Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakupiona klawiatura...

liqeen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez mój błąd zamówiłem dwie klawiatury w innych sklepach bo myslałem ze jedną anulowalem .. Jedna paczka kurierska przyszła i za nią zapłacilem ale 20min pózniej przyszła następna i powiedziałem kurierowi zę pomyłka że już dostałem klawiaturę i teraz moje pytanie czy mogę tamtej po prostu nie przyjąć? Zamówilem ją w mediamarkt

U mad m8?

Opublikowano

Zawsze możesz nie odebrać przesyłki.

Tak samo masz prawo zwrotu towaru do 14 dni jeżeli kupowałeś po za lokalem firmy (czyt. internet).

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Koszty przesyłki jednak zapłacisz, policz koszt dostarczenia i zwrotu 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Z jakiej paki ma płacić za przesyłkę? Skoro pobraniowa paczka to odmawiasz i tyle. Nie mogą Cię obciążyć, masz prawo do rezygnacji z zakupu w dowolnym momencie.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Naucz się czytać ze zrozumieniem prawo konsumenta, zwroty zawsze pokrywa KUPUJĄCY jeśli inaczej nie zaznaczył sprzedający, nie pisz sobie jakiś nie stworzonych przepisów które ci odpowiadają.

Zwrócić tak, koszty przesyłek pokryć. Bezpłatnie to może sam sobie dostarczyć pod wskazany adres sprzedawcy ( dowolny sklep media w Polsce ) . Tym bardziej że miał płatność po dostarczeniu towaru, czyli nie wywiązał się z zawartej umowy ze sprzedającym! 

Umowa sprzedaży MediaMarkt :  Konsument ponosi koszty zwrotu Towaru Sprzedającemu. Cenniki paczek można odnaleźć na stronach internetowych np: Poczty Polskie, UPS czy DPD.

Pokrywa sprzedający jeśli przedmiot był uszkodzony lub podlega gwarancji ( czytać gwarancję trzeba ) 

Dostanie zwrot pieniędzy tylko za wartość klawiatury pomniejszony o cenę przesyłki w jedną i drugą stronę, za przesyłkę pewne płacił dodatkowo albo była wliczona w cenę. Nie podał ile kosztowała.  

Opublikowano

On po prostu nie odebrał przesyłki... nie płacił za nią z góry więc nie ponosił kosztów wysyłki.

Nie odebrał przesyłki = nie zawarł umowy ze sprzedawcą.

Chyba że zapłacił z góry to musi pokryć koszty wysyłki.

Opublikowano

To poznaj prawo od dobrej strony, zobowiązany jest do poniesienia kosztów które będzie musiał zapłacić sprzedawca dodatkowo z powodu jego błędu, tak prostych rzeczy nie rozumiesz, wróć się do szkoły albo  na prawo by zrozumieć. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...