Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilacz do 100 euro

Ziao

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam puki co:

Intel Core I5-6600K Bx, Sockel 1151, ohne Kühler(bez chlodzenia) MSI Z170A GAMING M3, ATX, Sockel 1151 8GB Kingston HyperX Savage, DDR4-3000, CL15 FRACTAL DESIGN Define R5 Black, ATX, ohne Netzteil(bez zasilacza)

Chcialbym o dorade jaki zasilacz oplacaloby mi sie kupic tak do 100€ ale jesli musi to moze i przekroczyc zalezy mi przedewszystkim zeby nie byl za glosny :)

Opublikowano

Nie doszukałem się, jaką masz kartę graficzną. Ale z racji braku możliwości SLI na tej płycie rozumiem, że nie masz zamiaru łączyć kart.

Dobrą ofertą jest XFX XTR 550W - OEM Seasonic, w pełni modularny i ma tryb półpasywny (tzn, że wentylator włącza się od bodajże 30% obciążenia - dokładnie nie pamiętam). Nieco taniej jest Cooler Master V550S - semi-modularny, brak trybu półpasywnego ale elektrycznie stoi na podobnym poziomie i ma bardzo dobrą kulturę pracy.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

BQ jest nieopłacalny. Za te same pieniądze można mieć lepsze konstrukcje. Poza tym moc ok 700W nie jest do niczego potrzebna. Do 100 euro najlepsze są te podane wyżej. A więc niż 550W przy jednej karcie się nie nada.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Opublikowano

Bardziej polecam Corsair RM750I mam taki sam zestaw co ty i mi sie sprawuje świetnie, jak masz włączony komputer a nagle prad padnie nie masz o co sie martwic ze ci sie cos spali przez zwarcie iz trzyma napięcie jeszcze przez 2s za nim sie wyłączy. Jest pół pasywny i startuje podajże od 40% obciążenia zasilacza. Japońskie kondensatory najlepsze na rynku wy obecnej chwili. 

http://www.ceneo.pl/38180819

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Bardziej polecam Corsair RM750I mam taki sam zestaw co ty i mi sie sprawuje świetnie, jak masz włączony komputer a nagle prad padnie nie masz o co sie martwic ze ci sie cos spali przez zwarcie iz trzyma napięcie jeszcze przez 2s za nim sie wyłączy. Jest pół pasywny i startuje podajże od 40% obciążenia zasilacza. Japońskie kondensatory najlepsze na rynku wy obecnej chwili. 

http://www.ceneo.pl/38180819

Nie ma sensu brać zasilacza, który uciągnie ze 2 karty graficzne ze stajni AMD.

Od siebie polecam Antec Edge, również w 550W wersji. Bezgłośny, modularny zasilacz z certyfikatem gold.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@Zeciarz. XTR a EDGE to prawie te same jednostki. Z tym, że XTR bazuje na nowszej platformie Siso. Więc dopłata z grubsza nie na sensu. No chyba, że kogoś rajcuje podświetlany wentylator.

Opublikowano

@Zeciarz. XTR a EDGE to prawie te same jednostki. Z tym, że XTR bazuje na nowszej platformie Siso. Więc dopłata z grubsza nie na sensu. No chyba, że kogoś rajcuje podświetlany wentylator.

Te zasilacze różnie można znaleźć, raz Edge dostaniesz za 85-90€, a raz za 110€. Magia rynku niemieckiego.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

a o co chodzi w tych zasilaczach 80PLUS? wczoraj jak bylem w sklepie to widzialem tylko zasilacze z bequeiet inne trzeba zamowic oplaca sie jak cos z bequeiet brac czy lepiej zamowic jakis inny?

Opublikowano

a o co chodzi w tych zasilaczach 80PLUS? wczoraj jak bylem w sklepie to widzialem tylko zasilacze z bequeiet inne trzeba zamowic oplaca sie jak cos z bequeiet brac czy lepiej zamowic jakis inny?

BQ nie jest opłacalne, bo za cenę lepszego BQ masz lepszego XFX'a czy Anteca.

Opublikowano

Ktorys z tych tak mysle juz wziac juz mysle 20€ roznicy to moze bym wzial ten drugi co sadzicie widzialem ze on jakies chlodzenie ma dodatkowe ten drugi czego 1 nie posiada

XFX PRO550W Core Edition Full Wired Power Supply 67€

XFX PRO650W Core Edition Full Wired Power Supply 87€
Opublikowano

Nie ma sensu brać zasilacza, który uciągnie ze 2 karty graficzne ze stajni AMD.

Od siebie polecam Antec Edge, również w 550W wersji. Bezgłośny, modularny zasilacz z certyfikatem gold.

No tak nie ma sensu brać zasilacza gdzie ucieknie 2 karty ale z tego co wiem ale jestem na sto procent pewien to mają jeszcze warianty od 550w. Ja akurat posiadam 650w i MSI GTX 960 4G

Logo_IGracze.png

Opublikowano

No tak nie ma sensu brać zasilacza gdzie ucieknie 2 karty ale z tego co wiem ale jestem na sto procent pewien to mają jeszcze warianty od 550w. Ja akurat posiadam 650w i MSI GTX 960 4G

I co z tego? 550W mu styknie, do Twojej karty masz przesadzony zasilacz i to o duzo. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

I co z tego? 550W mu styknie, do Twojej karty masz przesadzony zasilacz i to o duzo. 

Spoczko, ale wiesz ze ja sie nie opieram tylko o to ile pobierze system ja sie opieram tez o to ze później zrobię rozbudowę systemu water cooling SLI itp. Ten zasilacz nie jest bez powodu taki wielki.

I co z tego? To z tego ze powiedziałem jakie jeszcze warianty nikt nie karze mu brać 650w lub 750w 

Logo_IGracze.png

Opublikowano

A przeczytałeś może posty wyżej? Zasilacze BQ są za drogie na to co oferują. Dodatkowo porównując go do podanych wyżej to nie ma trybu półpasywnego (czyli jednak zawsze generuje hałas) i tylko 3 lata gwarancji. Pod względem elektrycznym też odstaje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...