Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmienić kartę graficzną? Mam dwie.

LamS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtam,

Mam dwie karty graficzne zintegrowaną Intela + Nvidie

Po 1 wkurza mnie to że czasami monitor się rozjaśnia a czasami ciemnieje

Po 2 to niby nvidia z intelem się zmienia w grach chociaż ja tego nie zauważyłem ani razu da się jakoś to sprawdzić ?

Po 3 zmiana w panelu nvidi nic nie daje bo byle co zaznaczę i przywracają się ustawienia automatyczne po wyłączeniu panelu.

Po 4 po wpisaniu dxdiag mam to

45883051507089288145.png

Po 5 po wyłaczeniu w menadżerze urządzeń karty intela nie zmienia się karta na nvidie tylko na coś takiego

78550434844308788417.png

Chyba że to naprawdę zmieniło mi na nvidie tylko ja jestem głupi i tego nie zauważyłem.

Czy da się jakoś to zmienić Nvidia żeby była zawsze czy lepiej narazie nie zmieniać i zostawić tak jak jest.

Sprzęcik mam dopiero od 1 tyg. i wszystko śmiga jak należy.

Tylko tak pytam, jedyna wada to jest to ciemnienie i rozjaśnianie obrazu

1312138057-U250359.jpg

By GutenMorgen

Smok

w1d6h0.gif

Team

logocfq.png

Filmy

Cat_catches_treat.gifPowerwheels_wheelie.gif

Kangaroo_playswith_junk.gifMascot_troll_flashing.gif

Opublikowano

Sama się zmienia, wystarczy tylko uruchomić grę czy program który używa dedykowanej grafiki, wszystko jest w sterownikach Nvidii. 

Zresztą chyba nie zauważyłeś opcje odpalenia gier na drugiej grafice są w menu uruchamianym przez prawy klawisz myszki. 

Jak nie chcesz w ogóle używać  Intela grafiki to sobie ją wyłącz w BIOS, wystarczy poszukać odpowiedniej opcji. 

Rozjaśnianie to pewnie od monitora , jest ustawione dynamiczne dopasowanie do obrazu albo jasności. Poszukaj opcji i przestaw na cokolwiek innego albo ustaw sam swoje parametry. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...