Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

XTOP

Shao King

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

IP Serwera: XTOP.PL 

Sloty: -/-

Typ Serwera: Survival + Gildie

Wersje: 1.7.x-1.8.x

Reklama: https://www.youtube.com/watch?v=nfGv4rP6xL4

O serwerze:

» DROPDzięki odpowiedniemu ustawieniu,

drop na naszym serwerze jest dopracowany.

Drop można sprawdzić za pomocą komendy /drop gracz lub /drop elitarnyvip ( dla płatnej rangi )

U Nas spotkasz się z masą efektów!

» KODNa serwerze co 4minut pojawia się informacja z kodem.

Po przepisaniu kodu automatycznie dostaję się 2 szt. enchantowanych złotych jabłek ( 2x koxy )

Zdjęcia z poziomu gry:

ss1.png

ss2.png

ss3.png

ss4.png

ss5.png

ss6.png

ss7.png

Więcej zobaczysz na serwerze!

banner.png

Opublikowano

Kolejny serwer nie warty mojej uwagi. Co się stało z tymi wszystkimi serwerami survival, gdzie znalezienie rudy diamentu było oznaka ciężkiej pracy w kopalni? Wchodzę na serwer i rejestruje się. Norma. Chce się przywitać z wszystkimi i naglę problem. Wyskakuje mi tylko informacja że chat jest zablokowany. No to idę pozwiedzać spawn i naglę natrafiam na full diax eq z enchantem. Wiedziałem już że coś jest nie tak z tym serwerem. Sprawdziłem drop i od razu rzuciło mi się w oczy że jest on stanowczo za duży, a także na co komu drop skóry i trzciny z kamienia? Może to jednak się wydaje taki duży drop. Pomyślałem i kontynuowałem zwiedzanie. Wszedłem sobie jakby nigdy nic do strefy vip (gdzie był tylko enchant i kowadła) i znalazłem sklep, a w nim absurdalne ceny w emeraldach. Chleb za kilkanaście błyszczących kamyczków? A diax eq z niesamowitym enchantem jedynie półtora stacka? W końcu wyruszyłem w świat (pominę restart serwera w trakcie zwiedzania, bo wiadomo początek serwera, mogą być jakieś błędy). Klikam losowy teleport i ląduje na jakimś drzewie zablokowany w powietrzu.Od razu kickuje mnie za latanie. Wchodzę ponownie, już odblokowany. Natrafiam do miłej okolicy z kilkoma ładnymi górkami. Idealne miejsce aby założyć jakiś podstawowy obóz i zdobyć podstawowe wyposażenie. Przekopałem kilkanaście bloków kamienia i darowałem sobie. W ciągu mniej niż minuty już posiadałem wszystkie możliwe do wydropienia przedmioty, a ich było bodajże 19. Już mogłem stworzyć narzędzia diaxowe. Jesli to ma byc survival z frakcjami to podziekuje.

Moja rada:

-Najpierw ogarnąć serwer i spawn, za nim się wystartuje

-Jeśli to ma być survival, to niech to będzie survival, a nie freebuild z gildiami, gdzie wybudowanie zamku z obsidianu to zaledwie kilkanaście minut kopania

-Włączcie chat

-Na co komu jakaś loteria koxów? Niech gracze sami zdobywają przedmioty, a nie serwer daje im wszystko pod nos jak małym dzieciom.

Podsumowując ten serwer jest albo freebuildem z gildiami, albo serwerem only-pvp gdzie nie ma sensu robić coś innego niż szukać innych graczy i ich zabijać, a wiadomo że serwery z frakcjami mają na celu rozwój gildii, budowe zamku i zdobywanie przedmiotów w pocie czoła, aby móc obronić się przed najeźdźcami, lub aby samemu móc najeżdżać.

lawsig_by_tomboyx98-d6t8ri0.png

Opublikowano

Kolejny serwer nie warty mojej uwagi. Co się stało z tymi wszystkimi serwerami survival, gdzie znalezienie rudy diamentu było oznaka ciężkiej pracy w kopalni? Wchodzę na serwer i rejestruje się. Norma. Chce się przywitać z wszystkimi i naglę problem. Wyskakuje mi tylko informacja że chat jest zablokowany. No to idę pozwiedzać spawn i naglę natrafiam na full diax eq z enchantem. Wiedziałem już że coś jest nie tak z tym serwerem. Sprawdziłem drop i od razu rzuciło mi się w oczy że jest on stanowczo za duży, a także na co komu drop skóry i trzciny z kamienia? Może to jednak się wydaje taki duży drop. Pomyślałem i kontynuowałem zwiedzanie. Wszedłem sobie jakby nigdy nic do strefy vip (gdzie był tylko enchant i kowadła) i znalazłem sklep, a w nim absurdalne ceny w emeraldach. Chleb za kilkanaście błyszczących kamyczków? A diax eq z niesamowitym enchantem jedynie półtora stacka? W końcu wyruszyłem w świat (pominę restart serwera w trakcie zwiedzania, bo wiadomo początek serwera, mogą być jakieś błędy). Klikam losowy teleport i ląduje na jakimś drzewie zablokowany w powietrzu.Od razu kickuje mnie za latanie. Wchodzę ponownie, już odblokowany. Natrafiam do miłej okolicy z kilkoma ładnymi górkami. Idealne miejsce aby założyć jakiś podstawowy obóz i zdobyć podstawowe wyposażenie. Przekopałem kilkanaście bloków kamienia i darowałem sobie. W ciągu mniej niż minuty już posiadałem wszystkie możliwe do wydropienia przedmioty, a ich było bodajże 19. Już mogłem stworzyć narzędzia diaxowe. Jesli to ma byc survival z frakcjami to podziekuje.

Moja rada:

-Najpierw ogarnąć serwer i spawn, za nim się wystartuje

-Jeśli to ma być survival, to niech to będzie survival, a nie freebuild z gildiami, gdzie wybudowanie zamku z obsidianu to zaledwie kilkanaście minut kopania

-Włączcie chat

-Na co komu jakaś loteria koxów? Niech gracze sami zdobywają przedmioty, a nie serwer daje im wszystko pod nos jak małym dzieciom.

Podsumowując ten serwer jest albo freebuildem z gildiami, albo serwerem only-pvp gdzie nie ma sensu robić coś innego niż szukać innych graczy i ich zabijać, a wiadomo że serwery z frakcjami mają na celu rozwój gildii, budowe zamku i zdobywanie przedmiotów w pocie czoła, aby móc obronić się przed najeźdźcami, lub aby samemu móc najeżdżać.

Co do restartów, zawsze informujemy o nich, co do dropu - specjalnie dla takich jak ty nagrywam filmy - więc mi nie mów, że w kilka minut wykopałeś full enchant eq. 

1. Spawn jest ogarnięty.

2. Nie będę zmieniał trybu bo ty tak chcesz.

3. Chat, przy restartach jest off.

4. Event, nie chcesz grać? To nie graj, proste. 

TO NIE SĄ FRAKCJE - SURVIVAL + GILDIE!

banner.png

Opublikowano

Widać że główny admin nie jest zbyt dorosły. Jeśli tak reagujesz na zwykłą krytykę, to może jednak powinieneś porzucić prowadzenie serwera. Napisałem ci co myślę o serwerze i daję rady, a ty od razu reagujesz "nie chcesz grać? To nie graj, proste.". Najpierw piszesz w opisie serwera że jest to survival + gildie, a teraz piszesz że to nie jest survival + gildie. Mógłbyś to wytłumaczyć?

lawsig_by_tomboyx98-d6t8ri0.png

Opublikowano

Widać że główny admin nie jest zbyt dorosły. Jeśli tak reagujesz na zwykłą krytykę, to może jednak powinieneś porzucić prowadzenie serwera. Napisałem ci co myślę o serwerze i daję rady, a ty od razu reagujesz "nie chcesz grać? To nie graj, proste.". Najpierw piszesz w opisie serwera że jest to survival + gildie, a teraz piszesz że to nie jest survival + gildie. Mógłbyś to wytłumaczyć?

TO NIE SĄ FRAKCJE - SURVIVAL + GILDIE!

Frakcje, a gildie to nie jest to samo.

Napisałem Tobie że serwer to survival + gildie ale osoba nie dorosła jak ty nie zrozumie tego, Chillout. ;]

Niszczysz opinie serwera, elo.

banner.png

Opublikowano

Niszczy opinie serwera?
Serwer nie działa więc jak niszczy? Nie rozumiem twojego topu myślenia strzelasz z pi**y do każdego i oczekujesz że ktoś wejdzie na serwer? Polecam zmienić zachowanie.

Opublikowano

Niszczy opinie serwera?

Serwer nie działa więc jak niszczy? Nie rozumiem twojego topu myślenia strzelasz z pi**y do każdego i oczekujesz że ktoś wejdzie na serwer? Polecam zmienić zachowanie.

Serwer nie działa? Sorry uptime: 6h 50m ; ) Też wypier** droga otwarta :D

banner.png

Opublikowano

Nie ma to jak wziąć spawn z neta :D https://www.youtube.com/watch?v=u8mXvyDkHPg

Nie polecam serwera. Już na pierwszy rzut oka widać, że nie liczysz się z drugą osobą. 

Błędem będzie przyszłych graczy wejście na ten serwer i spędzenie 5 minut.

P.S Zapomniałeś dodać w temacie, że wszystko jest autorskie - gildie, spawn a nawet CHAT jest autorski i użycie tego słowa 10 razy, że jest coś AUTORSKIE. 

8040135eb3.png

Profesjonalny serwer Minecraft

SV + Gildie 1.7.x |

IP: mc.mefarius.eu

Serdecznie zapraszamy!

Opublikowano

Kolejny easyhc nic więcej kolejny plagiat mogli by na mpc dodać jakiś nowy system by np serwerów plagiatowych typowy gotowiec easyhc się nie dało wrzucać bo tego jest masa. Takie serwery padają jedynie stałe serwery które stoją parę lat lub są to serwer youtuberów to postoja. Zrób serwa hardcore to na pewno pogram.

Opublikowano

Serwer nie działa? Sorry uptime: 6h 50m ; ) Też wypier** droga otwarta :D

Patrz j****y ubeku. Mówię że nie działa to nie działa.No pojeb leśny.

post-1014281-0-09271600-1451590486_thumb.png

post-1014281-0-16964400-1451590488_thumb.png

Opublikowano

Patrz j****y ubeku. Mówię że nie działa to nie działa.No pojeb leśny.

37.187.137.213:25688  <-- spróbuj ;]

banner.png

Opublikowano

Może mi ktoś wytłumaczyć jaka jest różnica między frakcjami, a gildią?

Factions - Frakcje, Gildie - Gildie ;]. Różnica wielka bo frakcje ma inny system działania z naszymi gildiami ;] 

banner.png

Opublikowano

Na screenach widac ze serwer pieknie sie prezentuje, chociaz przydaloby sie ich wiecej. Co z jakimis evntami?

Eventy są często ale chwilowo ogłaszamy na motd. :v 

Przy większej ilości graczy będzie np. będzie zapowiedź eventu i masówka :D.

Eventy bedą wypisane, które robimy/będziemy.

banner.png

Opublikowano

Nie ma to jak wziąć spawn z neta :D https://www.youtube.com/watch?v=u8mXvyDkHPg

Nie polecam serwera. Już na pierwszy rzut oka widać, że nie liczysz się z drugą osobą. 

Błędem będzie przyszłych graczy wejście na ten serwer i spędzenie 5 minut.

P.S Zapomniałeś dodać w temacie, że wszystko jest autorskie - gildie, spawn a nawet CHAT jest autorski i użycie tego słowa 10 razy, że jest coś AUTORSKIE. 

Spawn z neta? A masz w tym filmie link do downloadu mapki?

1. Jest to reklama starego mojego serwera, który nadal przekierowywuje na mój inny serwer. Na końcu filmu jest IP serwera: mckvp.com.pl - jest to mój serwer. Połącz się przez to ip i sprawdź osoby w administracji(proste). 

2. Mogę robić co chce ze swoimi budowlami, nie będzie mi tuman jakiś mówił co i jak. ;]

Racja, wszystko co ja wykonuje jest autorskie, nawet grafiki. ;] ;* <333

banner.png

Opublikowano

Nie wiem dlaczego ale nie działają mi zdjęcia.

Poprawiłbym także estetykę prezentacji ;].

Co do serwera to niestety to co na innych.. ;/

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...