Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprawdzenie kompatybilnosci zestawu komputerowego

szatan47

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaoszczędził bym na płycie, wymienił ją na h81m-p33, pamięci też można o 30 zł tańsze kupic. Obudowe tańszą np. M20 (chyba że koniecznie chcesz tą z oknem) i wziął 950 od gigabyte. Ale ogólnie zestaw OK.

A i jeśli zostaniesz przy swojej płycie weź 2x4gb ramu bo masz aż 4 banki.

Opublikowano

Ta m20 brzydka :D

A co do płyty. Gdybym ją zmienił to musiałbym chyba resztę komponentów też pozmieniać. MSI jest chyba nieco inaczej zbudowana niż Gygabyte.

http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-h81m-p33-h81-dualddr3-1600-sata3-dvi-matx-h81m-p33-604814/  to ta tak? Czyli byłoby 100zł do przodu.

Pamięci szukałem dobrej, mniejwięcej te same parametry ale nie znalazłem :/

No i muszę zmieścić się w 3000zł.

20frxqs.jpg

Opublikowano

To wez plyte na h81 oraz i3 4170 + gtx 950, lepiej wyjdziesz, chyba, ze styknie na i5, ale gtx 950 to raczej mus w Twoim zestawie, moje zdanie. Swoja droga uzupelnij Jaki posiadasz budżet na kupno?

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

To wez plyte na h81 oraz i3 4170 + gtx 950, lepiej wyjdziesz, chyba, ze styknie na i5, ale gtx 950 to raczej mus w Twoim zestawie, moje zdanie. Swoja droga uzupelnij Jaki posiadasz budżet na kupno?

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?

Do czego ma służyć komputer?

Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

A sprawdzałeś mój koszyk? :D

Bez systemu chcę, bo już mam, monitor w koszyku, klawiature, myszkę mam.

Zamierzam go kupić jak najszybciej, jak tylko złożę dobry.

Budżet to 3000zł i nie mogę go przekroczyć.

20frxqs.jpg

Opublikowano

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 8GB
http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-8gb-288751/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...