Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzęt do GTA V, co zmienić

Tevi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich,
Poniżej załączam moje specyfikacje komputera, moje pytanie brzmi co zmienić aby dało się płynnie grać w gta V.
Z góry dziękuję

post-1342424-0-86508200-1451751654.png

Opublikowano

wystarczy zmienić cpu na np. i5 2400 (tanio-najopłacalniej) a kartę na gtx 750 ti, ale możnaby rozważyć tańsze modele. tak naprawdę karta jest to drugorzędna sprawa do csa, także lepiej dozbieraj na proca, a GPU to w sumie ja mam starocia (9800 GT) i z fx'em 6300 mam 90-100 stałych klatek.

.edit: czemu mówię o cs'ie to nie wiem (?) pomyliło mi się.. do grania na średnich detalach wystarczy i5 2400 spokojnie wraz z jakimś gtx'em 750 TI właśnie. procesor tutaj nie jest wąskim gardłem, także jeżeli będziesz miał więcej hajsu to możesz zaopatrzyć się w gtx'a 950/r9 380 i masz już gta na wysokich-b.wysokich w 1080p.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

wystarczy zmienić cpu na np. i5 2400 (tanio-najopłacalniej) a kartę na gtx 750 ti, ale możnaby rozważyć tańsze modele. tak naprawdę karta jest to drugorzędna sprawa do csa, także lepiej dozbieraj na proca, a GPU to w sumie ja mam starocia (9800 GT) i z fx'em 6300 mam 90-100 stałych klatek.

.edit: czemu mówię o cs'ie to nie wiem (?) pomyliło mi się.. do grania na średnich detalach wystarczy i5 2400 spokojnie wraz z jakimś gtx'em 750 TI właśnie. procesor tutaj nie jest wąskim gardłem, także jeżeli będziesz miał więcej hajsu to możesz zaopatrzyć się w gtx'a 950/r9 380 i masz już gta na wysokich-b.wysokich w 1080p.

Mi wystarczy gra na najniższych detalach tylko żeby minimum było te stałe 30fps i nie spadały jak najniższym kosztem bo aż tak wiele nie chcę pakować kasy w komputer

Podaj dokładny model karty graficznej i zasilacza.

MSI Radeon HD 7790 W/ Propeller Blade cooler, nwm tyle wystarczy?

corsair vs450

Opublikowano

Na sam początek wystarczy żeby pograć w GTA na niskich. Tylko dodaj ramu.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Uczeń
Opublikowano

To nie wiem już co zmieniać :D

Procek masz wymienić, karta da radę na niższych ustawieniach, to procek jest tutaj problemem. Żeby grać w GTA bez spadków fps'ów muszą być conajmniej 4 wątki czyli np i3 tak jak ci podali u góry. To jest takie minimum do gry w GTA.

Opublikowano

Procek masz wymienić, karta da radę na niższych ustawieniach, to procek jest tutaj problemem. Żeby grać w GTA bez spadków fps'ów muszą być conajmniej 4 wątki czyli np i3 tak jak ci podali u góry. To jest takie minimum do gry w GTA.

Ok wielkie dzięki :)

Może ktoś podać jakiegoś linka z aukcji? i czy warto używanego kupić czy nowego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...