Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor Intel do grania

Ziao

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam sorki ze robie spam ale mam pytanie ktory procesor bardziej polecacie do grania i5 6600k czy i5 4690k, procesor bd zalezalo mi podkrecic jakos na 4,5-4,7 ghz

i myslalem o tej plycie glownej do i5 6600k

MSI Z170A GAMING M3, ATX, Sockel 1151 Corsair Hydro Series H100i GTX Extreme Performance (chlodzenie)
Opublikowano

ok dzieki a co sadzisz o tej plycie glownej i chlodzeniu :)? chcialem ostatnio juz zamawiac ale se pomyslalem ze wezme jeszcze troche posiedze na internecie i rozne testy popatrzylem i uzekl mnie ten procesor patrzylem ze przewyzsza  i5 4690. Sadzisz ze z tym chlodzeniem dalbym rade wyciagnac tyle ghz?:)

Opublikowano

pisze tylko ze dd4 obsluguje nic wiecej, i pisze ze nie obsluguje EEC( juz znalazlem tak obsluguje az do 3600 :)

Jaka obudowe Towe/ Full Tower byscie polecili do tego ?

a co do tego 3000-2800 jest z 2-5 € roznicy to juz lepiej wychodzi mi wtedy 3000 wziac

Opublikowano

Mam pytanie jeszcze co do karty graficznej bo tego nie ogarniam ktora wersja jest lepsza:

4096MB MSI GeForce GTX 970 Gaming 4G Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail) 4096MB Gigabyte GeForce GTX 970 Xtreme Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)
Opublikowano

@Ziao

O ile mieszkasz na stałe w Niemczech, to bierz MSI, tam chyba nie ma problemów z gwarancją od nich.

Weź ramy 3000, skoro to 2 ojro to chyba żaden problem.

Jaki masz budżet do obudowy?

Opublikowano

tak mysle do 150€ maksymalnie. Nie nie ma zawsze mozna dodatkowa ubezpieczyc :)

Opublikowano

Chodzi mi tylko aby wiesiek dzialal w 60 fps z hairowrks :) to wszystko, i zebym procesor mogl spokojnie podkrecic do 4,5- 4,7ghz, i nwm wlasnie jaka dobra obudowa bedzie do wziecia tak zeby umozliwiala dobre chlodzenie. Bo karte graficzna to bede bral msi gtx 970 albo 980 ti zobacze jeszcze jak z kasa wyjdzie ale predzej wezme 970.

A czesci bede kupowal od jutra :)

Opublikowano

Napoczatku chce wszystko kupic oprucz karty graficznej na koniec bede chcial ja kupic :)

Ok dziekuje za pomoc :)) wybiore ktorys z tych :) patrze nawet ze wyjdzie to taniej niz przypuszcalem c do obudowy to akurat bd mozna na gtx 980 sie polaszczyc :D

- Fractal Design Define R4

- Nzxt H440

Opublikowano

wlasnie patrze tez jest fajna nawet fajny design ma :) kurcze teraz ciezko zdecydowac ktora wybrac jeszcze pojade do sklepu zobacze czy bede mieli ktoras z tych 3 jak cos to bede musial zamowic :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...