Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTX 760 vs R9 280

TheJeron78

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Opłaca się brać to co tańsze z tych dwóch masz dostępne, bo różnice pomiędzy tymi kartami są niewielkie (w wydajności), ale wygrywa AMD. Za to mniejszy pobór mocy i lepszą kulture pracy ma oczywiście GTX.

Opublikowano

max 600zł. Zastanawiam sie także nad 7950 albo 660ti. Wybierałbym miedzy tymi kartami, chyba, że są jakieś lepsze w tej cenie. 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Podałbyś jeszcze zasilacz.

//

dobra, jest w sygnie.

Ja brałbym osobiście R9 280, panty opisał tą kartę, a po oc powinieneś dogonić R9 280X.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Za tyle na olxie to są Vertexy ;)

Nie wiem co wy macie do tych vertexów, rozumiem, że firma krzak, ale przecież sam chip pochodzi od AMD, a wcale nie mają jakiegoś większego % awaryjności niż inni. Ja bym się raczej wystrzegiwał MSI, ewentulnie Asusa (chociaż vertex < asus)...

Także tego...

Szukaj HD7970 (czesto sa sprzedawane jako 280x, bo to przecieżto samo po rebrandingu)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...