Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest według was najlepszy NFS?

teusz0724k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Underground 2 z Carbon i Most Wanted 2005 na czele :)

Jeśli pomogłem Tobie zrozumieć Twój problem, nawet w obojętnie inny sposób, możesz dac mi '+', ale nie musisz, chociaż to pomoże ludziom zauważyć, że to pisze osoba, która ma dobre poważanie u innych i zaufają mu.

Opublikowano

Dla mnie nfs'y, które lubię to są następujące części:

- Need For Speed UnderGround

- Need For Speed UnderGround 2

- Need For Speed Most Wanted ( 2005 )

- Need For Speed No Limits ( Ten nowy NFS )

Przyjemnie mi się grało w wymienione wyżej części i nawet jak się wróci do tych starych części to i tak grafika wygląda dobrze nawet w tych czasach, więc ja bym ci polecił owe części.

Jedynie w jaką część nie grałem to tą nową ale po oglądaniu na YouTube jakiś filmików mogę ci też to polecić taki stary powrót do korzeni NFS :)

Opublikowano

Ja uwielbiam Carbon'a (na kilka wieczorów szybko się kończy) i Pro Street'a (jak mam więcej wolnego czasu i ochotę pograć w wyścigowe to gram w tą wersję)

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Grałem w wiele wersji NFS. Każda była ciekawa na swój sposób. Jedne były dłuższe, drugie krótsze. Pamięć zawodzi, więc opowiem o paru odsłonach tej serii.

NFS Hot Pursuit : Najciekawszym atutem tej gry było to, że można było wcielić się w "glinę". Pamiętam również kolczatki, zagłuszacze itp. które mogliśmy używać w poziomach.

NFS Most Wanted '05 : Najlepsza jak dla mnie odsłona Need For Speed'a. Przechodziłem tę grę po kilkanaście razy, znam ją dosłownie na pamięć. Rozbudowana fabuła, blacklista, dowolna jazda i wiele więcej. Żadna odsłona nie dorówna MW'05

NFS Carbon : Kontynuacja NFS MW w innym mieście, o innej porze dnia, z innymi postaciami. Podbijanie terytoriów, zakładanie drużyny, przyjmowanie do niej nowych członków. Podobała mi się ta odsłona i śmiało postawiłbym ją na drugim miejscu zaraz po MW'05. Jedyne czego mi brakowało to wymóg ścigania się z policją. Podczas dowolnej jazdy mogliśmy zostać przez nich złapani, lecz nie musieliśmy np. zdobyć notowania lub kamienie milowe by iść dalej. 

NFS Pro Street : Cóż, ta odsłona była alternatywą dla wyścigów ulicznych.. Ścigaliśmy się tutaj na gotowych torach wyścigowych, bez ryzyka, że zostaniemy zaaresztowani. Musieliśmy zdobyć tytuł króla poszczególnych wyścigów, jak i potem tytuł króla kierownicy. Nie spodobał mi się nowy system nitro. Nie poczułem w tej grze klimatu "NFS". Zdecydowanie wolę wyścigi uliczne. Ta gra zasługuje na minus również ze względu na brak możliwości dowolnej jazdy.

NFS Undercover : Gra z mocno rozbudowaną i bardzo intrygującą fabułą. Gra już bardziej przypominała swoje poprzednie wersje na ulicy lecz również czułem, że gram w coś innego. Ponadto miałem odczucie, że kieruje się całkowicie inaczej niż normalnie. 

NFS The Run : Zaznałem trochę rozczarowania pod koniec tej gry. W tej odsłonie ścigamy się przez całe Stany Zjednoczone zaczynając w San Francisco. Owszem, było tutaj kilka ciekawych scen... lecz nie spodobało mi się to, że jesteśmy normalną osobą, która odpowiada itp. W poprzednich odsłonach (my) byliśmy człowiekiem, którego nawet nie widzieliśmy. Interakcja poza samochodem też średnia. I wracając do początku. Gra była za krótka. Spodziewałem się wielkiej przygody, podróż przez całe USA i inne takie, a samą grę przeszedłem w 2/3 dni. 

Zdecydowanie i bezdyskusyjnie wygrywa NFS MW'05

Opublikowano

1. Need for Speed World  [*]

2. Need for Speed Most Wanted 2005

3. Need for Speed Underground 2

4. Need for Speed The Run

nafson_gameplay.png
Opublikowano

Need for Speed: Most Wanted (2005) - Jak dla mnie najlepsza ściganka w w jaką w życiu grałem. Most Wanted zawiera wszystko co powinna według mnie posiadać gra z tego gatunku. Stawia nam wyzwanie zręczności i umiejętności oponowania auta a ponadto daje nam cały szereg opcji modyfikacji pojazdów. Jej wielki plusem jak na tamte czasy jest grafika na wysokim poziomie oraz bardzo dobra optymalizacja.

Opublikowano

Mówcie co chcecie, ale biorąc pod uwagę gry wyścigowe F2P - NFS World zasługuje na wyróżnienie ;)

Mimo studia, które nie interesowało się zbytnio tym co się działo w grze i że były (może lekko przesadzone) mikropłatności.

Ta gra miała potencjał i klimat. Nie było ograniczeń sesji - idealny tytuł do drużynowej rywalizacji i wszelkiego rodzaju eventów.

Emocjonujące wyścigi i szerokie możliwości w zakresie tuningu wizualnego sprawiały, że można było wciągnąć się na długie godziny.

Rywalizacja i klimat ok ale fizyka mnie zniechęciła. Najgorsze z tej gry były chyba noob cary. Tylo mr2 i malaren. Tylko te 2 w klasówkach.

Opublikowano

Mówcie co chcecie, ale biorąc pod uwagę gry wyścigowe F2P - NFS World zasługuje na wyróżnienie ;)

Mimo studia, które nie interesowało się zbytnio tym co się działo w grze i że były (może lekko przesadzone) mikropłatności.

Ta gra miała potencjał i klimat. Nie było ograniczeń sesji - idealny tytuł do drużynowej rywalizacji i wszelkiego rodzaju eventów.

Emocjonujące wyścigi i szerokie możliwości w zakresie tuningu wizualnego sprawiały, że można było wciągnąć się na długie godziny.

Rywalizacja i klimat ok ale fizyka mnie zniechęciła. Najgorsze z tej gry były chyba noob cary. Tylo mr2 i malaren. Tylko te 2 w klasówkach.

Fizyka typowo zręcznościowa, nic nadzwyczajnego. ;) "Noob cary" bez skilla nic nie dawały. xD Nie raz wygrywało się LFA z F1, albo RX-8 z MR2.

Poza tym MR2 była przez jakiś czas dostępna za gotówkę z gry. :)

HB5fLf7.png

Opublikowano

Tyle, że trafiałeś na trochę lepszego gracza i już lfa niezdatny do niczego. Nie masz szans wygrać z mr2 w klasie D tam liczy się tylko ilość użytego nitro :D. Tam igc miałem mr2 ale chodzi mi o różnorodność 99% samochodów w grze jest po prostu nie używana. 

Opublikowano

Tyle, że trafiałeś na trochę lepszego gracza i już lfa niezdatny do niczego. Nie masz szans wygrać z mr2 w klasie D tam liczy się tylko ilość użytego nitro :D. Tam igc miałem mr2 ale chodzi mi o różnorodność 99% samochodów w grze jest po prostu nie używana.

Może 99% to nie. ;) W każdej klasie były dobre auta za sb i igc. Te za igc często się zmieniały jak wprowadzili system rotacji aut.

A z różnorodnością to wszędzie tak jest - są auta topowe i bardziej "kolekcjonerskie".

HB5fLf7.png

Opublikowano

Chwila tyle spec'ów np zr1 a taki z niego spec jak pagani zostało obdarowane mocniejszym nitrem a zr1 to byłaby konkurencja dobra. Szkoda chciałbym widzieć w klasie A acr zr1,nismo i pagani ale z równym nitrem.

Wystarczy 1 zmiana i każdy z w/w może być topem ale na różnych z tras taki nismo z 900 acc na prostrzych trasach byłby niepokonany, a tak wygrywa tylko wóz z mocniejszym nitrem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...