Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak mieć więcej FPS?

Creezek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mój sprzet 

procesor: Intel Core i5-3350P 3.10ghz

karta graficzna: ASUS R5 230 Series

ram: 4,00 

Gram na najmniejszych ustawieniach i wyciagą okolo 110fps. Jestem bardzo niedoświadczony w tych sprawach

Ps: jest to mój pierwszy temat

Opublikowano

Czy 110 fps to aż tak mało? Pozwala to na płynną grę, winę chyba ponosi tutaj karta graficzna, bo z tego co sprawdziłem to średnia jest. Ja osobiście mam podobną ilość fps na laptopie, ale żeby nie było problemów ze spadkami ograniczam do 60 (mi i tak więcej nie potrzeba, poza tym czego ja oczekuję po laptopie).

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Czy 110 fps to aż tak mało? Pozwala to na płynną grę, winę chyba ponosi tutaj karta graficzna, bo z tego co sprawdziłem to średnia jest. Ja osobiście mam podobną ilość fps na laptopie, ale żeby nie było problemów ze spadkami ograniczam do 60 (mi i tak więcej nie potrzeba, poza tym czego ja oczekuję po laptopie).

Czy mogłbym dokupić inna karte graficzną czy potrzeba drugą tą samą?

Opublikowano

Inną, lepszą, ale po co skoro mówił już kolega, że 110 jest płynną grą. Więcej zależy od przyszłości serwerów i MM żeby był lepszy tick rate.

banner.jpg

Opublikowano

SLI teoretycznie mogłoby być cięciem kosztów (w porównaniu do kupna lepszej karty), ale nie jestem w stanie pomóc, bo nie miałem z tym styczności. Możliwe, że wymagane jest coś jeszcze, aby je połączyć.

SLI teoretycznie mogłoby być cięciem kosztów (w porównaniu do kupna lepszej karty), ale nie jestem w stanie pomóc, bo nie miałem z tym styczności. Możliwe, że wymagane jest coś jeszcze, aby je połączyć.

Opublikowano

Czy CS go ma dobrą optymalizację pod sli albo crossfire? Wątpię. Lepiej zakupić lepsza grafikę niż dokupić taka sama do crossfire w tym przypadku (nVidia- sli amd-crossfire). Wzrost wydajności może być znikomy albo nawet może wystąpić spadek wydajności.

Opublikowano

Czy CS go ma dobrą optymalizację pod sli albo crossfire? Wątpię. Lepiej zakupić lepsza grafikę niż dokupić taka sama do crossfire w tym przypadku (nVidia- sli amd-crossfire). Wzrost wydajności może być znikomy albo nawet może wystąpić spadek wydajności.

Czyli zakupić jedną lepszą karte ?

Opublikowano

Serio, aż tak boli cię 110 fps, że masz zamiar ładować się w koszta? Idąc tym tokiem rozumowania to tak, musiałbyś zmienić kartę graficzną.

Opublikowano

Mając starego GTS 250 512 mb podczas gry karta sie nudzi. Za to procek ma co robić.

SLI w csie wypada słabo, dropy fps duże są ponoć, to samo przy procesorach AMD.

Więc lepiej wymienić procek niż karte.

Source (silnik csa) głównie korzysta z procka - im lepszy procek tym więcej FPS.

Sam teraz po update męcze sie 35-50 fpsami. Ciesz sie tymi 110. :)

Podkręć troche może proca to coś da. :v

Opublikowano

Mając starego GTS 250 512 mb podczas gry karta sie nudzi. Za to procek ma co robić.

SLI w csie wypada słabo, dropy fps duże są ponoć, to samo przy procesorach AMD.

Więc lepiej wymienić procek niż karte.

Source (silnik csa) głównie korzysta z procka - im lepszy procek tym więcej FPS.

Sam teraz po update męcze sie 35-50 fpsami. Ciesz sie tymi 110. :)

Podkręć troche może proca to coś da. :v

Żeby ten procesor dało się jeszcze podkręcić :), nie pisz głupot jeśli się nie znasz.

CrossFire się nie robi - nie jestem fanboy'em Nvidii ale CF to samobójstwo samo w sobie chyba że do kopania BC które jest już nie opłacalne. 

Wymiana GPU i tyle tak naprawdę.

graphic.png
Opublikowano

Serio, aż tak boli cię 110 fps, że masz zamiar ładować się w koszta? Idąc tym tokiem rozumowania to tak, musiałbyś zmienić kartę graficzĄ

Nie bolało  by mnie gdyby to bylo stale 110fps ;)

Żeby ten procesor dało się jeszcze podkręcić :), nie pisz głupot jeśli się nie znasz.

CrossFire się nie robi - nie jestem fanboy'em Nvidii ale CF to samobójstwo samo w sobie chyba że do kopania BC które jest już nie opłacalne. 

Wymiana GPU i tyle tak naprawdę.

Czyli wymiana karty graficznej to dobry pomysl ? Jeżeli tak to poleć mi jakąś. budżet okolo 600zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...