Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam anime/mangi z bohaterem/ką, który ma rozdwojenie jaźni

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc cześć czołem i elo

Skip Beat!, Dorohedoro, Tokyo Crazy Paradise, Pandora Hearts, Fruits Basket, Tasogare Otome x Amnesia, Shingetsutan Tsukihime, Crimson Spell (uwaga no to! ja się nadziałem), Beast Master, Beelzebub, God Child, Toukyou Kushu (tzw. Tokyo Ghoul), Mahoraba, Psyren, Children's Time,Kuroko no Basuke , Mirai Nikki, Elfen Lied, Rosario to Vampire, Detroit Metal City, Durarara!!, You're So Cool, Nanatsu no Taizai, DN Angel, Tenshi Kinryouku, Tamashii no Futago, Change 123, Ookami Heika no Hanayome, Switch, Itsuka Ame ga Furu You ni, Alive: Saishuu Shinkateki Shounen, Nurarihyon no Mago, Mismarca Koukoku Monogatari, Samurai Deeper Kyo, Yurara no Tsuki, Kara no Kyoukai - The Garden of Sinners, Limited Lovers, Reverse!?, Kannagi, Gun x Clover, Boukyaku no Haou Roland, 666 Satan, Chou yo Hana yo, Zombie-Loan, Five, Doujin Work, Shi ni Itaru Yamai, Nar Kiss, Haigakura, Tripeace.

Miłej przygody uwaga na bomby ;)

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngselweron

Dzięki wielkie, trochę to zajmie zanim to wszystko obejrzę xD

Kara no Kyoukai - zaraz kończę 6 część, i pewnie 7 obejrzę wieczorem :P Ta 5 to nieźle mnie skołowała. Ciekawe, czy odzyska SHIKIego

Shingetsutan Tsukihime - niestety, ale to było strasznie nudne 

Pandora Hearts - to zakończenie było słabe, jeśli wgl. można nazwać to zakończeniem :D

Tasogare Otome x Amnesia - spodziewałem się czegoś słabego, ale dobrze się bawiłem 

Mirai Nikki - kto by tego nie obejrzał? Dwa dni się zbierałem swoją psychikę z podłogi :P

Elfen Lied - jedno z pierwszych anime, nawet mangę przeczytałem :P

W sumie można jeszcze dodać Golden Time. Z mang o tej tematyce, to czytałem jedynie Teizokurei Monophobia - znasz?

gfgdf

Opublikowano

Ja polecam Monster. Fakt rozdwojenia jaźni może jest lekkim spoilerem, ale jak mialem uniknąć tej informacji skoro wlasnie takich anime szukasz :P Antagonsta jest na prawde ciekawy pod względem jego psychiki (jest psychopatą m.in). Ma tez wlasnie rozdwojenie jaźni, ale to dopiero po kilkunastu odcinakch się dowiesz z tego co pamiętam.

@indywidualistaA aczkolwiek nie obiecuje, ze Ci się spodoba. Według wielu jest to perełka i dają mu ocene maksymalną, a niektorzy nawet nie dochodza do połowy, jak np. selweron. Oczywiscie nie mowie, że to cos zlego, kazdy ma inny gust, a monster to dość specyficzne anime. Prawie jak serial.

Opublikowano

Ja polecam Monster. Fakt rozdwojenia jaźni może jest lekkim spoilerem, ale jak mialem uniknąć tej informacji skoro wlasnie takich anime szukasz :P Antagonsta jest na prawde ciekawy pod względem jego psychiki (jest psychopatą m.in). Ma tez wlasnie rozdwojenie jaźni, ale to dopiero po kilkunastu odcinakch się dowiesz z tego co pamiętam.

Na pewno obejrzę Monster, zwłaszcza, że polecasz mi go już z 3 raz :P Dzięki

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

Niee, nie znam. Nie gustuje w takich tytułach co dzielą się ciałem, są psycho dziećmi lub wyglądają jak jakieś emo, od razu po okładce i opisie odwalam takie ;)

A co do wcześniejszych niekoniecznie mówiłem o anime a ich mangowych odpowiednikach, zgodzę się że większość dość słaba ale 1) z kryteriami się zgadza 2) w japonii są akurat jednymi z lepszych i najlepiej przyjmowanych. Mało co już oglądam i ciężko cokolwiek z mang znaleźć ciekawego co jako tako tłumaczą na bieżąco z materiałem. Od roku preferuję czytać to co tworzą Chiny czyli wszelkiej maści web novelki bo ich komiksy to akurat porównywalne z japońskimi

Opublikowano

@indywidualistaA

Niee, nie znam. Nie gustuje w takich tytułach co dzielą się ciałem, są psycho dziećmi lub wyglądają jak jakieś emo, od razu po okładce i opisie odwalam takie ;)

A co do wcześniejszych niekoniecznie mówiłem o anime a ich mangowych odpowiednikach, zgodzę się że większość dość słaba ale 1) z kryteriami się zgadza 2) w japonii są akurat jednymi z lepszych i najlepiej przyjmowanych. Mało co już oglądam i ciężko cokolwiek z mang znaleźć ciekawego co jako tako tłumaczą na bieżąco z materiałem. Od roku preferuję czytać to co tworzą Chiny czyli wszelkiej maści web novelki bo ich komiksy to akurat porównywalne z japońskimi

Z ciekawości pytałem, czy znasz :P Mangi rzadko czytam (prawie w ogóle), ale biorę się za nie, gdy coś na prawdę mnie zainteresuje :P Jeśli chodzi o coś z poza Japoni, to jedynie przeleciałem 3 tomy The Breaker :v

A coś z "kolorowanek" polecisz? 

Skończyłem Kara no kyoukai - ciekawe, jednak bez większych 'ochów' i 'achów'. Parę wątków mogłoby zostać poprawionych lub zamienionych, ale na pewno nie nudziłem się podczas oglądania :P

gfgdf

Opublikowano

Jeżeli chodzi o mange to : exitus letalis

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Jeżeli chodzi o mange to : exitus letalis

Dałbym lika, ale na razie limit poszedł xD

Wracając. Przeczytałem jeden tom (mam w planach w najbliższej przyszłości kupić dwa ostatnie tomy), same tam indywidualności :P Czytałeś może następne tomy? Lepsze są od pierwszego? 

gfgdf

Opublikowano

Dałbym lika, ale na razie limit poszedł xD

Wracając. Przeczytałem jeden tom (mam w planach w najbliższej przyszłości kupić dwa ostatnie tomy), same tam indywidualności :P Czytałeś może następne tomy? Lepsze są od pierwszego? 

Czytałem od 1 do 3, nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie bo wszystkie mi się podobały -_-

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

A coś z "kolorowanek" polecisz?

The God of Highschool = obowiązkowo

Tower of God 1,2 = obowiązkowo

Noblesse = obowiązkowo

Magician

King of Hell

ID - the greatest fusion fantasy = obowiązkowo

Sun-Ken Rock

Girl's of the Wilds = obowiązkowo

Green Boy = obowiązkowo

Gamaran

DICE: The Cube that changes everything = obowiązkowo

Soul Cartel = obowiązkowo

Crepuscule (YAMCHI) = obowiązkowo

Ability

Black Haze = obowiązkowo

City of Dead Sorcerer = obowiązkowo

Flow

Area D - Inou Ryouiki

Feng Shen Ji 1, 2, 3 = obowiązkowo

American Ghost Jack = obowiązkowo

Chouka Kou = obowiązkowo

Necromancer

Lessa 1,2 = obowiązkowo

Looking for a father = obowiązkowo

Mx0

The Sword of Emperor = obowiązkowo

Supernatural Investigation Department

Ubel Blatt = obowiązkowo

Nononono = obowiązkowo

Zusun = obowiązkowo

Aimer

Archlord = obowiązkowo

Black Wind (w tym była bodajże 'kopia' naszej esperki z toaru majutsu no index)

Lime Odyssey: The Chronicles of ORTA

Afterschool Military Activity = obowiązkowo

Living with one leg = obowiązkowo

Can't see can't hear but love = obowiązkowo

trace 2.0

Godly Bells

Full Metal Wing

Wybrałem prawie same giganty, takie co nie mają web novelkowych odpowiedników i wkręciłem chyba też mangi o których pewnie nie słyszałeś.

Pamiętaj też że chiny i korea to nie tylko kolorowanki.. po prostu ich komiksy czyta się od lewej bądź od góry a nie od prawej, inny styl troche itd, zamiast ciot bohaterów walą więcej cliffhangerow [...]

'kolorowanek' które mają swoje web novelkowe odpowiedni nie tykaj, bo zjebiesz sobie życie jeśli kiedyś przesiądziesz się na web novelki które są triliony razy lepsze. Mało co zgodności w fabule, płci zmieniają, zero emocji, zero wyobraźni.

Opublikowano

The God of Highschool = obowiązkowo

Tower of God 1,2 = obowiązkowo

Noblesse = obowiązkowo

Magician

King of Hell

ID - the greatest fusion fantasy = obowiązkowo

Sun-Ken Rock

Girl's of the Wilds = obowiązkowo

Green Boy = obowiązkowo

Gamaran

DICE: The Cube that changes everything = obowiązkowo

Soul Cartel = obowiązkowo

Crepuscule (YAMCHI) = obowiązkowo

Ability

Black Haze = obowiązkowo

City of Dead Sorcerer = obowiązkowo

Flow

Area D - Inou Ryouiki

Feng Shen Ji 1, 2, 3 = obowiązkowo

American Ghost Jack = obowiązkowo

Chouka Kou = obowiązkowo

Necromancer

Lessa 1,2 = obowiązkowo

Looking for a father = obowiązkowo

Mx0

The Sword of Emperor = obowiązkowo

Supernatural Investigation Department

Ubel Blatt = obowiązkowo

Nononono = obowiązkowo

Zusun = obowiązkowo

Aimer

Archlord = obowiązkowo

Black Wind (w tym była bodajże 'kopia' naszej esperki z toaru majutsu no index)

Lime Odyssey: The Chronicles of ORTA

Afterschool Military Activity = obowiązkowo

Living with one leg = obowiązkowo

Can't see can't hear but love = obowiązkowo

trace 2.0

Godly Bells

Full Metal Wing

Wybrałem prawie same giganty, takie co nie mają web novelkowych odpowiedników i wkręciłem chyba też mangi o których pewnie nie słyszałeś.

Pamiętaj też że chiny i korea to nie tylko kolorowanki.. po prostu ich komiksy czyta się od lewej bądź od góry a nie od prawej, inny styl troche itd, zamiast ciot bohaterów walą więcej cliffhangerow [...]

'kolorowanek' które mają swoje web novelkowe odpowiedni nie tykaj, bo zjebiesz sobie życie jeśli kiedyś przesiądziesz się na web novelki które są triliony razy lepsze. Mało co zgodności w fabule, płci zmieniają, zero emocji, zero wyobraźni.

I po co ja się pytałem.. Nie no, dzięki wielkie, zajęcie na cały rok  ^^

Kiedyś napotkałem się na DICE oraz Tower God, reszty nie znam - jak będzie więcej czasu, na pewno zajrzę do większości z nich. Może dziś wezmę się za DICE ? 

gfgdf

Opublikowano

Oprócz Johana jest jeszcze Grimmer, który jednak miał wpływ na zakończenie tego anime.

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...