Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakieś anime shounen? Nie mam pomysłu xD

Bezimienny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kuroshitsuji

Noragami (właśnie skończył się drugi sezon, który był lepszy od pierwszego)

Zetsuen no Tempest

raczej żadne z powyższych nie jest "w stylu" trzech wymienionych, ale chyba akceptujesz wszystko

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Kuroshitsuji

Noragami (właśnie skończył się drugi sezon, który był lepszy od pierwszego)

Zetsuen no Tempest

raczej żadne z powyższych nie jest "w stylu" trzech wymienionych, ale chyba akceptujesz wszystko

nie akceptuję romansów, sportowych i okruchów życia czy jak to sie tam zwie :D

Opublikowano

W stylu OPM nic nie dostaniesz, bo to jest parodia shounenów, zaś jeżeli interesują Cię parodie tak ogólnie to Gintama wpasowuje się idealnie jednak wymagana jest jako taka znajomość tytułów między 2000, a 2006-7 rokiem ze względu na masę aluzji/nawiązań do tytułów z tych lat. Wracając do tego co prosiłeś to od siebie mogę polecić coś z klasyki, czyli Yu Yu Hakusho (ten sam autor to HunterxHunter). Oprócz tego warte chociażby zahaczenia jest:

Nurarihyon no Mago - młody chłopak ma zostać kolejnym przywódcą setek demonów. Sęk w tym, że nie chce, bo jest, aż w 3/4 człowiekiem. Masa nawiązań do wierzeń buddyjskich (odnośnie potworów, rzecz jasna )

- Mushibugyou - główny bohater walczy z ogromnymi robalami, których geneza jest nieznana wraz z rozwojem fabuły dowiadujemy się więcej nt. insektów jak i samego głównego bohatera

Katekyo Hitman Reborn! - tutaj trzeba mieć dużo samozaparcia, bo tytuł długi, a pierwsze odcinki nie zachęcają. Zaś Lambo (jedna z ważnych postaci) jest najbardziej wkurwiającą postacią, którą dotąd widziałem. Sytuacja jest podobna jak w Nurarihyon no Mago - główny bohater ma zostać 10 przywódcą mafii, kwestia taka że to straszna fujara, a jego mentor wygląda jak przedszkolak (chociaż ten fakt fajnie jest wytłumaczony

Beelzebub - największy rozpierdalator w mieście zostaje nagle opiekunką do dziecka. Jednak nie byle jakiego - bo samego syna szatna, zaś sam bobas ma za zadanie... jedynie zniszczyć świat.

Basilisk: Kouga Ninpou Chou - fakt faktem jest to romans (ale na dość dalekim planie). Wojna dwóch klanów shinobi. Dość często powatrza się, iż to takie "Dojrzałe Naruto".

- Soul Eater - szkoła, ale nie taka zwykła. Chodzą do niej osoby, które potrafią zamieniać się w różnego rodzaju bronie (ot taka polimorfia) wraz z ludźmi, którzy tymi brońmi się posługują. Walczą z demonami i innym ścierwem.

- Shijou Saikyou no Deshi Kenichi - komedyjka bitewna, bardzo ciepło wspominam pomimo tego, ze główny bohater zaliczył w krótkim czasie taki przyrost zajebistości, którego niektórzy przez całe życie trenowania nie osiągną

Na koniec dodam, iż też kiedyś nie trawiłem sportówek, ale okazało się że takie tytuły idą w parze z super komediami, ale to tam tak nawiasem :)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

W stylu OPM nic nie dostaniesz, bo to jest parodia shounenów, zaś jeżeli interesują Cię parodie tak ogólnie to Gintama wpasowuje się idealnie jednak wymagana jest jako taka znajomość tytułów między 2000, a 2006-7 rokiem ze względu na masę aluzji/nawiązań do tytułów z tych lat. Wracając do tego co prosiłeś to od siebie mogę polecić coś z klasyki, czyli Yu Yu Hakusho (ten sam autor to HunterxHunter). Oprócz tego warte chociażby zahaczenia jest:

Nurarihyon no Mago - młody chłopak ma zostać kolejnym przywódcą setek demonów. Sęk w tym, że nie chce, bo jest, aż w 3/4 człowiekiem. Masa nawiązań do wierzeń buddyjskich (odnośnie potworów, rzecz jasna )

- Mushibugyou - główny bohater walczy z ogromnymi robalami, których geneza jest nieznana wraz z rozwojem fabuły dowiadujemy się więcej nt. insektów jak i samego głównego bohatera

Katekyo Hitman Reborn! - tutaj trzeba mieć dużo samozaparcia, bo tytuł długi, a pierwsze odcinki nie zachęcają. Zaś Lambo (jedna z ważnych postaci) jest najbardziej wkurwiającą postacią, którą dotąd widziałem. Sytuacja jest podobna jak w Nurarihyon no Mago - główny bohater ma zostać 10 przywódcą mafii, kwestia taka że to straszna fujara, a jego mentor wygląda jak przedszkolak (chociaż ten fakt fajnie jest wytłumaczony

Beelzebub - największy rozpierdalator w mieście zostaje nagle opiekunką do dziecka. Jednak nie byle jakiego - bo samego syna szatna, zaś sam bobas ma za zadanie... jedynie zniszczyć świat.

Basilisk: Kouga Ninpou Chou - fakt faktem jest to romans (ale na dość dalekim planie). Wojna dwóch klanów shinobi. Dość często powatrza się, iż to takie "Dojrzałe Naruto".

- Soul Eater - szkoła, ale nie taka zwykła. Chodzą do niej osoby, które potrafią zamieniać się w różnego rodzaju bronie (ot taka polimorfia) wraz z ludźmi, którzy tymi brońmi się posługują. Walczą z demonami i innym ścierwem.

- Shijou Saikyou no Deshi Kenichi - komedyjka bitewna, bardzo ciepło wspominam pomimo tego, ze główny bohater zaliczył w krótkim czasie taki przyrost zajebistości, którego niektórzy przez całe życie trenowania nie osiągną

Na koniec dodam, iż też kiedyś nie trawiłem sportówek, ale okazało się że takie tytuły idą w parze z super komediami, ale to tam tak nawiasem :)

na górze jest mój mal, myslisz że ogarnąłbym gintamę z tymi tytuami czy nie bardzo?

Opublikowano

@Bezimienny.

Szczerze? Nie mam pojęcia. Osobiście obejrzałem może z 20 odcinków Gintamy i porzuciłem - po prostu rodzaj humoru mi jakoś nie podszedł. Musiałby się ktoś wypowiedzieć, kto całe anime obejrzał, bo ja jedynie wiem, iż znajomość tych popularnych tytułów nie jest może wymagana, ale warto znać by wiedzieć co się czasem dzieje nie mówię tutaj o znajomości wszystkich zagadnień, bo przez naszych kochanych tłumaczy o subtelnych aluzjach niekiedy nie idzie mówić jednak wiadomym, iż lepiej ogląda się coś co się rozumie.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

- Bakuman - Moritaka Mashiro to przeciętny 9-klasista, a zarazem utalentowany artysta, zaś Akito Takagi jest świetnym uczniem (także 9 klasy) oraz nieźle zapowiadającym się pisarzem. Po długich staraniach, Takagiemu udaje się przekonać Mashiro, aby ten przyłączył się do niego, w pościgu za marzeniem, jakim jest zostanie najlepszym mangaką w całej Japonii. Takagi ze swoim darem do pisania ma nadzieję stać się odnoszącym sukcesy twórcą, zaś Mashiro obdarzony zmysłem artystycznym liczy, że uda mu się w końcu zdobyć i poślubić dziewczynę swoich snów - Azuki Miho. (Niby jest romans, ale prawie że nic. Jakby to połączyć to mniej niż 1 odcinek romansu)

- Akame ga Kill! - W celu zdobycia pieniędzy Tatsumi pragnie dołączyć do wojska. Na pozór w mieście wydaję się wszystko być cudowne, lecz po jakimś czasie zostaje okradziony ze wszystkich oszczędności. Pomaga mu pewna dziewczyna której dobroć zdaje się nie mieć granic, nawet dla nieznajomych. Wkrótce nasz bohater dowiaduje się o grupie asasynów, którzy w nocy zabijają obywateli miasta. Przez to ich nazwano Night Raid. Dość szybko Tatsumi ma szansę na spotkanie twarzą w twarz z ową grupą...

- Beelzebub - Król demonów z nadmiaru obowiązku nie może zniszczyć ludzkości więc wysyła swojego syna na ziemię by zrobił to za niego. Jednak ten jest raczkującym dzieckiem i ktoś go musi wychować. Obowiązek ten spada na Tatsumiego Ogę, młodego chuligana który potrafi pokonać praktycznie każdego.

- Overlord - Gracz komputerowy zostaje zamknięty w grze MMORPG i staję się potężnym czarnoksiężnikiem-szkieletem i władcą Wielkiego Grobowca Nazarick. Postanawia tam pozostać, wraz z grupą wiernych mu NPC stara się przejąć absolutną władzę.

- Guilty Crown

- Amatsuki

- Druaga no Tou: The Aegis of Uruk

2czpx5i.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...