Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć ilość FPS w GTA IV?

BetonOficjalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdefragmentuj dysk, usuń zbędne pliki i modyfikacje, pobierz najnowszą wersję DirectX. A jeśli chodzi o grę o zmniejsz ustawienia, pobierz patch 1.0.7.0 i najnowsze sterowniki do karty graficznej ;)

Opublikowano

Zdefragmentuj dysk, usuń zbędne pliki i modyfikacje, pobierz najnowszą wersję DirectX. A jeśli chodzi o grę o zmniejsz ustawienia, pobierz patch 1.0.7.0 i najnowsze sterowniki do karty graficznej ;)

1.Jak pobrać najnowszą wersję directx? mam 11

2.Patch nic nie dał jedynie to że wyjebał mi spolszczenie.

@Edit

3.Jak sprawdzić czy gra odpala się na dedykowanej karcie?

@QuarK

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

DirectX 11 wystarczy, patch 1.0.7.0 daje lepszą optymalizację, więc będziesz miał więcej FPSów. Spróbuj pobawić się z commandline i dostosować grę do swoich preferencji ;)

Opublikowano

DirectX 11 wystarczy, patch 1.0.7.0 daje lepszą optymalizację, więc będziesz miał więcej FPSów. Spróbuj pobawić się z commandline i dostosować grę do swoich preferencji ;)

jak tego patcha pobrac ? 

2a0c2mq.png

Opublikowano

Jak sprawdzić czy gra odpala się na dedykowanej karcie?

http://scr.hu/3vql/tm8ue

i moge cos z tym zrobic?

giphy.gif

Opublikowano

Jak sprawdzić czy gra odpala się na dedykowanej karcie?

http://scr.hu/3vql/tm8ue

i moge cos z tym zrobic?

@QuarK

Jeśli po uruchomieniu komputera używasz dedykowanej to po prostu wyłącz zintegrowaną. Możesz też sprawdzić to w jakimś panelu, który oferuje twoja karta, np. w nVidia używa "nVidia Experience". A co do Hz to zostaw tak jak jest, różnicy nie odczujesz.

jak tego patcha pobrac ?

Wpisz w wyszukiwarkę "gta iv patch 1.0.7.0" i od razu znajdziesz potrzebne pliki. Powinny zajmować ok. 50-100MB

Opublikowano

Jeśli po uruchomieniu komputera używasz dedykowanej to po prostu wyłącz zintegrowaną. Możesz też sprawdzić to w jakimś panelu, który oferuje twoja karta, np. w nVidia używa "nVidia Experience". A co do Hz to zostaw tak jak jest, różnicy nie odczujesz.

To powiec jak to zrobić żeby nic nie r*******.

@QuarK

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...