Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ekipa na start (EU)

Teski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś z Was ma zamiar kupić pre-order na EU?

Jak znajdzie się kilka osób to można by skleić jakąś gildię. ;)

Najtańszy "pakiet" kosztuje 30 euro, tanio/drogo, co sądzicie? 

Opublikowano

Moim zdaniem to dużo choć sama gra wygląda niesamowicie.

Słyszałem, że można tam założyć restauracje i handlować z graczami (nie tak jak w każdym mmo).

Pooglądam pewnie kilka streamów i zastanowię się nad zakupem.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Moim zdaniem to dużo choć sama gra wygląda niesamowicie.

Słyszałem, że można tam założyć restauracje i handlować z graczami (nie tak jak w każdym mmo).

Pooglądam pewnie kilka streamów i zastanowię się nad zakupem.

Fakt, gra jest baaardzo rozbudowana. Miałem okazję pograć kilka godzin na wersji rosyjskiej i moje wrażenia były pozytywne. A do tego jeszcze ta grafika. <3

Możesz sobie prosty ogród zrobić i masz tam wszystko. Podlewanie, przycinanie, szkodniki, strachy na wróble - taki symulator farmera w MMORPG. :D Można nawet sobie pracownikami handlować.

Opublikowano

Będę grał na 100% i może zainwestuje 50Euro na preorder. Jak dla mnie gra jest przepiękna oraz bardzo rozwinięta. Poczekam zobaczę jakieś Polskie let's playe i jeśli wszystko będzie działało cacy to będę grał. Można by ogarnąć ts3 oraz gildię dla zainteresowanych osób.

Opublikowano

Zagrałbym ale narazie nie będe kupował.

Poczekam sobie na gameplaye/recenzje oraz żeby znajomy mi udostępnił gre gdyż nie wiem czy na moim (starym) sprzęcie odpali ;)

Opublikowano

Gra świetna i na pewno warta tych 30 eur. Nie pamiętam teraz kiedy startuje (zaraz sobie obadam) ale możecie dać znać na pw jak gildia będzie się "sklejać". Jak tylko czas pozwoli to się przyłącze.

U nas na portalu chłopaki robili streamy po 24h w czasie zamkniętych beta testów. Pojawiła się nawet recenzja. Myślę, że też będą chętni do wspólnej gry.

Opublikowano

Sam się zastanawiam. Długi czas jakoś bardzo nie interesowałem się tym tytułem, ale przyznam się szczerze, że w czasie zamkniętych beta testów obejrzałem kilka streamów i mnie wzięło. Graficznie według mnie to będzie jedna z najładniejszych gier mmorpg obecnie (chociaż spotkałem również osoby narzekające na wygląd). Trochę nie przemawia do mnie walka - chyba nie mój klimat. Za to możliwości jakie ma zaoferować Black Desert to już całkiem inna bajka. Raczej jednak się wstrzymam do premiery i tego jak przebiegnie. Nie raz i nie dwa wychodziły dopiero wtedy problemy.

A 30 euro to wcale nie tak dużo porównując do takiego TESO na przykład.

banner_strefammo.jpg

Opublikowano

130 zł za grę to troszkę sporo, jak na studencką kieszeń. :v Z drugiej strony bije ona inne tytuły na głowę.

Ja wstrzymam się z zakupem do kilku pierwszych miesięcy po premierze. Wtedy będzie można ocenić jej faktyczny sukces.

ArcheAge też wszyscy się tak bardzo zachwycali, a ostatecznie praktycznie już nie słychać o tej grze.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Gra nie jest dostępna na plaformie STEAM.

Każdy zakupiony pre order otrzymuje także możliwość podzielenia się tak zwaną "wejściówka" z kim tylko właściciel pre ordera będzie chciał się podzielić.

Ilość wejściówek do rozdania jest zależna od rodzaju zakupionego pre orderu - jednak każda wejściówka zapewnia dostęp do gry na okres tygodnia.

30 euro - 1 wejściówka

50 euro - 2 wejściówki

99 euro - 3 wejściówki

Opublikowano

Duale - Sprecyzowałbyś? Nie wiem czy dobrze rozumiem. Kupująć pre ordera za 50 euro mam możliwość pograć przed premierą na BT przez 2 tygodnie. - Dobrze rozumiem? Z tego co napisałeś można wywnioskować ze za 30 euro kupujesz abonament na tydzień ^^

Co do steama - gdzieś tak przeczytałem. Jak widać była to błędna informacja.  

Grał ktoś na rosyjskim serwerze?

EDIT: Po wtórnym przeczytaniu zauważyłem słowo ,,Także" - już łapie, przepraszam za kłopot ;)

Opublikowano

Duale - Sprecyzowałbyś? Nie wiem czy dobrze rozumiem. Kupująć pre ordera za 50 euro mam możliwość pograć przed premierą na BT przez 2 tygodnie. - Dobrze rozumiem? Z tego co napisałeś można wywnioskować ze za 30 euro kupujesz abonament na tydzień ^^

Co do steama - gdzieś tak przeczytałem. Jak widać była to błędna informacja.  

Grał ktoś na rosyjskim serwerze?

EDIT: Po wtórnym przeczytaniu zauważyłem słowo ,,Także" - już łapie, przepraszam za kłopot ;)

Możliwość pogrania/przetestowania gry, sposoby są dwa:

- zdobyć klucz umożliwiający dostęp do CBT2 - rozdań będzie wiele zaczynając od portali o tematyce MMO, giveaway na Twitch, fansites lub od gildii - gildie także otrzymają pewną pulę kluczy (CBT1 odbyła się już, została otwarta 16 grudnia, 2015 roku i zakończyła się 22 grudnia)

- wykupić pre order, dostęp do CBT2 zapewnia pre order o wartości 50 euro i 99 euro

Jakie bonusy można otrzymać wykupując pre order możecie znaleźć tutaj, w zależności od ceny wszystko jest opisane:

https://www.blackdesertonline.com/preorder/

Chcę także uprzedzić, że cały postęp postaci, sprzęt, level, nick i wszystko co będzie istnieć na CBT2 zostanie skasowane przed oficjalnym startem - reasumując start od zera. CBT to opcja przetestowania gry, tłumaczeń, zgłoszenia bugów, sugestii co do zmian tak jak miało to miejsce w testach CBT1 gdzie wiele sugestii zostało wysłuchanych i będą one wprowadzone w życie świata Black Desert Online.

Opublikowano

Gra jest droga troszkę powie mi ktoś może ile przewidywana liczba graczy moze objąć ten projekt gry.­

Nikt z nas nie jest jasnowidzem. Ale hype na grę jest, a na rosyjskich serwerach graczy nie brakuje.

Opublikowano

Gra jest droga troszkę powie mi ktoś może ile przewidywana liczba graczy moze objąć ten projekt gry.­

Najtańszy pre order wynosi 30 euro czyli 130 zł. Gra jest wydawana w Europie i Ameryce Północnej (głównie). 30 euro dla przeciętnego europejczyka to nie jest duża kwota, niestety różnica między Europą zachodnią awschodnią w stosunku zarobków jest spora ale gra jest zablokowana w większości krajów Europy wschodniej takich jak Łotwa, Litwa, Ukraina. Model B2P był także dużą inicjatywą ze strony community, co ciekawsze według sond zrobionych przez zwykłych graczy wszyscy spodziewali się (a raczej głosowali), że najtańszy pre order będzie wynosił 50 euro więc dla osób biorących udział było to pozytywne zaskoczenie, że za 50 euro będą w stanie zakupić już średni pre order.

Dlatego jeżeli ktoś będzie chciał przetestować grę zanim przeznaczy swoje ciężko zarobione pieniądze na zakup gry to bez problemu będzie mógł to zrobić - osoby, które zakupiły pre order będą miały do rozdania wejściówki na okres 7 dni ale polecam także śledzić m. in mój temat w dziale na temat CBT2 - kto wie, jeśli zainteresowanie tutaj Black Desert Online będzie znaczące postaram się zorganizować jakieś klucze z dostępem do CBT2.

Opublikowano

Jeśli rozmawiacie o tym jak bardzo gra może być popularna w wersji zachodniej to, początkiem stycznia było sprzedane ponad 120 tysięcy preorderów.

Źródła nie podaje bo regulamin i nie chce reklamy robić, ale dane brano z oficjalnego forum. Gracze wklejają tam numer zamówienia, a końcowe liczby to ilość kopii sprzedanych: wliczają się w to również ulepszenia z wersji podstawowej do wyższej, ale wciąż stanowi to dosyć dokładne odzwierciedlenie ilości zamówionych egzemplarzy.

banner_strefammo.jpg

Opublikowano

Jeśli rozmawiacie o tym jak bardzo gra może być popularna w wersji zachodniej to, początkiem stycznia było sprzedane ponad 120 tysięcy preorderów.

Źródła nie podaje bo regulamin i nie chce reklamy robić, ale dane brano z oficjalnego forum. Gracze wklejają tam numer zamówienia, a końcowe liczby to ilość kopii sprzedanych: wliczają się w to również ulepszenia z wersji podstawowej do wyższej, ale wciąż stanowi to dosyć dokładne odzwierciedlenie ilości zamówionych egzemplarzy.

Już niecałe 140 000 - właśnie zaktualizowałem temat.

Opublikowano

Ta gra będzie na abonament czy tylko płatność jednorazowa? Poważnie zastanawiam się nad kupnem oraz graniem w tą grę.

Opublikowano

Grałem na RU, gra przepiękna zapowiada się ciekawie. Jak nic się nie sknoci i gra dostanie więcej tłumaczeń niż angielski to będzie to najlepszy mmorpg online wszechczasów (może przesadzam)  ^^

Opublikowano

Ode mnie leci preorder za 50€(~225zł). Gierka według mnie warta takiej ceny, nie jest jakaś strasznie wygórowana(najtańszy preorder ~135zł). Gdybym zdecydował się 3-4 miesiące wcześniej to prawdopodobnie leciałbym po preorder za 100€, no ale cóż... W razie czego zgłaszam się do gildii, jeśli takowa powstanie. ;)

Btw. Są gdzieś jakieś potwierdzone wymagania itp.? Myślę, że pociągnie mi na lapku co jest w stanie Wieśka 3 utrzymać na niskie+średnie(niektóre) na stabilnych fpsach(~60), ale wolałbym się upewnić. :D

Opublikowano

Ode mnie leci preorder za 50€(~225zł). Gierka według mnie warta takiej ceny, nie jest jakaś strasznie wygórowana(najtańszy preorder ~135zł). Gdybym zdecydował się 3-4 miesiące wcześniej to prawdopodobnie leciałbym po preorder za 100€, no ale cóż... W razie czego zgłaszam się do gildii, jeśli takowa powstanie. ;)

Btw. Są gdzieś jakieś potwierdzone wymagania itp.? Myślę, że pociągnie mi na lapku co jest w stanie Wieśka 3 utrzymać na niskie+średnie(niektóre) na stabilnych fpsach(~60), ale wolałbym się upewnić. :D

http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=7996&game=Black%20Desert%20Online

Wymagania takie pod mój komputer, bo akurat mam takiego procka, i niedużo lepszą grafikę. Ale jak odpalałem BD to komputer się trochę stresował. xD

Opublikowano

http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=7996&game=Black%20Desert%20Online

Wymagania takie pod mój komputer, bo akurat mam takiego procka, i niedużo lepszą grafikę. Ale jak odpalałem BD to komputer się trochę stresował. xD

Chyba medium na 1366x768 będzie... :D Dzięki, teraz nie mam żadnych obaw przed kupnem. Trzeba tylko uzbierać hajsik... Jest jakaś przybliżona data premiery? Ile będzie trwał preorder?

Opublikowano

Chyba medium na 1366x768 będzie... :D Dzięki, teraz nie mam żadnych obaw przed kupnem. Trzeba tylko uzbierać hajsik... Jest jakaś przybliżona data premiery? Ile będzie trwał preorder?

Jedyne info o starcie to: pierwszy kwartał 2016.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...