Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, witajcie uzytkowinicy MPCforum ! 

Co sadzicie o ostanich wydarzeniach na serwerze sunwell.pl ? Serwer jeszcze stoi ale to tylko kwestia tygodni moze kilu miesiecy i bedzie offline.....  Chcial bym podziekowac calej administracji serwera za te wszystkie lata gry. Poznalem na nim wiele wspanialych ludzi z ktorymi do teraz utrzymuje kontakt. Zdecydowalem sie na stworzenie filmiku o serwerze i chcialem prosic wszytskich graczy sunwell.pl o wysylanie screenow z gry  ... ciekawych historii na adres : [email protected] . Chcial bym zaznaczyc , ze w pewien sposob przyczynilem sie do jego promocji moje materialy maja ponad 20 k wyswietlen na yt. Mam nadzieje , ze moj temat nie zostanie usuniety ! 

Pozdrawiam .... gracz 

P4nGVK.jpg

Opublikowano

Zacznijmy, że serwer nie stał o 2005 roku, tylko bodajże od 2008. Nic nie trwa wiecznie. To, że dwójka programistów trzymała sie ze sobą 6 lat i odpierdzielali kawał dobrej roboty to jest ich dobra wola. Sam na sunwellu grałem od paru lat i szczerze powiedziawszy to przynajmniej taki plus jest, że oddali baze atlantissowi i w końcu doczekaliśmy sie cata.

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Szkoda serwera, to był można powiedzieć taki pierwszy prawdziwy, profesjonalny polski serwer od tak dawna, od wielu lat. Wszędzie i zawsze ktoś o nim mówił, gdzie się nie weszło zawsze były jakieś tematy o Sunwellu a teraz nagle po takim czasie wszystko zniknie, aż tak dziwnie. Ale twórcom się nie dziwię, myślę że podjęli słuszną decyzję choć może można było po prostu przekazać komuś innemu to wszystko, kto by dalej sprawował piecze nad serwerem. Tak dla przypomnienia starych, dobrych czasów wowa, jeszcze za dawnego sunwella TBC <3

https://youtu.be/H8aWiDCWOT0

Opublikowano

@Betros, a oni oddali bazę postaći czy razem z poprawionymi questami, dungami i raidami achiv etc..?

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

I mój hpal poszedł w piz..

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sam grałem na sunwellu od 2009r poznałem dużo fajnych osób itd itp. Dobrze się grało na tym serwie a tu taka niespodzianka. Nie rozumiem tego... Ok dobra programiści mieli dosyć roboty przez te 6 lat i były na pewno chwile w których mieli już tego serdecznie dość no ale przecież nie robili tego za darmo.. Nie ma nic lepszego jak siedzenie w domu i trzepanie kasy z serwera! Wszystko musiało iść w parze bo inaczej już dawno serwer byłby off a teraz się poddali. Ja myślę że jak  będą zapierdalać za 1200zł na czworaka bo przecież pieniądze z nieba nie lecą to dopiero wtedy zrozumieją co zrobili i będą tego żałować. No ale cóż to tylko moje zdanie na ten temat i ja na ich miejscu trzymałbym się tego co pielęgnowałem przez tyle lat...

Pozdrawiam rdudu...

Opublikowano

Sam grałem na sunwellu od 2009r poznałem dużo fajnych osób itd itp. Dobrze się grało na tym serwie a tu taka niespodzianka. Nie rozumiem tego... Ok dobra programiści mieli dosyć roboty przez te 6 lat i były na pewno chwile w których mieli już tego serdecznie dość no ale przecież nie robili tego za darmo.. Nie ma nic lepszego jak siedzenie w domu i trzepanie kasy z serwera! Wszystko musiało iść w parze bo inaczej już dawno serwer byłby off a teraz się poddali. Ja myślę że jak  będą zapierdalać za 1200zł na czworaka bo przecież pieniądze z nieba nie lecą to dopiero wtedy zrozumieją co zrobili i będą tego żałować. No ale cóż to tylko moje zdanie na ten temat i ja na ich miejscu trzymałbym się tego co pielęgnowałem przez tyle lat...

Pozdrawiam rdudu...

Po pierwsze, to nie jest siedzenie i nic nie robienie, lecz przeglądanie tysięcy linijek kodu, żeby znaleźć jeden mały błąd który psuję ci całego quest*chaina lub spell, taktykę cokolwiek.

Po drugie, wątpię aby oni zapierdzielali na czworaka za 1200zł mając w portfolio tak wielki projekt + są świetnymi programistami. Być może opuścili Sunwella, bo dostali jakąś pracę w dobrej firmie?

Zamiast krytykować, wydaj 100zł na globca i tam sobie graj bez przeszkód i strachu zamknięcia serwera.

giphy.gif

Opublikowano

Po pierwsze, to nie jest siedzenie i nic nie robienie, lecz przeglądanie tysięcy linijek kodu, żeby znaleźć jeden mały błąd który psuję ci całego quest*chaina lub spell, taktykę cokolwiek.

Po drugie, wątpię aby oni zapierdzielali na czworaka za 1200zł mając w portfolio tak wielki projekt + są świetnymi programistami. Być może opuścili Sunwella, bo dostali jakąś pracę w dobrej firmie?

Zamiast krytykować, wydaj 100zł na globca i tam sobie graj bez przeszkód i strachu zamknięcia serwera.

Przecież ja nie pisałem że to było nic nie robienie, po prostu taką mieli pracę i powinni się cieszyć z tego...

I nie jestem taki głupi żeby wydawać na jakąś wirtualną rzecz pieniądze od tego są np priwy tak jak w przypadku tego serwera. Mam dużo  innych wydatków 

Zresztą nie musisz się ze mną liczyć pisałem to  tylko moje zdanie jest na ten temat i tyle.

Opublikowano

Przecież ja nie pisałem że to było nic nie robienie, po prostu taką mieli pracę i powinni się cieszyć z tego...

I nie jestem taki głupi żeby wydawać na jakąś wirtualną rzecz pieniądze od tego są np priwy tak jak w przypadku tego serwera. Mam dużo  innych wydatków 

Zresztą nie musisz się ze mną liczyć pisałem to  tylko moje zdanie jest na ten temat i tyle.

Nie kupujesz gier, muzyki? Nie chodzisz do kina, bo film nie jest materialny?

"Nie ma nic lepszego jak siedzenie w domu i trzepanie kasy z serwera". No chyba jednak jest ;D Mieli pracę i cieszyli się nią przez wiele lat. Ale są ludzie, którzy chcą się rozwijać i iść dalej, a pieniądze nie są dla nich celem.

Sunwell nigdy miłością mojego życia nie był, ale szanuję.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Nie kupujesz gier, muzyki? Nie chodzisz do kina, bo film nie jest materialny?

"Nie ma nic lepszego jak siedzenie w domu i trzepanie kasy z serwera". No chyba jednak jest ;D Mieli pracę i cieszyli się nią przez wiele lat. Ale są ludzie, którzy chcą się rozwijać i iść dalej, a pieniądze nie są dla nich celem.

Sunwell nigdy miłością mojego życia nie był, ale szanuję.

Oni mieli przyjemność z tworzenia serwera na samym poczatku, przeczytajcie sobie na sunwell.pl to zrozumiecie o czym mówię. Żadnych pochwał, nic.

giphy.gif

• 2 miesiące temu...
Rekrut
Opublikowano

z tego co widziałem to społeczność Sunwella niezłą patole robi na Atlantissie, szkoda że zrobili im te transfery xD

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz ale patola również była przed przybyciem Sunwella a teraz po prostu te dwie grupy się połączyły i mamy jedną wielką.

Rekrut
Opublikowano

Nie wiem czy wiem ale patola również była przed przybyciem Sunwella a teraz po prostu te dwie grupy się połączyły i mamy jedną wielką.

no trochę prawda, ale nie zaprzeczajmy że przed transferami była mniejsza.

Opublikowano

Byłamniejsze o mniej więcej połowę, najwięcej wstydu robią WSi... oj stoczyła się ta gildia, stoczyła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...