Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto kupić GTA V na PC w promocji? Dlaczego?

ArcheR.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Właśnie zastanawiam się nad zakupem GTA V (pc), na które na steamie jest promocja o -40% (teraz kosztuje 36 euro). Chciałbym poznać wasze zdanie czy warto ją kupić i dlaczego. Interesuje mnie szczególnie GTA Online, bo tylko na nim zamierzam grać. Czy ludzie grają tylko w weekendy i wolne, czy w ciągu tygodnia też jest dużo graczy? Na PC gra więcej osób niż na konsolach?

Opublikowano

Odpowiedz na moje pytania tak lub nie.

Jesteś noobem?

Tak - kupuj i ściągaj hacki i graj jak p********y oszust psujący świetną grę.

Nie - zainswestuj w PS4 albo XO i kup na nie gta 5.

Prawda jest taka, że w każdym multi na pc 90% graczy to zjeby, które tylko wszystko hakują i rozpieprzają świetną grę.

Jeśli zależy ci na multi to tylko i wyłącznie konsola. Granie w gta online na pc bez haksów to jest to samo co pracowanie za darmo.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Jesteś noobem?

Prawda jest taka, że w każdym multi na pc 90% graczy to zjeby, które tylko wszystko hakują i rozpieprzają świetną grę.

Jeśli zależy ci na multi to tylko i wyłącznie konsola. Granie w gta online na pc bez haksów to jest to samo co pracowanie za darmo.

Zastanawiałem się nad kupnem PS4, ale szczerze to wolę grę na PC. Słyszałem o hackach na PC, no ale nie wiedziałem, że jest tak źle. Rock* nic z hackerami nie robi?

Opublikowano

Zastanawiałem się nad kupnem PS4, ale szczerze to wolę grę na PC. Słyszałem o hackach na PC, no ale nie wiedziałem, że jest tak źle. Rock* nic z hackerami nie robi?

Aż tak źle nie jest ale bardzo często trafia się na jakiegoś hackera. Ludzie nie są źle, nie każdy moder przeszkadza innym w grze, moim zdaniem się opłaca.
Opublikowano

Jesteś noobem?

xD W GTA V można znaleźć wielu dobrych graczy i tym samym wartościowych ludzi. To, że występują tam też różni modderzy, czy niewyżyte dzieci nie znaczy, że stanowią one większość społeczeństwa, z którą mamy do czynienia w Online.

Chciałbym poznać wasze zdanie czy warto ją kupić i dlaczego. Interesuje mnie szczególnie GTA Online, bo tylko na nim zamierzam grać. Czy ludzie grają tylko w weekendy i wolne, czy w ciągu tygodnia też jest dużo graczy? Na PC gra więcej osób niż na konsolach?

Polecam wersję Steam przede wszystkim z lepszych serwerów do pobierania (przez launcher np. w dniu premiery bardzo nawalało, na Steamie było stabilne połączenie), łatwiejsze sprawdzenie spójności plików oraz dostęp do wszelkich materiałów z miejsca.

Dużo ludzi gra na PC codziennie, wg statystyk R* (nie mam źródła pod ręką) tygodniowo do trybu Online loguje się 8 milionów unikatowych użytkowników. Na jakiej platformie więcej ludzi gra to sprawa niewątpliwa – sprzedaż gry na konsole była rekordową, za co trafiła ona do księgi rekordów Guinessa w 6 kategoriach. W pierwszy tydzień gra sprzedała się w nakładzie na konsole siódmej generacji łącznie około 16 milionów kopii. Nie oznacza to jednak, że na Online na PC nikogo nie spotkasz, bo gra również masę ludzi. ;)

Opublikowano

Kto z wypowiadających się gra/ grał w GTA V na PC?

Gram na PC od premiery, na Online mam już naliczone przynajmniej 300h (razem około 600) – modderzy pojawiają się dość rzadko. Najczęściej banowani są gdy wychodzi kolejny patch (najczęściej z nowym DLC). Najczęściej rozwiązaniem na taki problem jest po prostu włączenie sobie trybu pasywnego, a jeżeli grasz ze znajomymi – utworzenie sobie sesji tylko dla znajomych albo zaproszonych. ;)

Opublikowano

Osobiście stwierdzam, że warto. Gra jest bardzo dobrej produkcji, gram w nią od dnia premiery na PC. Dlatego z dumą mogę Ci ją polecić. Co do cheaterów, mnie się zdarzali oni sporadycznie. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...