Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszy samochód do 5000?

rokoboko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ze starszych aut - Fiat 125p

Z nowszych powiedzmy,osobiście bym szukał jakiegoś Seicento Sporting`a w uszanowanym stanie.

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bierz alfe 156, zbiera się i w środku ładniej wygląda niż większość aut za 10-15 kola. Chyba, że już masz coś na oku.,

Ale odpuść  sobie auta takie jak "Seicento"...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@ref

@Coming

Głównie do pracy, 20 km w jedną i 20 km w drugą.

Czekam na dalsze propozycje!

Jeśli możecie podawajcie linki np.: otomoto, autogiełda, czy coś takiego.

Opublikowano

VW Polo III

http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-polo-1-4-benzyna-bogate-wyposazenie-zadbany-1999-r-ID6yh0Sx.html#886117bd80

ew. jakiegoś golfika za tą cene. Silniki mają nie do zajechania :v

Lepiej wziąć coś popularnego, nie będziesz się jakoś wyróżniać ale łatwiej będzie o tańsze części oraz ich dostępność jakby coś w aucie siadło.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

VW Polo III

http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-polo-1-4-benzyna-bogate-wyposazenie-zadbany-1999-r-ID6yh0Sx.html#886117bd80

ew. jakiegoś golfika za tą cene. Silniki mają nie do zajechania :v

Lepiej wziąć coś popularnego, nie będziesz się jakoś wyróżniać ale łatwiej będzie o tańsze części oraz ich dostępność jakby coś w aucie siadło.

http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-golf-2-0-benzyna-116-km-ro-cd-zestaw-glosnomowiacy-z-nawigacja-ID6yfrSx.html#0dd2d71ea0

A co sądzisz o tym?

Opublikowano

Same wiejskie samochody widzę, że koledzy wyżej podają, nie wiem jak można jeździć starym golfem lub jeszcze starszym BMW, gdy za podobną kwotę kupimy Smarta fortwo, który jest wręcz stworzony dla początkujących, pali dość mało, bardzo dynamicznie można nim jeździć i przy tej masie moc jaką oferuję jest naprawdę duża, ponadto odpali nawet w -20 lub więcej. :P Dużo Rosjan nim jeździ swoją drogą. :> A nowe modele jako ciekawostka powiem, że są wyposażone lepiej od niejednego BMW za 4x wyższą kwotę. :) Tylko że taki nowy SMART w wersji sportowej kosztuję 60-70k, ale ze spokojem za 5k dorwiesz ładną sztukę z 2000-2006

Opublikowano

Szczerze mówiąc to za taką cenę jest kozak.

2k rocznik i 188k przebiegu więc zapewne nie było nic kręcone.

Zewnątrz i wewnątrz zadbany.

116km benzynka 2.0 więc kopa będzie mieć tylko troche paliwka może pobierać ale z taką mocą to się w miare spoko kalkuluje.

/up

Tylko niech coś ci się zepsuje w tym Smarcie to będziesz się bujał po części Bóg wie gdzie.

Opublikowano

Ford Focus mk1, jesli diesel to omijaj tdci i musisz dobrze poszukac zeby nie byl poflotowy, jesli benzyna to minimum 1.6. Swietne wlasciwosci jezdne (w tej cenie i klasie samochodu), tanie czesci (rowniez ze wzgledu na popularnosc), nowoczesna linia nadwozia. Jesli chodzi o rdze to bierze tylko nadkola i drzwi od dolu, nie spotkalem sie z przypadkiem gdzie podloga byla w zlym stanie (poza tym na blachach sie nie jezdzi)

Jak znajdziesz kilka wyzej wymienionych aut w swojej okolicy to pojezdzij z kims kto sie troche zna, zobacz jak ci sie jezdzi kazdym z nich i potem ew. poszukaj lepszego egzemplarza (pod wzgledem technicznym, wizualnie w tej cenie nie ma co wybrzydzac)

Omijaj handlarzy (faktura vat-marza, ladniej brzmiaca jako "kupujacy zwolniony z oplat") i komisy.

Opublikowano

Szczerze mówiąc to za taką cenę jest kozak.

2k rocznik i 188k przebiegu więc zapewne nie było nic kręcone.

Zewnątrz i wewnątrz zadbany.

116km benzynka 2.0 więc kopa będzie mieć tylko troche paliwka może pobierać ale z taką mocą to się w miare spoko kalkuluje.

Spoko, a ten?

http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-passat-sprowadzony-oplacony-klimatronik-ID6yeIT9.html#335b78541e

http://www.autogielda.pl/sprzedam_vw,vw_golf_3drzwi-klimatyzacja-led,II6YRX.html

Jutro dam limit lajków, bo dzisiaj już nie mam ;).

Opublikowano

1link.

W miare fajny, przebieg taki sobie jednak jak na ten rok jest dosyć dobry.

Ma tam jakieś bajery elektroniczne typu szyby (za tą cene nie są zawsze ;_:) 1.8 125km w sumie spoko silnik nie powinno być jakiś mega problemów z paliwem d:

2link

Ładnie zrobiony, spoko silnik, przebieg raczej nie przekręcony ale wydaje mi się, że może mieć jakieś ukryte wady, bo patrząc na lakier raczej coś przy nim majstrowali nie patrząc na to, że auto jest sprzedawane przez komis a wiadomo, że w komisach kupować nie warto.

Oferta 1 jest lepsza d:.

Opublikowano

Ja aktualnie kupiłem Ford Mondeo mk2 GHIA 1.8 16V  (oczywiście benzynka) za marne 1200 zł. Oczywiście wymiana hamulców itp to norma. Teraz założyłem do niego gaz sekwencyjny za 1800 zł i pali mi w zimę średnio około 8.5-9.5 l/ 100 gazu :) Jestem mega zadowolny :) Nic się jak narazie nie psuje ani nic nie trzeszczy.  Polecam :D

Szukaj jakichś golfów III a może i IV , czasami się trafią i z gazem :) !

Opublikowano

Ahaha leje z tych co polecają wieśniackie 20 letnie golfy 3 albo bmw i to jeszcze w gazie... stfu. Ja polecam peugeota 206 w dizelku 1,4 hdi. Spalanie w trasie max 5 litrów a przy dzisiejszej cenie ropy koszty będą znikome. Konstrukcja silnika jest prosta a części tanie. Z 2004-2006 powinieneś wyrwać coś przyzwoitego do 5 kafli. 206 w tej chwili jeździ masa co jest sygnałem, że auto jest praktyczne i bezawaryjne. Golfy... buhaha. ( no chyba że klasyki I i II to tak)

Cyrk.png

Opublikowano

Ahaha leje z tych co polecają wieśniackie 20 letnie golfy 3 albo bmw i to jeszcze w gazie... stfu. Ja polecam peugeota 206 w dizelku 1,4 hdi. Spalanie w trasie max 5 litrów a przy dzisiejszej cenie ropy koszty będą znikome. Konstrukcja silnika jest prosta a części tanie. Z 2004-2006 powinieneś wyrwać coś przyzwoitego do 5 kafli. 206 w tej chwili jeździ masa co jest sygnałem, że auto jest praktyczne i bezawaryjne. Golfy... buhaha. ( no chyba że klasyki I i II to tak)

W 206 są bardzo awaryjne zawieszenia także cieplutkie pozdrowienia.

Opublikowano

golf to golf jeju..

Golf 2.

Silnik jest nieśmiertelny.

można lać olej opałowy i jeździ :D

Opublikowano

Nadal twierdzę, że smart dla początkującego kierowcy będzie najlepszy. :) Niska waga, kopa ma i paliwa też nie zbyt dużo bierze... w dodatku odpali w -20 i mniej. ;)

Ewentualnie mocniejszy i również dobry dla początkującego Fiat Punto HGT, 130 koni, małe spalanie, dobre przyspieszenie, tanie części. ;)

Opublikowano

Polecam stare autko ale naprawdę warto poszukaj Kia Shuma 1 lub 2 ;) mam ją do dziś rocznik 1999 pojemność silnika 1,5 przejechane 100.000 km i nie narzekam jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na ten temat napisz pw Pozdrawiam

Opublikowano

Tak tylna belka... po 250 tysiącach. Mam 10 latka i od nowości żaden element zawieszenia prócz drążka kierowniczego nie wymagał wymiany a belka jest jak nowa więc doinformuj się a nie powielasz bzdury pisane na forach wieśwagena.

Cyrk.png

Opublikowano

Tak tylna belka... po 250 tysiącach. Mam 10 latka i od nowości żaden element zawieszenia prócz drążka kierowniczego nie wymagał wymiany a belka jest jak nowa więc doinformuj się a nie powielasz bzdury pisane na forach wieśwagena.

Nie czytam for o autach, bo nie mam na takie głupoty czasu.

Belka nie pada w 100% przypadkach tego auta znawco lol.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...