Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań po latach nieobecności.

metin2fanfanfan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od czasu do czasu oglądam sobie różne filmiki na YT z Metina. Za każdym razem jak oglądam tych dobrych graczy to mam ochotę wrócić do globala. Na prywatnych serwerach gram czasami więc wszystkie postacie dokładnie znam. Na globalu nie grałem kilka dobrych lat. Skończyłem jakoś pól roku po tym jak wprowadzili bon 2K PŻ w itemach. Teraz jeszcze jest ten Likan. No jakoś tam mam ochotę wrócić lecz mam kilka pytań. 

- Na którym serwerze opłaca się grać?

- Ile kosztują średnio podstawowe itemki takie jak: Srebrna+9, Ebo+9, jakaś tarcza 1/21 +8/9 NNO, Zbrojką 26/34+9 z bonami, broń 30, śr 35+ i wartościowe KU (kiedyś to była Aura, Czarowane, Silne). To zawsze chodziło za więcej teraz to nie mam pojęcia.

- Ile kosztuje Dzik Wojenny?

- Jak dokładnie działa werbowanie? Mogę sam się zwerbować drugim kontem? Np. główne konto i buff.

- WP, Mental, Archer czy Likan? Mam dylemat. Z jednej strony mam ochotę pograć starymi postaciami no a z drugiej Likan to nowość. Nigdy nim nie grałem a na YT nie ma dużo filmików z Likanem. Nie wiem też jak jest z dostępnością eq na niego. Ma własne buffy więc ataku sobie może dodać. Skille też ma fajne.

- Jak Likan radzi sobie w expie? No i dropie bo to miałaby być główna postać. 

Na start załaduję yangi z allegro. Inaczej nie chce mi się zaczynać. Mam na dzieję, że rozwiejecie moje wątpliwości. 

Opublikowano

Witam. Od czasu do czasu oglądam sobie różne filmiki na YT z Metina. Za każdym razem jak oglądam tych dobrych graczy to mam ochotę wrócić do globala. Na prywatnych serwerach gram czasami więc wszystkie postacie dokładnie znam. Na globalu nie grałem kilka dobrych lat. Skończyłem jakoś pól roku po tym jak wprowadzili bon 2K PŻ w itemach. Teraz jeszcze jest ten Likan. No jakoś tam mam ochotę wrócić lecz mam kilka pytań. 

- Na którym serwerze opłaca się grać? Ze względu na ilość graczy polecam Negros, Etolin, Andros na tych serwerach grałem to było dużo ludzi.

- Ile kosztują średnio podstawowe itemki takie jak: Srebrna+9, Ebo+9, jakaś tarcza 1/21 +8/9 NNO, Zbrojką 26/34+9 z bonami, broń 30, śr 35+ i wartościowe KU (kiedyś to była Aura, Czarowane, Silne). To zawsze chodziło za więcej teraz to nie mam pojęcia. Tutaj już z cenami zależy od serwera. Na każdym się trochę różnią. Srebrna/Ebo +9 bez bonów możesz kupić do 50-60kk. Tarcze bojowa widzialem codziennie +6 nno 15-25kk, zbroje 26/34 i broń 30/35+ nie mam pojęcia. Aura 2.5-5kk, Ostrze 1kk, Silne 300k, Berek 500k ;P

- Ile kosztuje Dzik Wojenny? Dzik wojenny nie mam pojęcia ale Wilk ok. 200kk 20dni.

- Jak dokładnie działa werbowanie? Mogę sam się zwerbować drugim kontem? Np. główne konto i buff. Werbowanie działa na zasadzie rejestracji z linku. Wysyłasz ze swojego konta link polecający gre na e-mail np. do buffa. Z tego linku tworzysz konto dla buffa i jestes już w systemie werbowania. Co ileś wbitych poziomów na buffie dostaniesz na główne konto jakiś upominek np. PD na 3h, Pierscien Jezyka 30dni, Buty Wiatru itp.

- WP, Mental, Archer czy Likan? Mam dylemat. Z jednej strony mam ochotę pograć starymi postaciami no a z drugiej Likan to nowość. Nigdy nim nie grałem a na YT nie ma dużo filmików z Likanem. Nie wiem też jak jest z dostępnością eq na niego. Ma własne buffy więc ataku sobie może dodać. Skille też ma fajne. WP moim zdaniem do pvp i exp/bossy jest super;) Z eq podobnie jak na bodego może troche kosztować ale ku dla niego nie są drogie 1-1.5kk ostrze reszta 200-500k. Mental według mnie tylko pvp. Archerem teraz możesz bić z daleka i nie zmniejsza się DMG skilli jak to dawniej było ;) Likan jest super. Niektórzy Ci napiszą, że dno bo nie pasuje do klimatu metka ale ma kopa. Podałem Ci niżej filmiki z pvp/wojen Likanem na 105lv i 55lvu.

- Jak Likan radzi sobie w expie? No i dropie bo to miałaby być główna postać.  Likan z expem daje sobie rade. Obyś miał boja i już będzie git;) Troche ciężko będziesz miał z bronią 75lv+ bo mało kto ma eq na niego albo po prostu nie sprzedają.

Na start załaduję yangi z allegro. Inaczej nie chce mi się zaczynać. Mam na dzieję, że rozwiejecie moje wątpliwości. 

Filmiki pvp / wojny (niektóre filmy są z zagranicznych serwerów ale tych oryginalnych od GF)

[86lv+] 1) https://www.youtube.com/watch?v=nLPxw1deVm8

[55lv]   2) https://www.youtube.com/watch?v=CDxE4iY_Gas

Filmiki exp / drop

[86lv+] 1) https://www.youtube.com/watch?v=kkxlyBVZnMI

[55lv]   2) https://www.youtube.com/watch?v=WJQq_ZNG4P8

Zapomniałem dodać, że Likana często na zadymach ludzie bugują więc uważaj ;) Chodzi tutaj o to, że bijąc Likana na auto on skacze jak opętany i nie możesz wtedy użyć żadnego skila / uderzyć z hita.

Powodzenia w grze :)

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...