wykonane postaci. Na tym trailerze jest przedstawiony bóg ze Smite'a, co widać na pierwszy rzut oka. 

Opublikowano

Cenny jest fakt, że Wukong i Sun Wukong to dwie, całkiem różnie wykonane postaci. Na tym trailerze jest przedstawiony bóg ze Smite'a, co widać na pierwszy rzut oka. 

Akurat tutaj się nie zgodę, bo z wyglądu (nawet nazwy) są niemal identyczne.

Opublikowano

Akurat tutaj się nie zgodę, bo z wyglądu (nawet nazwy) są niemal identyczne.

Nazwa - zapewne dlatego https://pl.wikipedia.org/wiki/Sun_Wukong.

Wygląda - http://historum.com/blogs/ghostexorcist/5300-story-sun-wukong-monkey-king.html.

Zapewne dlatego, że źródła mitologiczne tak go właśnie przedstawiają. Fakt, może ten "smajtowski" powstał później, ale według idei, której trzymają się twórcy gry - postacie mitologiczne. Zaś LoL przygarnął sobie postać z mitologii, która, bądź co bądź, jest sprzeczna z pierwotnym zamysłem autorów tego tytułu, gdyż podobno w Lidze są postaci tylko wymyślone, i tylko połączone historią. 

Opublikowano

Pominiemy fakty ultów medusy ze smita (wydana w zeszłym roku) i cassiopei z ligi (wydana w 2010 roku)  które są niemal identyczne (z tego co pamiętam ten to ult medusy  jest łatwiejszy do castowania bo nie trzeba było się gapić komuś w morde by wszedł stun)

Nazwa - zapewne dlatego https://pl.wikipedia.org/wiki/Sun_Wukong.

Wygląda - http://historum.com/blogs/ghostexorcist/5300-story-sun-wukong-monkey-king.html.

Zapewne dlatego, że źródła mitologiczne tak go właśnie przedstawiają. Fakt, może ten "smajtowski" powstał później, ale według idei, której trzymają się twórcy gry - postacie mitologiczne. Zaś LoL przygarnął sobie postać z mitologii, która, bądź co bądź, jest sprzeczna z pierwotnym zamysłem autorów tego tytułu, gdyż podobno w Lidze są postaci tylko wymyślone, i tylko połączone historią. 

W lolu postaci biorą inspiracje z różnych źródeł, bo rito nie zatrudnia do zespołu stada lovecraftów. Ja moge sie przywalić nawet o nazwe gry, ponieważ w lolu summoner spell o takiej nazwie jest od alphy gry, czyli roku 2009, uh?

Jak dodadzą do smita jakiegoś mitycznego samuraja to przywalicie sie o yasuo w lolu, jak syrene to o nami, a jak panteon koreański to o ahri :v

ps. ciśniecie dupe jakby hirez miał prawa do panteonów pogańskich całego świata a rito perfidnie im je kradło sprzed nosa xD

Opublikowano

Pominiemy fakty ultów medusy ze smita (wydana w zeszłym roku) i cassiopei z ligi (wydana w 2010 roku)  które są niemal identyczne (z tego co pamiętam ten to ult medusy  jest łatwiejszy do castowania bo nie trzeba było się gapić komuś w morde by wszedł stun)

W lolu postaci biorą inspiracje z różnych źródeł, bo rito nie zatrudnia do zespołu stada lovecraftów. Ja moge sie przywalić nawet o nazwe gry, ponieważ w lolu summoner spell o takiej nazwie jest od alphy gry, czyli roku 2009, uh?

Jak dodadzą do smita jakiegoś mitycznego samuraja to przywalicie sie o yasuo w lolu, jak syrene to o nami, a jak panteon koreański to o ahri :v

ps. ciśniecie dupe jakby hirez miał prawa do panteonów pogańskich całego świata a rito perfidnie im je kradło sprzed nosa xD

Chyba mnie nie zrozumiałeś, mistrzu. :) Przeczytaj sobie jeszcze raz to, co napisałem i zauważysz odniesienie do pierwszego zdania.

Rozumiem, ale spójrz, że pomysł na Smite'a był właśnie taki, by odtworzyć różne postacie mitologiczne w grze, z taką, dosyć oryginalną perspektywą dla gracza. LoL, to podobno całkiem inna bajka, gdzie ci bohaterowie są wymyślani autorsko i realizowani na zasadzie układanki. Jeśli Riot sięga do mitologii po inspirację to przede wszystkim psuje sobie sam koncepcje i wchodzi na pomysły Hi-Rezu.

Nie zdziwi mnie fakt, jeśli za kilka miesięcy zostanie zmieniona perspektywa w League of Legends. 

Patrząc obiektywnie, nie ma to znaczenia, bo są to całkiem dwa różne tytuły. A trailer w 100% zawiera bohaterów ze Smite'a, a nie żadne postacie z LoL'a. 

Opublikowano

Chyba mnie nie zrozumiałeś, mistrzu. :) Przeczytaj sobie jeszcze raz to, co napisałem i zauważysz odniesienie do pierwszego zdania.

Rozumiem, ale spójrz, że pomysł na Smite'a był właśnie taki, by odtworzyć różne postacie mitologiczne w grze, z taką, dosyć oryginalną perspektywą dla gracza. LoL, to podobno całkiem inna bajka, gdzie ci bohaterowie są wymyślani autorsko i realizowani na zasadzie układanki. Jeśli Riot sięga do mitologii po inspirację to przede wszystkim psuje sobie sam koncepcje i wchodzi na pomysły Hi-Rezu.

Nie zdziwi mnie fakt, jeśli za kilka miesięcy zostanie zmieniona perspektywa w League of Legends. 

Patrząc obiektywnie, nie ma to znaczenia, bo są to całkiem dwa różne tytuły. A trailer w 100% zawiera bohaterów ze Smite'a, a nie żadne postacie z LoL'a. 

Nie zostanie zmieniona , i odnosiłem sie do ogólnego bólu dup fanbojów smita  :ass:

Opublikowano

Nie zostanie zmieniona , i odnosiłem sie do ogólnego bólu dup fanbojów smita  :ass:

Widzisz, właśnie ja bym powiedziała, że to dzieci LoLa mają zawsze ból dupy, bo to oni przyłażą do działu Smite wylewać swoje żenujące komentarze, a nie odwrotnie. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...