Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy hosting Pukawka jest godny uwagi? Czy opłaca się go wziąć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ;) Nie wiem czy dział jest odpowiedni. W razie co proszę p przeniesienie.

Ponad rok miałem serwer na fiberhost.pl Na początku sprawowali się dobrze, ale teraz zaczęli mnie obrażać, lub po prostu ignorować moje wiadomości oraz zaczęły się porządne problemy z crashami. W planach mam przenieść serwer na pukawka.pl Popytałem ich troszkę i wszystko wygląda jak należy. Potrzebuję jednak waszej opinii na temat tego hostingu. NIE CHCĘ ABYŚCIE PROPONOWALI MI INNY! Takie dostałem odpowiedzi :)Dodany obrazek

IP: mcity.com.pl | 1.16.3

https://mcity.com.pl > Strona serwera MCity

logo.png

Opublikowano

Ja pukawkę mogę śmiało polecić - dobre serwery, uprzejmy support...

PS. Nie daj się nabrać na takie buble jak serwery bez limitu ram :)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Ja ci polecam wykupic VPS w minthost oVH lub oneonone i skonfigurowac sobie ;3 
Wtedy masz pewnosć ze zeden inny serwer nie bedzie ci zmulał i ze jeśli przydzielisz 10GB to te 10Gb bedziesz miał

Opublikowano

jak nie vps na ovh to pukawka, sored lub lvlup

innych nie polecam, 

pomagałem znajomemu założyć serwer na pukawce, wszystko działa dobrze i jest zadowolony. co prawda czasem pingu jest 2 kreski mniej, ale to nie jest problem.

no i support, support jest dobry.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Ja pukawkę mogę śmiało polecić - dobre serwery, uprzejmy support...

PS. Nie daj się nabrać na takie buble jak serwery bez limitu ram :)

Są serwery bez limitu ram. Taki właśnie miałem na fiberhost i rzeczywiście czasem podskakiwal do 9000mb. Crashowal że względu na mały procent procesora. Od pukawki dostałem odpowiedź, że gwarantują nielimitowany procent procesora i ram w ofercie Minecraft PRO.

IP: mcity.com.pl | 1.16.3

https://mcity.com.pl > Strona serwera MCity

logo.png

Opublikowano

Miałem wiele razy na tym serwer i szczerze mogę polecić. Support także ogarnięty więc można śmiało brać. Nie zauważyłem nigdy jakiś dropów serwerów.

Oczywiście sam po długim czasie wolę coś postawić na serwerze dedykowanym no ale to już większy koszt.

Co by nie było - polecam :)

Ja ci polecam wykupic VPS w minthost oVH lub oneonone i skonfigurowac sobie ;3 
Wtedy masz pewnosć ze zeden inny serwer nie bedzie ci zmulał i ze jeśli przydzielisz 10GB to te 10Gb bedziesz miał

xDDD po 2 tygodniach używania mintshost, zrezygnowałem z dalszego użytkowania. Nie mają anty DDoSa na większości, serwer (bynajmniej mój) przymulał i support sam kazał mi naprawiać maszynę. Dopiero po 2 dniach kłócenia się z łaską mi to zrobili.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Również polecam Pukawkę. Dobre i stabilne maszyny, szybki i pomocny supportu no. Dodatkowo po jakimś czasie jest możliwość dostania zniżki na serwer ;)

Opublikowano

Pukawka sama w sobie jest dobrym hostingiem, jednak ja jeśli miałbym wybierać inne, to postawiłbym na Enderchest. Może po prostu mam dłuższe doświadczenie z nim i jestem bardziej przekonany. Ale jeśli chcesz, to od razu mówię, że Pukawka jest dobra. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...