Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy pójdzie mi?

shareh3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie, czy BnS pójdzie na moim laptopie?

4gb ram

grafika - radeon hd 4530 512mb.

Procesor- IntelCore2 T6600 2,2ghz 2,2ghz

Karta nie spełnia nawet minimalnych wymagań: nVidia Geforce 8600GT / AMD Radeon HD4600, to nie znaczy, że nie będzie działać, ale raczej miłym doświadczeniem to nie będzie, najlepiej ściągnij sobie jakiś klient i zobacz jak to działa, bo z resztą nie ma problemu.

Polski Fansite o B&S:
small_logo.png

Opublikowano

Tak jak powiedział kolega wyżej karta nie spełnia minimalnych wymagań w dodatku twój procesor jest dosyć słaby, a sama gra ponoć strasznie męczy CPU.

没我爱

Opublikowano

To ja też się zapytam xD (można z tego zrobić zbiorczy temat)

http://screenshot.sh/ouY35mm6QP7Og

Na tej grafice na low, może być zaledwie 20 FPS, więc też nie będzie rewelacji, ta karta jest naprawdę słaba i trochę mało ramu, ale to już mniejszy problem niż GPU;s.

Polski Fansite o B&S:
small_logo.png

Opublikowano

Sciagam rosyjski bns i sprawdze.

Na Rosyjskiej wersji ping będziesz miał większy niż na EU dlatego może trochę słabiej chodzić (wiem z własnego doświadczenia)

To ja też się zapytam xD (można z tego zrobić zbiorczy temat)

http://screenshot.sh/ouY35mm6QP7Og

Spokojnie dasz radę pograć na troszkę naciąganych średnich ustawieniach.

Opublikowano

Na Rosyjskiej wersji ping będziesz miał większy niż na EU dlatego może trochę słabiej chodzić (wiem z własnego doświadczenia)

Spokojnie dasz radę pograć na troszkę naciąganych średnich ustawieniach.

Na pewno nie pociągnie na średnich, raczej nie pociągnie płynnie (~30 FPS) na najniższych ustawieniach. 23 FPS to minimum do płynnej gry i to w ''typowych'' grach, a jak wiemy B&S jest strasznie ruchliwe więc by gra była płynna przydaje się trochę więcej FPS.

没我爱

Opublikowano

Dobra to teraz tak.

Intel Pentium 4 550 
nVidia 9500GT 1GB
2 GB Ram

Jak myślicie? :sex:

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Dobra to teraz tak.

Intel Pentium 4 550 
nVidia 9500GT 1GB
2 GB Ram

Jak myślicie? :sex:

Słaby procek i mało ramu, więc pewnie ust.na minimum z ~20 FPS, grafika jest może jakieś 10% lepsza od tej zalecanej pod minimalne wymagania.

To też zapytam ^^:

Tu jest trochę lepiej jeśli chodzi o procek i RAM, chociaż i3 do takich gier idealny nie jest, ale PC powinien uciągnąć ~30 FPS na minimalnych, lub 20-25 na częściowo średnich ustawieniach.

p.s. Dość realistycznie podchodzę do tego, więc to są przeważnie jakie FPS będą w grze, ale może być lepiej, jak i gorzej w zależności od tego w jakim stanie jest Wasz system, jak i od samej sytuacji w grze (duże rajdy, czy instancje 24 osobowe mogą mieć nawet po 5-10 FPS na takich konfiguracjach i być całkowicie niegrywalne.

Polski Fansite o B&S:
small_logo.png

Opublikowano

Słaby procek i mało ramu, więc pewnie ust.na minimum z ~20 FPS, grafika jest może jakieś 10% lepsza od tej zalecanej pod minimalne wymagania.

Tu jest trochę lepiej jeśli chodzi o procek i RAM, chociaż i3 do takich gier idealny nie jest, ale PC powinien uciągnąć ~30 FPS na minimalnych, lub 20-25 na częściowo średnich ustawieniach.

p.s. Dość realistycznie podchodzę do tego, więc to są przeważnie jakie FPS będą w grze, ale może być lepiej, jak i gorzej w zależności od tego w jakim stanie jest Wasz system, jak i od samej sytuacji w grze (duże rajdy, czy instancje 24 osobowe mogą mieć nawet po 5-10 FPS na takich konfiguracjach i być całkowicie niegrywalne.

Jeśli chodzi o mój komputer, to spokojnie gram w csgo na 100 fps na niskich i 90 na lolu, do tego w aionie mialem rowniez nie malo, przy tej grze bedzie jakos lepiej? 30 Fps mialem jedynie w Tera.

mca.png
Opublikowano

Jeśli chodzi o mój komputer, to spokojnie gram w csgo na 100 fps na niskich i 90 na lolu, do tego w aionie mialem rowniez nie malo, przy tej grze bedzie jakos lepiej? 30 Fps mialem jedynie w Tera.

To by się zgadzało, bo obie gry działają na tym samym silniku i mają podobne wymagania, czyli UE3, z tego co pamiętam to B&S lepiej wykorzystuje 4 lub więcej rdzeniowe procesory od Tera, więc może będzie trochę więcej FPS, ale nie wiem czy Tera coś się zmieniła w swojej optymalizacji, bo w tą grę nie grałem z jakieś 15 miesięcy.

Polski Fansite o B&S:
small_logo.png

Opublikowano

Wszystkim wam komputery wybuchną, bez przynajmniej 6gb ramu (ddr3) nie ma co próbować, jak juz wam sie uda włączyc to jakikolwiek alt tab sfreezuje wam kompa, na grafikach i prockach bedziecie mogli jajko se usmazyc

ae1d1005fe.png

Opublikowano

A na takim Laptopie będzie działać  ?

Intel Core i7-3610QM 2.30GHz

8GB ram

NVIDIA GeForce GT 650M

Co do kompa to nie mam co się martwić bo spokojnie będzie chodzić :) tylko, że czasem jestem na wyjeździe i bym sobie pograł na lapku a może i dziewczyna pogra :D

PS: mój komputer

Intel Core i7-4790K /4.0GHz, 8MB

RAM 16GB (2x8GB) 2400 MHz

Samsung SSD840 EVO 250GB (540MB/520MB/s)

MSI GeForce GTX970

1452284540-syg_sashimo.png

Opublikowano

A na takim Laptopie będzie działać  ?

Intel Core i7-3610QM 2.30GHz

8GB ram

NVIDIA GeForce GT 650M

Co do kompa to nie mam co się martwić bo spokojnie będzie chodzić :) tylko, że czasem jestem na wyjeździe i bym sobie pograł na lapku a może i dziewczyna pogra :D

PS: mój komputer

Intel Core i7-4790K /4.0GHz, 8MB

RAM 16GB (2x8GB) 2400 MHz

Samsung SSD840 EVO 250GB (540MB/520MB/s)

MSI GeForce GTX970

Wydaje mi się, że spokojnie powinno być ~50 FPS na wysokich ustawieniach bez AA.

Polski Fansite o B&S:
small_logo.png

Opublikowano

Karta nie spełnia nawet minimalnych wymagań: nVidia Geforce 8600GT / AMD Radeon HD4600, to nie znaczy, że nie będzie działać, ale raczej miłym doświadczeniem to nie będzie, najlepiej ściągnij sobie jakiś klient i zobacz jak to działa, bo z resztą nie ma problemu.

Opublikowano

i3 2100

r9 270

4gb ram 

Pojdzie? I na jakich ustawieniach mniej wiecej ;p

Pójdzie, trochę mało RAM jednak powinno pójść na nisko-średnich.

没我爱

Opublikowano

Może jak też zapytam bo nie jestem zbyt pewny

win7
ram 2gb ddr (małoo :( )

cpu Dual core E6500 2.93 Ghz

gpu Nvidia GeForce 9500 GT 1gb

(BF3 chodzi na minimum a Crysis 2 też na niskich chodził :D )
Na maksymalnych mi nie zależy, żeby ta gra tylko chodziła w miarę płynnie i bezproblemowo (nie musi wyglądać)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Może jak też zapytam bo nie jestem zbyt pewny

win7

ram 2gb ddr (małoo :( )

cpu Dual core E6500 2.93 Ghz

gpu Nvidia GeForce 9500 GT 1gb

(BF3 chodzi na minimum a Crysis 2 też na niskich chodził :D )

Na maksymalnych mi nie zależy, żeby ta gra tylko chodziła w miarę płynnie i bezproblemowo (nie musi wyglądać)

Bardzo mało RAM, CPU też dosyć słabe, a karta może by wystarczyła jednak przy lepszym CPU i RAM... Powiem tak - raczej nie masz co liczyć na płynną grę na minimalnych ustawieniach.

没我爱

Opublikowano

Prosesor  intel core i5 5200  

Ram 6gb 

Karta Graficzna radeon r5 m330

Pójdzie mi 

10596782480748166806.png     

Opublikowano

Prosesor  intel core i5 5200  

Ram 6gb 

Karta Graficzna radeon r5 m330

Pójdzie mi 

Pójdzie z pewnością na średnich, a nawet powiedział bym średnio-wysokie ponieważ mój kolega ma podobne zestawienie i gra płynnie na średnio-wysokich ustawieniach. Oczywiście tutaj będzie bardziej w stronę średnich, ale gra będzie płynna i na pewno pójdzie. 

没我爱

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...