Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy serwer typu DragonMT2 przyjąłby się?

RSon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem studentem infrmatyki (obecnie pierwszy rok :) )

Jak myślicie, czy w dzisiejszych czasach serwer tego typu ma szansę przetrwać? Wchodzi w grę zarabianie między innymi na reklamach (wiem to irytuje graczy, ale to jedno z nielicznych rozwiązań, dzięki któremu na serwerze nie byłoby nacisku na IS).

PandoraMt2 istniał 5 lat i padł przez brak zainteresowania nim ze strony administracji, podobnie jak Dragon.

Sam osobiście grałem na Dragonie i muszę przyznać,że to był bardzo przyjemny priv.

Czy w ogóle byliby chętni na taki serwer? Wiem, reklama na yt to podstawa w dzisiejszych czasach, ale czy byliby chętni do teamu ludzie, którzy również grali w tą grę w dzieciństwie i mają pojęcie o niej? Ważne, żeby gra była przyjemna i się rozwijała (nowe eq , questy, częste eventy itp.)

Czy mimo, że gra lata swojej świetności ma za sobą, czy taki serwer miałby szansę przetrwać?

Zapraszam do dyskusji :)

Opublikowano

Jak chcesz uzyskać sukces to tu nie chodzi o jakąś reaktywację znanego serwera.

Każdy tak gada, bo ludzie wspominają klimat jaki wówczas panował, dopiero odkrywali serwery prywatne.

Sam się jarałem jak zobaczyłem głupi miecz +9 u NPC, a teraz?

Teraz to podstawa i każdy wybrzydza. 

Lepiej zrobić coś swojego, wyróżniającego się, dać w IS podstawowe rzeczy i tyle.

No i jak chcesz zarobić, to nie zrób serwera P2W - bo zniechęci graczy do grania.

­

Opublikowano

Sam klon serwera nie wystarczy, musiałbyś trochę się przy nim napracować. Nie jest aż tylu chętnych na stare serwery, jak się wydaje. Tyle powiem. 

denzel.png

Opublikowano

Powiem ci że sam grałem na dragonie przez dłuży czas jakieś 1,5 roku :)

Ja bardzo chętnie bym zagrał na dragonie jeszcze raz, najprzyjemniejszy priv jaki znałem to był właśnie DragonMt2.

Szczerze nie chce się chwalić ale jeżeli chcesz coś wiedzieć więcej o tym privie i o mnie zapraszam na PW. (chodzi o posadę jaką miałem na Dragonie.)

Opublikowano

z tego co wiem to multum graczy było też na Elite te trzy serwery prowadził jeden człowiek.

A jeśli chodzi o pandorę to tak jak kolega wyżej już jest Tavanis czy jakoś tak.

Co do Dragon to fajny był serwerek :-)

Opublikowano

Wiele osób tęskni za tego typu serwerem, ale faktycznie trzeba wprowadzić coś nowego, żeby przywrócić tamten klimat.

Dlatego chce znać Wasze zdanie, co Wy byście chcieli nowego, jakie macie oczekiwania.

Wiadome że wielu graczy jest już 18+, więc z czasem też ciężej, ale mimo wszystko co byście chcieli dodać/zmienić.

Rzeczą oczywistą są questy adekwatne do trudności serwera bo na pewno wiele osób na 70 lvlu jeszcze robiło questy na dzikie psy, gdzie nagroda to zbrojka +0...

Opublikowano

A ja powiem tak. Grałem na DragonMT2 bardzo długi czas pod nickiem GumaDurex (i 3 inne postacie z dodawaniem 'a' lub 'e' / Usmiechniety (byłem bardzo znanym graczem i w grze i na forum), i jedyne co mogę powiedzieć o serwerze to same plusy. Ale czy teraz to samo wystarczy ? Niestety wątpie. Ogólnie na serwerze ilość % w bonach był idealnie ustawiony pod inne bony. Żadna postać nie odstawała od innej jak w tych czasach. Nie było 300k HP i perfekcyjnym EQ nie dało się dostać na klatę '300k' ze skila. Moim zdaniem to był najlepszy serwer, ale administracja go zniszczyła i zaniedbała. A serwer stał grubo ponad 3 lata.. Ale wracając do sedna. Jakby miał powstać taki serwer jak Dragon, na pewno znalazłyby się chętne osoby. Ale też musi być trochę nowości. W misjach, w EQ., w expowiskach. - niestety nie znam się nic na projektowaniu metina. :D
Ogólnie powiem tyle, że DragonMT2 był moim ulubionym serwerem na jakim grałem, bo potrafił mnie trzymać tam 3-4 lata ? Także nie mogę mu nic zarzucić. I Idealnie wyważone bony i zbilansowanie postaci dawało nieziemską frajdę z zaciekłych wojen i pvp. A nie to co jest teraz na serwerach..

Opublikowano

Grałam na dragonie grubo ponad rok pod nickiem Idylla  i do dziś na żadnym serwerze nie gra mi się tak dobrze jak tam. Serwer sam w sobie był fajny tylko sprawę oczywiście skopała administracja, która miala wszystko gdzieś. Jeżeli powstałby taki serwer jak Dragon, na bank by znalazły się takie osoby, które chciałby tam grać, chociażby garstka osób ze starej ekipy. Był prosty ale przy tym niebanalny, nad lvl i eq trochę trzeba było się pomęczyć. Oczywiście wypadałoby pójść z czasem i dodać jakieś nowe mapy czy itemy ale nie robić z niego jednej wielkiej katastrofy gdzie się ma 300k hp i bije 200k ze skilla. :)

Opublikowano

Dopisze jeszcze tylko, że więcej nie znaczy lepiej. I zanim pojawią się komentarze ' zrób coś swojego '' od ludzi, którzy inteligencją nie grzeszą (fala debilizmu była już dawno na metku, ale teraz wzrosła o dużo, dużo bardziej). niech Dragon będzie tylko 'inspiracją' do czegoś nowego a zarazem nieprzesadzonego z 500k HP i DMG 1kk - bo to żenujące, chore i zwyczajnie głupie.Dobry, stabilny serwer to taki, gdzie pvp lub wojny gildi są wyrównane kiedy gracze mają te same eq(czytaj perfekt eq), a nie wygra ten co mu więcej ludzi na duchowe wejdzie. I jeszcze bronie jak z dupy. Bronie na pół ekranu, bez koloru tylko błyszcza jak 'diament' co daje ch.. efekt.

Opublikowano

Dopisze jeszcze tylko, że więcej nie znaczy lepiej. I zanim pojawią się komentarze ' zrób coś swojego '' od ludzi, którzy inteligencją nie grzeszą (fala debilizmu była już dawno na metku, ale teraz wzrosła o dużo, dużo bardziej). niech Dragon będzie tylko 'inspiracją' do czegoś nowego a zarazem nieprzesadzonego z 500k HP i DMG 1kk - bo to żenujące, chore i zwyczajnie głupie.Dobry, stabilny serwer to taki, gdzie pvp lub wojny gildi są wyrównane kiedy gracze mają te same eq(czytaj perfekt eq), a nie wygra ten co mu więcej ludzi na duchowe wejdzie. I jeszcze bronie jak z dupy. Bronie na pół ekranu, bez koloru tylko błyszcza jak 'diament' co daje ch.. efekt.

Niech lepiej dragon będzie taki jaki był tylko żeby było więcej misji, i żeby po wbiciu max lvl się nie nudził :) (w sumie wtedy się nie nudził zawsze było coś do roboty)

Najlepiej żeby było więcej biologa, żeby był jakiś kolekcjoner.

I żeby bonusy i postacie były zbalansowane :) to będzie myślę git :)

Opublikowano

Jak masz tworzyć serwer to zrób go po swojemu, żeby wyszło jak najlepiej, a jedynie możesz się wzorować na serwerze typu Pandora.

Opublikowano

wolał bym dragona takiego jak był na początku stare dobre czasy bez zbędnych śmieci czyli setki ulepek,petów itp na starych serwach były ulepki ciężko dostępne i dlatego były coś warte najczęściej były to perły  i exp był na easy taki jak teraz na medium a teraz exp na hardach jak na medium na medium jak na easy lol  no i ludzie się chętniej pvpili  było mnóstwo wojen  a teraz w 2/3 dni max lvl eq is ulepki łatwo dostępne  szybko się gracze nudzą i opuszczają serwer a w is były tylko pd i rękawice i serwery były stabilniejsze niż teraz  i od kąt te badziewia weszły stroje pety itp to nie wydaje na is nawet 1 zł bo szkoda serwer postoi 1/2 miechy i upada. 

Opublikowano

teraz i tak nie oplaca sie mieć wlasnego serwera, no chyba ze masz duzo kasy.. Ataki ataki DDoS prawdopodobnie zlecane przez globalne serwery :), tylko dlatego że nic nie robili przez wiele lat z tym ze ich pliki były użytkowane i wykorzystywane dla prywatnych potrzeb :) .

4521609.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

DragonMT2...

Dam uciąć najmniejszego palca u nogi za powstanie z popiołów tego serwera.

Pandora była 2 epoki do tyłu pod względem rozgrywki w porównaniu do w.w serwera.

Znajdą się ludzie, na pewno.

Feel the power.

SKHWA1h.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Serwer nie będzie robiony. Co chwilę powstają nowe serwery i upadają. Graczy coraz mniej.
Powstał ponownie Avalon.

Zapraszam do gry

Temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...