Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taki pomysł na serwer ma szansę się wybić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Może wiecie lub nie wiecie, ale zakładam serwer Minecraft o trybie Hardcore ale z dropem do 6% i nie to nie będzie EasyHC bo serwer nie będzie P2W oraz będą lekkie utrudnienia.

No to przejdźmy do tego co by posiadał serwer. Na początku powiem, że serwer posiadałby jedynie rangę Vip do kupna w której by drop był podwyższony o 50% oraz tam inne dodatki które nie wpływają bardzo na rozgrywkę. Na pewno nie będzie VIP posiadał dodatkowych koksów, setów itp. Serwer musi też na czymś minimalnie zarabiać tak, więc pojawi się owa ranga Vip która dużo nie wnosi ale również disco zbroja dla chętnych. Pojawiać się będą na serwerze często eventy i te rzeczy można będzie również zdobyć za darmo. Na serwerze znajdzie się parę rzeczy których mi brakuje na obecnych serwerach m.in. nie będzie żadnych craftingów stoniarek, boyfarmerów itp. bo jak dla mnie to zbędne, a stoniarki będzie można zrobić za pomocą taką, że gdy naciśniemy PPM to wyskoczy nam informacja, że w danym momencie niszczymy lub nie niszczymy stone tak jak to było na Skyen. Dodatkowo na serwerze wprowadzony będzie limit koxów do 10 oraz do 32 refów. Potki oraz nether na serwerze były by uruchomione dopiero tydzień po starcie by przez ten tydzień każdy gracz ogarnął sobie sety, koxy itp. Wprowadzamy również drop skrzynki serwerowej ze stone a szansa na drop takiej skrzynki wynosi 0,0001% a z owych skrzynek jest szansa, że nam wypadnie 2 koxy, 4 refy, itemki na potki, bloki diaxów, złota, żelaza oraz 1 część z seta enchant 4/3 lub mieczyk 5/2. Oczywiście na serwerze nie pojawią się sety oraz miecze z prot 100 oraz sharpness 1000 bo to nie na tym polega. Border mapy wynosił by 4k kratek by klepy były częściej. Myślę też nad załatwieniem pluginy na TurboDrop'a dla gracza lub całej gilldi ale to już decyzja do was należy. Różdżki teleportujące na spawn oraz bazę? Dobry pomysł czy lepiej zostawić za free. Jak na chwilę obecną to tyle z pomysłów na serwer. Wszelkie wasze propozycję proszę pisać w owym temacie.

Oczywiście oczekuję waszych opinii na temat serwera i czy zawitacie. Nie piszcie, że jest takich serwerów 128318 bo jak na razie żadnego nie ma takiego jak ja chce właśnie zrobić są tylko EasyHC ze 10 rangami do kupna i pluginami z neta...

Opublikowano

Wiadomo, że identycznego nie ma, ale ktoś kto pisze "zrób coś nowego" ma na myśli stworzenie nowego typu, nie Gildie, nie Survival, nie Hardcore, tylko coś czego nie ma, to się kryje pod hasłem "takich serwer jest 128318". :)

A co do pomysłu.. Serwer jak serwer, niczym według mnie by się nie wyróżniał, ale wiesz.. Rób, bo akurat Tobie może się udać, jeśli masz wystarczająco determinacji.

Opublikowano

Wiadomo, że identycznego nie ma, ale ktoś kto pisze "zrób coś nowego" ma na myśli stworzenie nowego typu, nie Gildie, nie Survival, nie Hardcore, tylko coś czego nie ma, to się kryje pod hasłem "takich serwer jest 128318". :)

A co do pomysłu.. Serwer jak serwer, niczym według mnie by się nie wyróżniał, ale wiesz.. Rób, bo akurat Tobie może się udać, jeśli masz wystarczająco determinacji.

Ciężko teraz stworzyć coś nowego jak wszystko jest praktycznie w minecraft zrobione, a jeśli ktoś chce zrobić coś nowego to musi mieć na prawdę zaje***** technika.

Może niczym się nie wyróżnia, ale próbuje wprowadzić coś nowego albo coś co brakuje na obecnych serwerem. Warto spróbować może właśnie to się uda.

Oczywiście dzięki za opinię! :) +

Opublikowano

Siemanko. Może wiecie lub nie wiecie, ale zakładam serwer Minecraft o trybie Hardcore ale z dropem do 6% i nie to nie będzie EasyHC bo serwer nie będzie P2W oraz będą lekkie utrudnienia.

No to przejdźmy do tego co by posiadał serwer. Na początku powiem, że serwer posiadałby jedynie rangę Vip do kupna w której by drop był podwyższony o 50% oraz tam inne dodatki które nie wpływają bardzo na rozgrywkę. Na pewno nie będzie VIP posiadał dodatkowych koksów, setów itp. Serwer musi też na czymś minimalnie zarabiać tak, więc pojawi się owa ranga Vip która dużo nie wnosi ale również disco zbroja dla chętnych. Pojawiać się będą na serwerze często eventy i te rzeczy można będzie również zdobyć za darmo. Na serwerze znajdzie się parę rzeczy których mi brakuje na obecnych serwerach m.in. nie będzie żadnych craftingów stoniarek, boyfarmerów itp. bo jak dla mnie to zbędne, a stoniarki będzie można zrobić za pomocą taką, że gdy naciśniemy PPM to wyskoczy nam informacja, że w danym momencie niszczymy lub nie niszczymy stone tak jak to było na Skyen. Dodatkowo na serwerze wprowadzony będzie limit koxów do 10 oraz do 32 refów. Potki oraz nether na serwerze były by uruchomione dopiero tydzień po starcie by przez ten tydzień każdy gracz ogarnął sobie sety, koxy itp. Wprowadzamy również drop skrzynki serwerowej ze stone a szansa na drop takiej skrzynki wynosi 0,0001% a z owych skrzynek jest szansa, że nam wypadnie 2 koxy, 4 refy, itemki na potki, bloki diaxów, złota, żelaza oraz 1 część z seta enchant 4/3 lub mieczyk 5/2. Oczywiście na serwerze nie pojawią się sety oraz miecze z prot 100 oraz sharpness 1000 bo to nie na tym polega. Border mapy wynosił by 4k kratek by klepy były częściej. Myślę też nad załatwieniem pluginy na TurboDrop'a dla gracza lub całej gilldi ale to już decyzja do was należy. Różdżki teleportujące na spawn oraz bazę? Dobry pomysł czy lepiej zostawić za free. Jak na chwilę obecną to tyle z pomysłów na serwer. Wszelkie wasze propozycję proszę pisać w owym temacie.

Oczywiście oczekuję waszych opinii na temat serwera i czy zawitacie. Nie piszcie, że jest takich serwerów 128318 bo jak na razie żadnego nie ma takiego jak ja chce właśnie zrobić są tylko EasyHC ze 10 rangami do kupna i pluginami z neta...

A może tak rozmyślał byś nad stworzeniem ciekawego skyblocka ? :v

Opublikowano

SkyBlocki były już i to nie raz :) Owszem aktualnie brakuje czegoś pokroju zwykłej mapy ze skyblocka sensownych dodatków i rozmyślanego sklepu :)

Myślę że jak ma pomysł na tego MediumHC to niech go robi :)

Opublikowano

Nie mam całkowicie głowy do SkyBlocka i nie przepadam zbytnio za owym trybem. Spróbuję urozmaicić serwer jak najbardziej i go rozkrecić, a jak nie wypali to trudno ;x

SkyBlocki były już i to nie raz :) Owszem aktualnie brakuje czegoś pokroju zwykłej mapy ze skyblocka sensownych dodatków i rozmyślanego sklepu :)

Damy radę pomożesz xD

Opublikowano

No tak :D. Ja tylko proponuje coś innego niż te hc, gildie bo już trochę się nudzi jak się cały czas to samo widzi :v

Opublikowano

No tak :D. Ja tylko proponuje coś innego niż te hc, gildie bo już trochę się nudzi jak się cały czas to samo widzi :v

Tylko, że do stworzenia na prawdę coś MEGA MEGA to musisz mieć ogarniętego technika w **** co ma dużo czasu.

Informacje na temat VIP. Serwer nie będzie P2W.

Vip będzie posiadał Przedrostek przed nickiem [Vip], będzie miał inny kolor tekstu na chacie, będzie posiadał particlesy, nie będzie musiał odczekiwać 5sekund by się gdzieś tepnąć oraz będzie mógł pisać gdy czat będzie OFF.

Jeśli macie jeszcze jakieś propki to pisać.

Opublikowano

tag nad głową że jest vipem

oo jaki fajny pomysł :) tylko jakby to miało wyglądać i czy jest na to jakiś plugin czy napisać by trzabyło?

Opublikowano

@xAdr1an Nie ma takiego pluginu ale do napisania to to jest 5 minut.

Plugin jest wydajniejszy ! Rozumiesz to czy przewinąć od noooowa ! Ostrożny bądz i uważaj na skrypty !

Opublikowano

@xAdr1an Nie ma takiego pluginu ale do napisania to to jest 5 minut.

znasz kogoś kto by takie coś napisał i by był jakiś fajny efekt tego?

Opublikowano

Szczerze to dużo rzeczy jeszcze w MC nie ma... Zresztą żaden z trybów już wymyślonych nie wybije się bez potężnej reklamy za grube $$$, mimo że ma multum rzeczy których nigdzie nie ma. Teraz żeby serwer MC wypalił i sam się utrzymywał to trzeba kupować reklamy, najlepiej jakby był on po angielsku oraz premium, żeby mogli ludzie z innych krajów wbić i zagrać.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Vip nie będzie musiał czekać 5 sec żeby się do kogoś tepnąć???

Tyle mi wystarczy xD

Totalny bezsens jakaś klepa typ pada i się tepa gdzie chce ;D

Opublikowano

Vip nie będzie musiał czekać 5 sec żeby się do kogoś tepnąć???

Tyle mi wystarczy xD

Totalny bezsens jakaś klepa typ pada i się tepa gdzie chce ;D

Na serwerze będzie antylogout więc raczej nie tepnie się gdzie chce bo pierw musi mu się skończyć antylogout.

Dodatkowo na serwerze będzie tylko komenda /spawn oraz /warp ale warpy będą tylko robione na czas eventu typu zamek adminów bądź turniej pvp.

Na serwerze nie będzie komendy /tpa itp. ;) Mapa będzie mała 3,5k kratek oraz losowe tp, więc na kordy nie będzie trzeba długo iść :)

Vip będzie musiał czekać 5 sekund a Gracz 10 :)

Opublikowano

Dobra podsumuję to bo mnie krew zalewa :v.

ale zakładam serwer Minecraft o trybie Hardcore 

OOOO HARDCORE

ale z dropem do 6%

aha. No to fakt hardcore XDDD

nie to nie będzie EasyHC bo serwer nie będzie P2W oraz będą lekkie utrudnienia

Ooo wreszcie VIP nie będzie dawał przewagi!

że serwer posiadałby jedynie rangę Vip do kupna w której by drop był podwyższony o 50% oraz tam inne dodatki które nie wpływają bardzo na rozgrywkę.

No fakt.. 50% większy drop to przecież nie przewaga xD.

Lecimy dalej, serwer hardcore = trudna gra = mało złota = długa rozgrywka ale...

Dodatkowo na serwerze wprowadzony będzie limit koxów do 10 oraz do 32 refów. 

Yhm. Czyli jednak tych koxów będzie aż tyle, że trzeba robić ograniczenie! XDD

Border mapy wynosił by 4k kratek by klepy były częściej.

No na pewno przy +- 200 graczach na pierwszej edycji będzie mega dużo klep na takim borderze XDDDDDDDDDD

Serwer nie p2w ale!

Myślę też nad załatwieniem pluginy na TurboDrop'a dla gracza lub całej gilldi ale to już decyzja do was należy.

No bo przecież to nie pomoże w ogóle! I w ogóle nie da przewagi :v

I UWAGA JUŻ TO NAWET POWIĘKSZE

Nie piszcie, że jest takich serwerów 128318 bo jak na razie żadnego nie ma takiego jak ja chce właśnie zrobić są tylko EasyHC ze 10 rangami do kupna i pluginami z neta...

No bo pluginy z neta dokładnie! To trzeba autorskie 100%

oo jaki fajny pomysł  tylko jakby to miało wyglądać i czy jest na to jakiś plugin czy napisać by trzabyło?

Czyli co.. Piszecie wszystko AUTORSKIEGO bo przecież z neta nie lubisz? xD

Serwerów EasyHC jest milion. ;] A ty robisz właśnie identyczny ;].

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Dobra podsumuję to bo mnie krew zalewa :v.

ale zakładam serwer Minecraft o trybie Hardcore 
OOOO HARDCORE

ale z dropem do 6%
aha. No to fakt hardcore XDDD

nie to nie będzie EasyHC bo serwer nie będzie P2W oraz będą lekkie utrudnienia
Ooo wreszcie VIP nie będzie dawał przewagi!

że serwer posiadałby jedynie rangę Vip do kupna w której by drop był podwyższony o 50% oraz tam inne dodatki które nie wpływają bardzo na rozgrywkę.
No fakt.. 50% większy drop to przecież nie przewaga xD.

Lecimy dalej, serwer hardcore = trudna gra = mało złota = długa rozgrywka ale...

Dodatkowo na serwerze wprowadzony będzie limit koxów do 10 oraz do 32 refów. 
Yhm. Czyli jednak tych koxów będzie aż tyle, że trzeba robić ograniczenie! XDD

Border mapy wynosił by 4k kratek by klepy były częściej.
No na pewno przy +- 200 graczach na pierwszej edycji będzie mega dużo klep na takim borderze XDDDDDDDDDD

Serwer nie p2w ale!

Myślę też nad załatwieniem pluginy na TurboDrop'a dla gracza lub całej gilldi ale to już decyzja do was należy.
No bo przecież to nie pomoże w ogóle! I w ogóle nie da przewagi :v

I UWAGA JUŻ TO NAWET POWIĘKSZE

Nie piszcie, że jest takich serwerów 128318 bo jak na razie żadnego nie ma takiego jak ja chce właśnie zrobić są tylko EasyHC ze 10 rangami do kupna i pluginami z neta...
No bo pluginy z neta dokładnie! To trzeba autorskie 100%

oo jaki fajny pomysł  tylko jakby to miało wyglądać i czy jest na to jakiś plugin czy napisać by trzabyło?
Czyli co.. Piszecie wszystko AUTORSKIEGO bo przecież z neta nie lubisz? xD

Serwerów EasyHC jest milion. ;] A ty robisz właśnie identyczny ;].a

Zobaczysz na starcie, że serwer nie będzie EasyHC i identyczny do reszty ;)

ŁAŁ KOLEJNE EASYHC PROPSY ZA ORGINALNY POMYSŁ KOLEGO ;3

Polecam dodać kit VIP i svip, /warp <tag gildii>

Gdzie jest napisane, że to będzie EasyHC?

Będzie tylko ranga Vip bez kitów dla owej rangi.

Będą różdżki teleportujące na spawn oraz baze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...