Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Logo Minecraft 3D z twoim textem niżej

xCortezeK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WDp3q7r.png
Witaj!
hard%20slit%20separator.png
Chciałbym wam dzisiaj pokazać jak zrobić takie "logo" Minecraft z własnym napisem niżej (np. z nazwą modpacka).
Tutorial Słowny:

1. Tworzymy nową warstwe (Rozmiar jak kto woli)
2. Tworzymy Nowy Text razem z Czcionką Podaną niżej (Kolor jasno szary).
3. Piszemy w nim "Minecraft"
4. Klikamy opcje 3D która jest w górnym pasku PhotoShopa
5. Ustawiamy text żeby przód był tak to nazwę "wyświetlany od góry"
6. Tworzymy nowy text o kolorze Złotym np. CortezPack
7. Powtarzamy czynność z textem jak poprzednio ale tym razem przód ma być "wyświetlany od dołu"
8. Usuwamy z obu textów Cienie. (Odznaczamy opcje "Rzucaj Cienie")
9. *Dodatkowe* ozdabiamy text np. w ramkę

Gotowe!

Tutorial Zdjęciowy:

Link do Albumu:

http://imgur.com/a/INzAt

(Kolejność oznaczona na czerwono)

Czcionka "Minecrafter" 

Zdjęcie Przykładowe:

oKTKK2W.png

Jeśli tutorial Ci pomógł/spodobał możesz zostawić "Lubie to!" :-)

Pozdrawiam

qNr1l5S.png
Pomogłem/Spodobał Ci się mój post?
Jeśli tak możesz dać Polubić dany post!... Dzięki.

Opublikowano

Jeżeli mam być szczery to takie średnie to logo, niezbyt mi się podoba. Żeby dodać tam może jakieś diamenty, szmaragdy, sztabki złota, żelaza itp. i inne elementy charakterystyczne dla serwerów MC

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Jeżeli mam być szczery to takie średnie to logo, niezbyt mi się podoba. Żeby dodać tam może jakieś diamenty, szmaragdy, sztabki złota, żelaza itp. i inne elementy charakterystyczne dla serwerów MC

To logo to miało być w stylu takiego jak właśnie z Minecraft: Story Mode albo Minecraft Adventure Update (Liki do zdjęć http://www.mpcforum.pl/s/ea10e98/ http://www.mpcforum.pl/s/264dbe3 ) Ale też jak napisałem właśnie w Tutorialu Słownym w 9 "Ozdabiamy" tu może każdy ozdobić na jaki sposób chce! :) 

qNr1l5S.png

Opublikowano

@CortezREF

qNr1l5S.png

Opublikowano

@CortezREF

qNr1l5S.png

Opublikowano

@CortezREF

qNr1l5S.png

Opublikowano

Jak dla mnie napis prosty jak gra, czyli dobrana w parzę :)

Ja bym to bardziej wyśrodkował i usunął ten napis minecraft, bo to  wiadome :)

@PS:W kij duża czcionka w tym poradniku :/

9u2pvr.gif

Opublikowano

No trochę dużą dałem to prawda xD Może zmniejszę bo racja że to przesada ;P

Dzięki za opinie! :D

qNr1l5S.png

Opublikowano

@CortezREF

Zapraszam dalej do wypowiadania się na ten temat! ^^D

qNr1l5S.png

Opublikowano

@Reff

qNr1l5S.png

Opublikowano

Również jestem zdania że logo jest średnie szału nie ma. Mało efektów mało warstw efektami na poziomie zwykły text ;p

mVfQ35j.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngHaix tak! Bo to miało być w stylu textu takie zwykłego (jeśli dobrze zrozumiałem xD). Inne elementy typu ramka itd. itd. to już zostawiam innym twórcą do pracy! Ja pokazałem tutaj jak zacząć :D 

qNr1l5S.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Za mało szczegółów i czemu to robisz w photoshopie? Myślisz, że kto to kupi? Rozpowszechniasz piractwo! Jeżeli komuś by się spodobało to poradnik jest chaotyczny! Nie mogłeś zrobić np. tu cośtam cośtam i zdjęcie pod spodem. Galeria nieuporządkowana, nie wiem czy to twoja wina czy nie. Wygląda to jak kiepskie 3d i kilka szczegółów, że to minecraft. Myślę, że ładniejsze są napisy takie jak np. textcraft.net.

Za mało szczegółów i czemu to robisz w photoshopie? Myślisz, że kto to kupi? Rozpowszechniasz piractwo! Jeżeli komuś by się spodobało to poradnik jest chaotyczny! Nie mogłeś zrobić np. tu cośtam cośtam i zdjęcie pod spodem. Galeria nieuporządkowana, nie wiem czy to twoja wina czy nie. Wygląda to jak kiepskie 3d i kilka szczegółów, że to minecraft. Myślę, że ładniejsze są napisy takie jak np. textcraft.net.

9037814477036501451192.png

Opublikowano

Zrobiłem to w Photoshopie dlatego że w programie Gimp czegoś takiego nie zrobisz. Gracze mogą próbować w programach typu Blender itp. ale ja za tym nie przepadam... I nie rozpowszechniam piractwo... to dla tych co mają a to że ty nie kupisz no to sory nie mój problem...

Może Ci to się nie podobać i to szanuje... Ale trochę za bardzo na mnie naskoczyłeś.

qNr1l5S.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...