Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanka początkującego

Remzoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, kiedyś tam sobie grałem w DarkOrbit, ale to był rok 2012. Teraz się wiele pozmieniało a i wtedy nie byłem jakimś obeznanym graczem i nadal nie wiem wielu rzeczy. Gram na serwerze Hiszpańskim, ale nie o tym mowa. Mam aktualnie 11lv (8.5mln expa), 6 VANTów na 6 lv, 3x LF3 i reszsta LF2. Jakieś dodatki wygrałem na aukcjach i nie mam pojęcia co dalej robić, aby stawać się lepszym. Liczę, że podacie mi jakieś sposoby efektownego granie, nie tylko zabijania alienów. Jeśli będzie trzeba więcej szczegółów to piszcie :)

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

VANTY to chyba drony w sensie FLAXY nawet w 2012 nie mialy takiej nazwy, ale do rzeczy na twoim miejscu zrobilbym nowe konto na pl2 bo tam najwiecej polakow a gra samemu nudna moze byc po paru tygodniach ew. tam gdzie graja jacys twoi znajomi albo jakis global tyle ze tam duzo ciezej sie wybic. Najlepiej zalozyc konto z wenezuelskiego ip wtedy masz wszystko do kupienia 50% taniej w sensie za prawdziwa kase. Jezeli chcesz kontynuowac gre na hiszpanii i nie chcesz wydawac kasy poprostu napisz w tym temacie a cos ci doradze jak dalej rozwijac konto

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

polecam ci zrobić konto na pl2, dużo fajnych klanów, które ci pomogą, ew. znajdź tam klan i lataj z nimi na dk/kubiki. Losuj lf3, bo2 na handlu ;) pamiętaj dobry klan to podstawa.

Opublikowano

Najlepiej bez wydawania kasy, ale chcę grać na es1. Mieszkałem w Hiszpanii więc język znam, mam tam jednego znajomego i klan który ma 100.000.000 kredytów i mi będzie je stopniowo udostępniał za tydzień/dwa. Mogę też osobno założyć konto na PL2, ale to już inna sprawa. Zajmijmy się tym serwerem hiszpańskim.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Kupuj hale, lenovka, formacje strzały i jazda na x-3. Rób misje i zabijaj tam wszystko aż będziesz mieć irysy, 31 lf3, 15 bo2 i full napędów [Wszystko wylicytuj na aukcji]. Rozwijaj też Skylab i wysyłaj surowce. Promerium dawaj w napędy i sprzedawaj a seprom wsadzaj w rakiety i osłonę W międzyczasie kup PET'a i wbij mu 8 lvl [Gdy kończysz robić jakąś misję ZAWSZE włącz peta, gdyż on dostaje 5% Twojego doświadczenia, które otrzymujesz]. Następnie, gdy już będziesz mieć starą full elitę, kup zbieracza na 3 poziomie, i min. 5 radarowych na 3. Leć na palladium i rób zety. Skrzynki otwieraj podczas Helixy ["Podobno" potrójna szansa na LF4, lub gdy jest event na apisa (Potem oczywiście Zeus, gdy złożysz apisa). CDD wydawaj na co chcesz, polecałbym robienie profilu boxy, gdyż one są aktualnie najbardziej opłacalne [bardziej od zet], chyba że nie będziesz mieć podwajacza.

Opublikowano

Hala=hangar? xD

Mam lenovka, formację zaraz kupię i na x3 też siedzę. Misje zrobiłem wszystkie oprócz tych, na których mam zabijać potworki z x-5. Aktualnie mój stan uriduim to 43k i nie wiem co z nimi zrobić. Skąd mam wytrzasnąć irisy, lf3 i inne rzeczy w jak najszybszym czasie? Aukcje? PET też w sumie do tanich nie należy. Nie wiem o co chodzi ze zbieraczem, "radarowymi", palladium, zetami i Helixami. Mógłbyś mi wytłumaczyć?

Opłaca się kupować w sklepie z przecen -30% za uri?

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Hala=hangar? xD

Mam lenovka, formację zaraz kupię i na x3 też siedzę. Misje zrobiłem wszystkie oprócz tych, na których mam zabijać potworki z x-5. Aktualnie mój stan uriduim to 43k i nie wiem co z nimi zrobić. Skąd mam wytrzasnąć irisy, lf3 i inne rzeczy w jak najszybszym czasie? Aukcje? PET też w sumie do tanich nie należy. Nie wiem o co chodzi ze zbieraczem, "radarowymi", palladium, zetami i Helixami. Mógłbyś mi wytłumaczyć?

Opłaca się kupować w sklepie z przecen -30% za uri?

Tak, hala = hangar ;p

Wyposażenie z aukcji. 

Zbieracz - Mechanizm to PET'a, który zbiera surowce [Jest też zbieracz do skrzynek bonusowych]

Radarowe - Protokoły do PET'a, wydłużają zasięg, na jaki pet może się poruszać. [Wydłużają też zasięg działania niektórych mechanizmów]

Palladium - Surowiec, który występuje na mapie 5-3 [Dostęp na 5-x od 12 poziomu], 15 sztuk palladium możesz wymienić na 1 energię na mapie 5-2

Zeta - Wrota, za które dostaje się 50cdd [Potrzebne do profilu pilota], klucze do skrzyń pirackich i inne rzeczy.

Helixa - Event, w którym szansa na laser LF-4 jest potrójna w skrzynkach pirackich [To są te zielone]

Opłaca się kupować itemy jeśli są przecenione. Zależy też jakie. CDD/Klucze najbardziej będą Cię interesowały, ewentualnie Aegis czy formacje dronów.

Kup CPU które kupuje Ci automatycznie amunicję i cpu które kupuje Ci rakiety. Korzystaj z tych szarych rakiet za kredyty. Nie korzystaj z rakiet do wyrzutni, ponieważ będziesz tylko na -

Opublikowano

Na razie muszę dorwać to co powiększa ilość slotów dodatków do 10, wtedy powrzucam tam resztę Już to mam :P. Wbiłem właśnie 12 lv, 47k uri. Na tej przecenie -30% nie opłaca się lf3? Zbierać na Aegisa? No i skąd wziąć tyle hajsiku na aukcje? Zapewne tutaj jest niezbędny klan :P. Od jakiego momentu będę w stanie ogarniać samodzielnie "zeta"?

Misji na 12 lv już nie jestem w stanie zrobić.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Powiem CI że zeta to jedna z najprostszych wrót moim zdaniem jest łatwiejsza od alfy więc 2k dmg full osłony bo2 i full speed i myślę że spokojnie dasz rade. A kredyty fajnie lecą ma dk zbieraj skrzynki cargo i sprzedawaj

Opublikowano

Dk - kristallon pol miliona kredek i 128 uri za jednego na mapach x-7, jak masz energię do galaxygates to klikasz na napis zeta gate i tam jest szansa że wypadnie czesc energia do galaxy wypada z boxow albo po wymianie palladium na 5-2 które zbiera sie na 5-3 a na 5-1 wlatuje się przez 4-5 Ale musisz nabic troszke poziom jeszcze bo to chyba od 15 z tego co pamiętam

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

zete rób na full osłonach na statku (360) speed, a manovery i te sabo coś tam zabijasz robiąc map clicki na mapie. bijesz z x1,rakiet a oni cie nie tkną. easy. Tylko ostatnia fala trudna.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

I teraz pytanie czy kupować PETa za 40k uridium? :D

Niby Ci się przyda na potem. Ja bym jednak wydał te 40k uri [zaoszczędzisz 10k, to 1 osłona lub 1 laser, zawsze coś] jednak zaczną się wydatki na paliwo, niby małe ale jednak obniżają trochę zarobki. Musisz wbić mu 8 poziom aby odblokować mechanizmy i protokoły trzeciego lvla :)

Opublikowano

A ewentualnie za 50k uri full LF3? ^.^ I jakie paliwo do peta? Bo nie wiem o co chodzi ;p

PET musi mieć coś dzięki czemu ruszy, dla tego ma paliwo. Kupujesz 4 sztuki paliwa za 1 uridium [Maks 50k paliwa = 12,5k uri a to Ci starczy na długi czas, ponieważ im większy lvl peta tym on więcej pali] [będziesz to mieć odblokowane w sklepie jeśli kupisz PETa]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...