Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież PaySafeCard a policja

Arychats

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ktos mi ukradł 30zl bez umowy itp tylko ustalilismy co dajemy za co i dalem pierwszy i mnie zablokował to jak zgłosze na polcje to coś mi zrobią

shmup_nasty_jarvan_grab_thumb.jpg

Jeśli pomogłem daj LIKE

Opublikowano

Policja nawet się nie zainteresuje skradzionym kuponem o wartości 30zł. Obecnie kradzież (z tego co mi wiadomo) jest wykroczeniem do 420zł, dopiero powyżej tej kwoty jest przestępstwem. To, że dałeś pierwszy i dałeś się oszukać to tylko i wyłącznie twoja wina. Następnym razem bądź ostrożniejszy.

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

Policja nawet się nie zainteresuje skradzionym kuponem o wartości 30zł. Obecnie kradzież (z tego co mi wiadomo) jest wykroczeniem do 420zł, dopiero powyżej tej kwoty jest przestępstwem. To, że dałeś pierwszy i dałeś się oszukać to tylko i wyłącznie twoja wina. Następnym razem bądź ostrożniejszy.

>B.

To nie kradzież, tylko oszustwo. Także lajtowo.

Możesz iść. A nuż coś zrobią i będzie jeden oszust mniej w internetach. Każda umowa jest wiążąca, nawet słowna. Więc jeśli "ustaliliście co dajecie", to to się liczy.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Możesz iść. A nuż coś zrobią i będzie jeden oszust mniej w internetach. Każda umowa jest wiążąca, nawet słowna. Więc jeśli "ustaliliście co dajecie", to to się liczy.

Imo, jeżeli to zabrał i się zawinął to kradzień. Oszustwo byłoby przy umowie a on po prostu wysłał mu kod. Może to nawet jako darowiznę potraktują (jk)

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

ale Ty jednak matol jestes

nie prosciej bylo uzyc jakiegos official middlemana? masz nauczke na przyszlosc, policja nic z tym nie zrobi bo to ich nie interere

Opublikowano

Gowno prawda.Moj kolega rok temu oscamowal typa na 200 zl psc koles groźił policja i nic nie bylo.Umowa slowna? okej to zaraz ide na policje i powiem ze sprzedales mi twoje mieszkanie za złotówke dalem ci ta złotowke  a ty nie chcesz mnie wpuścić do srodka 

Opublikowano

Gowno prawda.Moj kolega rok temu oscamowal typa na 200 zl psc koles groźił policja i nic nie bylo.Umowa slowna? okej to zaraz ide na policje i powiem ze sprzedales mi twoje mieszkanie za złotówke dalem ci ta złotowke  a ty nie chcesz mnie wpuścić do srodka

Gdybyś uważał na przedsiębiorczości, to byś wiedział, co to jest umowa słowna (no chyba, że jesteś w gimnazjum).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...