Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Moja opinia] mintshost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Powiem wam trochę o firmie mintshost.

Mam u nich serwer od ponad roku i na początku było wszystko spoko a mam u nich vps do ts3 no i tu historia się zaczyna

Wiec po 2 tyg istnienia ts3 na owej maszynie zaczęło przerywać internet (ddos) a jak zacząłem do nich pisać albo dzownic

tłumaczyli się ze nic się nie dzieje wszystko jest w normie i tak chyba przez 2 miesiące do nich pisałem niby mieli wszystko spoko

ale maszyna padała mi jak mucha.

Po okresie 2 miesięcy stwierdziłem ze mam to w dupie i nic nie będę robił wiec pozostawiłem maszynę.

Wróciłem jakiś miesiąc temu znowu do tej maszyny i znowu zaczęło się to wszystko dziać wiec do nich dzwonie i pisze 

aż zacząłem do nich pisać z 2 kont jedno fake żeby sprawdzić co będą pisać a drugie normalne gdzie mam maszynę no i 

wyszło na to ze pan który zemną pisał popełnił błąd i napisał do mnie na fake ze maja ddos ALE cały czas robiła co w ich sił żeby to

naprawić. Wiec po chwili napisałem do niego z normalnego konta kiedy ogarną tego anty ddos gdzie okazało się ze pan z którym pisałem 

zaczął pisać ze wszystko maja ogarnięte ze ja mogę mieć jakiś problem gdzie po chwili wysłałem mu wszystko co napisał do mnie na fake i 

odpisał mi ze mam mu podać ip maszyny podałem mu i pisze mi tak "Przepraszam bardzo to co jedynie mogę teraz zrobić tak na pana maszynie są ataki ddos"

Wiec po tej rozmowie skończyłem rozmowę z tym panem i stwierdzam teraz ze od ponad roku nie zdołali nic zrobić z tym żeby mieli lepsza ochronę anty-ddos..

Wiec jeśli ktoś chce brać u nich maszynę do serdecznie NIE POLECAM.

Opublikowano

Ja powiem ci tak miałem u nich maszynę z początku było wszystko okej później przy pierwszym lepszym ataku serwer padał więc zrezygnowałem z ich usług osobom którę chcą kupić u nich serwery vps lub voice-vps Serdecznie nie polecam ^^.

Opublikowano

właśnie wiem.  Teraz szukam hostingu na którym zrobię mój serwer i nie będzie ddos..

Ogólnie Poleciłbym ci Hosteam lub net-speak ale także blazingfast :).

Opublikowano

SDC -> ŚLĄSK DATA CENTER :)

https://sldc.eu/
Zamów serwer dedykowany lub serwer vps na wybrany okres i skorzystaj z rabatu 10% 15% lub 20%. 
Warunki promocji:
Promocja trwa od 2014-12-01 do odwołania.
Z promocji mogą skorzystać firmy oraz osoby prywatne.
W zależności od wybranego okresu należy użyć kodu rabatowego:
Wybrany okres: 3 m-c - Rabat 10% Kod rabatowy: rabat10

Wybrany okres: 6 m-c - Rabat 15%  Kod rabatowy: rabat15

Wybrany okres: 12 m-c  - Rabat 20%  Kod rabatowy: rabat20 
76561197995979834.png

• Przyjdę, pomogę, naprawię bądź zostanę Technikiem ts3 - KLIK

Opublikowano

@dopobraniapotrz Uważasz że lepszym hostingiem od blazingfast jest Śląsk Data Center ?  :v

Jakość serwerów w sdc jest równa tym z blazingfast.

Polecam ci Hosteam , ostatnio mają problemy z atakami ale jak poprawią filtry to będzie spokój na długi okres czasu w porównaniu z innymi firmami Hosteam coś poprawia.

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

Mintshost pod względem VPS, jest jednym z najgorszych hostingów na rynku.

Brak możliwości zdalnej reinstalacji. Wszystko odbywa się za pomocą supportu, a za 4 razem liczą sobie 20 zł za reinstall.

Chamskie i karygodne zachowanie w stosunku do klienta.

Zero kultury i wychowania.

Blazingfast sam w sobie nie jest zły, ale przy większych atakach ich ochrona pada. Technicy nie potrafią nic zaradzić i odsyłają do mocniejszych hostingów.

Opublikowano

Mintshost pod względem VPS, jest jednym z najgorszych hostingów na rynku.

Brak możliwości zdalnej reinstalacji. Wszystko odbywa się za pomocą supportu, a za 4 razem liczą sobie 20 zł za reinstall.

To, że najgorszy, to racja.

Co do reinstalacji, przy zakupie dostajesz panel HyperVM i tam możesz wykonywać reinstalacje do woli za darmo.

Hosting robiony przez osoby, które nie mają pojęcia, co to znaczy mieć własny hosting.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Serwer ma słabe zabezpieczenia , ale jezeli chodzi to opłaca sie u nich kupić ponieważ jako jedynym hostingu można kupić VPS za SMS ,, A vps moze być np : pod Mboty lub MusicBoty

Wiec pod takie rzeczy polecam nie Polecam pod serwer TS3

79307122032756760810.png

Opublikowano

Weź blazzingfast a szybciej Ci serwer padnie niż na tym minthost :)

Bierz hosteam albo sdc

SDC - Takie Same zabezpieczenia jak mintshost.

Hosteam - okey

BlazingFast.io - chciałbyś uderzyć w mój serwer?

Tracing route to hosted-by.blazingfast.io [185.62.188.11]
over a maximum of 30 hops:

1     2 ms     1 ms     3 ms  192.168.43.1
  2     *        *        *     Request timed out.
  3     *        *        *     Request timed out.
  4    32 ms    29 ms    30 ms  user-89-108-198-2.mobile.playmobile.pl [89.108.198.2]
  5    28 ms    26 ms    30 ms  89.108.194.83
  6    43 ms    34 ms    42 ms  z-atman.project4.pl [193.111.37.129]
  7    97 ms    72 ms    76 ms  80.249.210.43
  8    64 ms    70 ms    69 ms  fra-eq5-01gw.voxility.net [109.163.235.189]
  9     *        *        *     Request timed out.
 10    64 ms    62 ms    58 ms  DDOS-FILTER [93.115.90.65]

Oferują ochronę z Voxility.

Więc na 100% nie padnie szybciej niż mintshost.!

Połowa z was odradza takie serwerownie, ale szczerze powiem..

Na serwerach KVM/Dedykowanych możecie postawić tunel gre do np. serwera z ovh i filtrować ataki :)

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

BlazingFast.io - chciałbyś uderzyć w mój serwer?

Racja. Blazing ostatnio się poprawił co to kwestii zabezpieczeń. Aktualnie ts-lol oraz Blackteam stoją na blazingu i nie narzekają :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

7zb08f.jpg

Bez komentarza :D

Po tym komentarzu zalogowałem się do panelu i złożyłem unieważnienie maszyny ważnej jeszcze 5 miesięcy :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Hosting bardzo łatwo można wysadzić 

Nie polecam 

Co ty się kur** w terrorystę bawisz? 

Niestety muszę się zgodzić z poprzednikami - hosting bardzo słaby, nie nadaje się nawet pod rozwijającą się stronę, a co dopiero pod serwer. 

Opublikowano

Tyle jest tematów negatywnych na różnych forach i nadal ludzie kupują tam? No ludzie... i potem sami narzekacie. Ten serwis jest w MOIM rozumowaniu tylko dla testów własnych lub postawienia serwera dla siebie malutkiego, bardzo malutkiego.

Opublikowano

Firma Minthost.pl jako hosting się nie sprawdza, jedyne co tam robię to kody psc realizuje aby domeny rejestrować.

P.S Polecam tam rejestrować domeny jak nie wiecie co robić z kodami psc :)

To co lepsze jest ?

Hosteam ?

czy

BlazingFast ?

Zdecydowanie hosteam :)

Opublikowano

Dość specyficzny hosting, zakupiłem u Nich VPS z tego co pamiętam tą średnią wersję, po paru dniach, wchodzę, a tu serwer zablokowany bez powodu, trzymałem tylko tam stronę + aplikację.

Osobiście wolę już dołożyć parę złotówek i zmienić hosting.

Co do hostingów pod teamspeaka:

1. Hosteam
  2. Blazing

Hosting pod boty:

1. Webh
  2. OVH

Jak na razie tak to widzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...