Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co chcielibyście WY GRACZE zobaczyć na prawdziwym HARDCORZE!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Prawdziwe,autorskie gildie,z zajmowaniem bazy,wypowiadaniem wojen.

Średni drop ;)

Autorski Spawn.

Z autorskimi gildiami trudno bd. Ale może się przerobi za pozwoleniem autora. Drop będzie dość niski tak aby był to prawdziwy HC a nie po 5000% diaxy. :) Spawn będzie autorski :)

Nm2aWDv.png

Pomogłem? Zostaw "Lubię to" pod postem!

Opublikowano

2k slotów, autorskie gildie, bardzo mały drop, usunięcie craftingu koxa, potki włączone, ban po śmierci na 2/3 dni, dużo eventów.

O

/V\

/''\

Opublikowano

Co chcielibyście WY GRACZE zobaczyć na prawdziwym HARDCORZE!

­Prawdziwe,autorskie gildie,z zajmowaniem bazy,wypowiadaniem wojen.

Średni drop ;)

Autorski Spawn.

Z autorskimi gildiami trudno bd. Ale może się przerobi za pozwoleniem autora. Drop będzie dość niski tak aby był to prawdziwy HC a nie po 5000% diaxy. :) Spawn będzie autorski :)

2k slotów, autorskie gildie, bardzo mały drop, usunięcie craftingu koxa, potki włączone, ban po śmierci na 2/3 dni, dużo eventów.

Takich tematów to już z 1000 było aż to do znudzenia jest. Ale od siebie mogę dodać że jak Hardcore to coś trudnego 

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

Brak Vipów i wszelkich ofert P2W

Autorskie pluginy - tylko tak na serio autorskie od 0 a nie przerobione

Autorski spawn

Ban za śmierć 1/3h (nie że tydzień czy nie wiadomo ile żeby wam unbany kupować i kase nabijać)

Dobrze ustawiony drop

Brak lagów (dobra maszynka)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

@Vendrome

Jeśli nie ma być vipow, unbanow, nie ma być nic w itemshopie to NIKT takiego serwera nie założy bo to się mija z celem. Ktoś zamiast pracować i mieć Z tym jakiś zysk to będzie jeba** i jeszcze może z minimum tysiąc złoty wydawał albo i więcej żeby utrzymać tak duży serwer.

A tak ode mnie to ogarnięta administracja dobra reklama i nie za dużo pluginow które nie są nikomu potrzebne.

Opublikowano

Brak Vipów i wszelkich ofert P2W

Autorskie pluginy - tylko tak na serio autorskie od 0 a nie przerobione

Autorski spawn

Ban za śmierć 1/3h (nie że tydzień czy nie wiadomo ile żeby wam unbany kupować i kase nabijać)

Dobrze ustawiony drop

Brak lagów (dobra maszynka)

Nie będę kłamać. Po co mają być autorskie pluginy, jak i tak wszyscy będą mówić że będą z neta.. Jeżeli się chce założyć serwer DOBRY hardcore wystarczy tylko umieć dobierać dobrze pluginy. Nie potrzeba żadnych autorskich. Oczywiście na moim serwerze nie będzie ani jednego skryptu, bo to mija się z celem.

Autorski spawn - zgadzam się z tym

Ban za śmierć - u nas domyślnie jest ustawiony na 1 dzień, jeżeli chcecie mogę na szybkości zrobić ankietę i zobaczymy który głos wygra :)

Dobrze ustawiony drop - Będzie trudno tyle powiem! Nie będzie po 2-3% na złoto ani 2-2,5% na diaxy. Jak na razie co mogę zdradzić to 0,8% na Diamenty i 0,7% Na złoto :) 

P.S Może to ulec zmianie na lepsze lub gorsze :)

Brak pay2win - rozumiemy, że większość graczy nie lubi tego. U nas tego z pewnością nie będzie. Jednakże żeby się utrzymać, żeby mieć na maszynę dobrą bez lagów, musimy wprowadzić VIP'a i parę innych usług. Spokojnie nie będą dawać jakich extra bonusów i nie będą wycenione na 20 zł SMS :P

Po prostu poczekajcie i wystartujcie na wersji 1.9, tam system pvp zostaje zbalansowany.

Rozumiem Ciebie. Ale niestety właściciel serwera ma za słaby komputer sprzed 2007 roku, więc nie będzie mógł grać. Serwer jak na razie będzie na 1.7.10 :)

VIP który nie dostaje 300 kox i itemy na gildie.

To nie easyhc. Pamiętasz stare skkf'y? To będzie coś w podobie, tylko w lepszym stylu! :) 

A i będzie najprawdopodobniej limit koxów do 5 ;)

Nm2aWDv.png

Pomocnik
Opublikowano

Więc tak.

Limit koxów do 5.

Pvp w netherze off

Potki 1 tydzień po edycji.

Gildie 2 dni po edycji.

Sektory.

Dobra maszyna.

Na start ok 500 slot.

Random tp na pierwsze wejscie na serwer.

Mały drop.

Jakieś trudne itemy do załozenia gildi.

Aby odblokować pisanie na chacie musisz miec 5 lvl. Lvl zdobywasz kopiąc stone a ze stone wypada xp do tego lvla.

Ban za dead na 3 dni.

Sklep:

Brak vipa i innych rang premium.

Disco zbroja może być za 5,99 zł.

Unban za ok 2,99 zł.

TurboeExp za 9,99 zł dla graza lub gildi na 30 min. I żeby czas pokazywał sie na chacie co 5 min. Ile jeszcze zostalo jeszcze tego czasu.

Nwm co jeszcze. Próbuj trzymać sie tej reguły ;)

Opublikowano

Więc tak.

Limit koxów do 5.

Pvp w netherze off

Potki 1 tydzień po edycji.

Gildie 2 dni po edycji.

Sektory.

Dobra maszyna.

Na start ok 500 slot.

Random tp na pierwsze wejscie na serwer.

Mały drop.

Jakieś trudne itemy do załozenia gildi.

Aby odblokować pisanie na chacie musisz miec 5 lvl. Lvl zdobywasz kopiąc stone a ze stone wypada xp do tego lvla.

Ban za dead na 3 dni.

Sklep:

Brak vipa i innych rang premium.

Disco zbroja może być za 5,99 zł.

Unban za ok 2,99 zł.

TurboeExp za 9,99 zł dla graza lub gildi na 30 min. I żeby czas pokazywał sie na chacie co 5 min. Ile jeszcze zostalo jeszcze tego czasu.

Nwm co jeszcze. Próbuj trzymać sie tej reguły ;)

Wszystko dobrze. Tylko po co ma być: Sektory? Jak nie planujemy więcej niż 100 graczy na serwerze. Granica 2-3k kratek. 

A wszystko inne to dobre pomysły, dziękuję. :)

Nm2aWDv.png

Opublikowano

To proste. Coś czego nie ma na mc**.pl. mc.sk**.pl, MyH**d.pl

Ale nie chodzi mi tutaj o jakiś marmur, albo range SuperVip.

Musi być coś, czego jeszcze nie było.

Opublikowano

Vensje... Supervip na HC? Taa JASNE

U mnie nie będzie zbytnio rang. Chyba, że współwłaściciel będzie naciskać, to wtedy będzie 1 ranga VIP :)

Nm2aWDv.png

Opublikowano

Ja nie będę tutaj pisał o "Autorskie Pluginy" bo wiem że z tym jest dużo pracy, często nie działa a i tak gracze będą marudzić... (Przynajmniej tak zwykle jest)

Dla mnie jest ważne żeby:

- Nie było Lagów (To Primo xD)
- Z Enchantowane Złote Jabłka (koxy) nie miały Craftingu własnego albo przynajmniej żeby gracze mogli mieć MAX 4 takowe w EQ.
- Autorski Spawn (To wiadome chyba xD)
- Szybka pomoc Administracji... Tiaa... to jest jeden z częstych problemów serwerów HC dlatego że jest mało osób w ADM... Zalecam dużą ilość osób żeby teoretycznie zawsze jedna osoba z ADM była.
- Eventy... Duuuużo Eventów! :D Gracze lubią Eventy! Z chęcią będą brać w nich udział (No chyba że sądzisz że to nie pasuje do HC to trudno ;p)

I w sumie tyle xD 
Pozdrawiam.

qNr1l5S.png
Pomogłem/Spodobał Ci się mój post?
Jeśli tak możesz dać Polubić dany post!... Dzięki.

Opublikowano

Jak chcesz zrobić ten serwer z pasji to brak itemshopu, jeżeli dla kasy to nie bierz się za tryb serwera jakim jest hardcore, bo itemshop na tego typu serwerze, psuje rozgrywkę graczom.

j

Opublikowano

Jak chcesz zrobić ten serwer z pasji to brak itemshopu, jeżeli dla kasy to nie bierz się za tryb serwera jakim jest hardcore, bo itemshop na tego typu serwerze, psuje rozgrywkę graczom.

Dobrze wiesz, że każdy serwer startuje dla tego by mieć chociaż pieniądze na utrzymanie się. My mamy takie usługi w Itemshop'ie, że na 200% nie popsuje to rozgrywki graczom.

Nm2aWDv.png

Opublikowano

Ja mam takie pytanie, co za różnica czy autorskie czy nie autorskie gildie jak i tak wszystkie mają te same funkcje. Chyba że ktoś ma jakiś autorski pomysł to wtedy bym to uznał za autorskie, a tak to po prostu plagiaty pisane od 0. 

A odnośnie tematu:

- autorskie/niespotykanie rozwiązana jeśli o gildie,

- brak p2w,

- autorskie rozwiązanie jakieś na zbalansowanie nowych graczy wraz z starszymi.

Pozdrawiam!

Opublikowano

­Jeżeli umrzesz - Ban na 1 dzień

sredni drop :)

713582.gif         Liczba postów zebranych na koncie:
                                       25 50 75  100 125 150 175 200 250 500 1000 2000+

[Jeżeli pomogłem daj +]

[nic na tym nie tracisz]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...