Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor + płyta główna do CS GO

Patryk2003

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć planuję trochę "ulepszyć" mojego kompa. Głównie ma być do gry CS GO. Chciałbym mieć powyżej 100 FPS. Tak wiem, że dużo zależy od karty graficznej co prawda mam na razie słabą ale żeby procek dawał radę bo z czasem będę wymieniał też i kare graficzną. Mój budżet to ok. 300/400 zł. Mogą być części używane, tylko only allegro. 

Opublikowano

Podaj jaką masz płytę główną, ram, procesor, zasilacz (producent, model, moc).

Do 400zł nic ciekawego nie ma. Nie wiem, co teraz masz, ale ogólnie jeżeli chcesz mieć przyszłościowego kompa, to potrzebujesz minimum 2-generację i5, czyli i5-2500k + porządna płyta pod OC i ram. Za cały zestaw wyjdzie ci z 1000zł. Za 400zł nic dobrego nie kupisz, chyba że na pierwszej generacji intela. i5-760, czy coś podobnego, ale także mało opłacalne (nie przyszłościowe).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Podaj jaką masz płytę główną, ram, procesor, zasilacz (producent, model, moc).

Do 400zł nic ciekawego nie ma. Nie wiem, co teraz masz, ale ogólnie jeżeli chcesz mieć przyszłościowego kompa, to potrzebujesz minimum 2-generację i5, czyli i5-2500k + porządna płyta pod OC i ram. Za cały zestaw wyjdzie ci z 1000zł. Za 400zł nic dobrego nie kupisz, chyba że na pierwszej generacji intela. i5-760, czy coś podobnego, ale także mało opłacalne (nie przyszłościowe).

Mhm myślałem nad czymś ala q6600 które uciąga wiedźmina 3 na niskich. 

Ram też będzie do wymiany, ale tego nie liczę bo mam już prawie zakupiony DDR3. 

Kartę graficzną mam okropnie słabą, ale za miesiąc będę wymieniał na coś lepszego na razie mi zależy na procesorze i płycie głównej. Karta Graficzna: Radeon 5450 HD 1 GB 

Opublikowano

Więc zaczekaj i kup za miesiąc to co pisałem wyżej. Nie warto inwestować w Core 2 Quady i ram DDR2...

Opublikowano

Mhm myślałem nad czymś ala q6600 które uciąga wiedźmina 3 na niskich. 

Ram też będzie do wymiany, ale tego nie liczę bo mam już prawie zakupiony DDR3. 

Kartę graficzną mam okropnie słabą, ale za miesiąc będę wymieniał na coś lepszego na razie mi zależy na procesorze i płycie głównej. Karta Graficzna: Radeon 5450 HD 1 GB 

A może MSI H81-P33m + Intel Pentium G3258 3.2 ghz? Ok 400 zł jak się nie mylę, może lekko ponad. Ja mam taki zestaw + Radeona i wyciągam po 150-180 fps.

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Opublikowano

Na start bardzo dobry zestaw, bo z czasem możesz zmienić po prostu procesor na i5-4460, lub coś podobnego.

Opublikowano

Ludzie, niech sięgnie po 4 wątkowego i3 2100, jakąś lepszą płytę typu b75m i 4/8gb ddr3.

Tymczasem cały czas czekam na model zasilacza.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...