Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Do realizacji]Ogólna redakcja gier

Pitbull_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę się tutaj nie bulwersować o tytuł (gdyż jest on jedynie roboczy) i przeczytać wszystko co mam do napisania.

Na samym początku mówię - nie mam zamiaru proponować usuwania istniejących redakcji tylko zaproponować stworzenie takiej, która obejmowałaby całą resztę, bo rozdrabnianie się na kolejne, mniejsze redakcje specjalizujące się w konkretnym typie gier mija się z celem. Rynek jest na tyle pokaźny, że materiału jest masa dla dużej ilości redaktorów. W rękach kreatywnego opiekuna dział nabrałby dużego rozpędu, zaczynając od zwykłych recenzji gier, które nawet mają działy na MPC, tylko że mało kto wejdzie do przykładowego działu Cabala jak nigdy wcześniej o nim nie słyszał (a więc pole do popisu dla redakcji), a nawet jak zjawi się tam przypadkiem to nadal nie ma konkretnych informacji co to za gra (przejrzałem kilka działów tych trochę mniej znanych tytułów na naszym forum i chyba tylko w jednym gdzieś tam w FAQ'u znalazłem gameplay'a w innych zaś masa poradników... i brak jakiejś jasnej informacji co to za gra) i trzeba posiłkować się innymi stronami/serwisami, a chyba wiadomym jest żeby użytkownika jak najdłużej zatrzymać na forum, prawda? Jest też masa małych, niezależnych gier wartych ogrania, developerów, którzy mają ciekawe wizje na swoje gry (bo dlaczego by ograniczać się tylko do gier?) jak i zapaleńców na naszym forum, którzy z największą chęcią zaraziliby swoim uwielbieniem dla danej gry innych użytkowników.  

Możecie powiedzieć "ale jest poddział "Recenzje Gier" - zgadza się, jednak aktywności tam nie ma, bo nikt bez większej potrzeby nie widzi sensu tam pisać (nie ma co ukrywać, że są osoby, które mając plakietkę mają zapał do pracy), ba pewnie znaczna większość ludzi używających tego forum ma schowany dział "Single Player" niby są też specjalne strony zajmujące się tylko takimi recenzjami, ale stosując taki argument można by stwierdzić, że żadna redakcja nie jest potrzebna "bo przecież są inne strony, które to robią".  

Mam nadzieję, że moja wypowiedź zachęci was chociażby do dyskusji na ten temat.

Pozdrawiam!

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Była już taka sugestia.

Nie pamiętam, kto ją dodawał ale strasznie się chłopak (autor) spinał xP

Na tak.

Opublikowano

@Itan

Z tego co kojarzę jego zamysłem była likwidacja wszystkich aktualnych redakcji i zastąpienie ich 3 dużymi - co moim zdaniem było bezsensownym pomysłem, bo są redakcje chociażby LoL'a, Minecrafta i Metina, które publikują bardzo dużo artykułów i wrzucenie ich do jednego działu dałoby taki efekt, że nikt by tego nie czytał...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Jestem na mega tak, byłbym w stanie zrezygnować i z redaktora FIlmów i z redaktora CS, bo recenzowanie gier to czysta przyjemność. 

Opublikowano

Była już taka sugestia.

Nie pamiętam, kto ją dodawał ale strasznie się chłopak (autor) spinał xP

Na tak.

Nazywał się kokoszka :D Tak jak veimiK, jezeli by takie coś zaszło to zrezygnowałbym z redakcji CS na rzecz recenzowania gier :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...