Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drop FMS/Rib i zarobek na Negros.

Sebskitz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mógłby mi ktoś podać najlepszy sposób na dropienie fms'ów i ribów? chodzi mi o lokalizacje, na jakim lvlu, co bić itp.

Prosiłbym też o aktualnie najlepszy zarobek na Negrosie, narazie zbieram talie i sprzedaje ale taki troche marny z tego zarobek, a potrzeba mi troche pieniędzy bo dopiero zaczynam gre po przerwie, mam 25 lv, zmieniłem narazie na mentala, potem wracam na body.

Dzięki

btw, jak u was drop ze szkatami? u mnie cieńko, 11 szkat :/

harley.png

Opublikowano

Drop szkat spoko, jakoś ponad 800.

Co do dropienia, to oczywiście w m3 z Przeklętych Czarnych Niedźwiedzi ribki oraz z Przeklętych Nieb. Alfa Wilków fms.

Co do ich respu, to nic specjalnego, respią się w m3 a mapa m3 jest na tyle mała, że w 5minut ogarniesz.

A co do zarobku, powoli zarób na podstawowe eq, typu fms, zbroja i tarcza ew ebo+9 a następnie drop w lochu małp średnim bądź trudnym odłamki do alchemi, ewentualnie w świątyni. Jak masz łapkę to drop naprawdę zacny, w lochu gratisowo medale ładnie sypie.

Opublikowano

Siema.C

Co do dropu fms :) No to wiadomo ,że najlepsza opcja z rękawicą z isu i bicie bestów na dolinie/m2 lub drop na ezotach na BO (lewy dolny rog mapy) lub m3 . Jaki przedział lewelowy najlepszy to niestety ci niepowiem ale na m3 chyba 8 lv najlepiej :) 

369011438114957985586.jpeg

Opublikowano

Ok dzięki, a powie mi ktoś jeszcze czy warto stać na 35 lvlu i bić metki aby sie dorobić? aktualnie po jednym dniu gry mam 28, troszke pieniędzy, eq nie jest wybitne ale daje rady, teraz nie wiem czy na siłe wbijać levele czy lepiej sie dorobić porządnej sumy z bicia metinów, kopania rudy itp

harley.png

Opublikowano

11 lv body może być? narazie to mi dropł tylko 1 rib przez całą godzine :/ może mam za wysoki ten lv?

harley.png

Opublikowano

Ok dzięki, a powie mi ktoś jeszcze czy warto stać na 35 lvlu i bić metki aby sie dorobić? aktualnie po jednym dniu gry mam 28, troszke pieniędzy, eq nie jest wybitne ale daje rady, teraz nie wiem czy na siłe wbijać levele czy lepiej sie dorobić porządnej sumy z bicia metinów, kopania rudy itp

Powiem ci tak :) Ja zawsze stałem na 35 lv - kupowałem 2x drop z isu i na BO zebvy doropilem :P Tak zawsze zarabialem i mialem pllusy ogromne..

-hajs z sprzedawania zębow

-expienie buffa

-expienie postaci do 30 lv na bodzie

Także polecam naprawde :) 

11 lv body może być? narazie to mi dropł tylko 1 rib przez całą godzine :/ może mam za wysoki ten lv?

11lv myśle dobry jest, ale ty tam bodziakiem ogarniasz ?! :P To eq porządne chyba masz ;D To jest metin tego nie ogarniesz xD jak bys mial 2x drop to lepiej poleca

369011438114957985586.jpeg

Opublikowano

Powiem ci tak :) Ja zawsze stałem na 35 lv - kupowałem 2x drop z isu i na BO zebvy doropilem :P Tak zawsze zarabialem i mialem pllusy ogromne..

-hajs z sprzedawania zębow

-expienie buffa

-expienie postaci do 30 lv na bodzie

Także polecam naprawde :)

11lv myśle dobry jest, ale ty tam bodziakiem ogarniasz ?! :P To eq porządne chyba masz ;D To jest metin tego nie ogarniesz xD jak bys mial 2x drop to lepiej poleca

No próbowałem 11lv body, i po 20 minutach dropł mi rib z którym teraz biegam już +7, ale więcej już mi nic nie chciało dropić więc zrobiłem mentala 9lv i siedziałem dosłownie calutką noc w imha, sam nie wiem jak wytrzymałem, ale siedziałem całą noc próbująć dropnąć te przeklęte bronie. Jedyne co mi dropło to koziki i x4 wachlarz na 30. Po prostu lipa, nie wiem może ja robie coś zle? Szukam najlepszego sposobu na zarobek aktualnie na 35lv bez wydawania kasy na is, moge też robić dropki ale musze dokładnie wiedzieć na co i po co. Więc jak by ktoś miał rady i jakiś pomysł to będę bardzo wdzięczny,

Aha jeszcze tylko chce spytać, czy to prawda że wierzchowce dropią od 19-21? czy to tylko taki mit? i to dropi z każdych metków na każdy lvl czy tylko od jakiegoś i w góre? Dzięki wielkie

@EDIT: Bardzo ważne są dla mnie metody zarabiania, jakie byłoby dla mnie teraz najlepsze wyjście? Moge kopać rudy, bić metki, dropać w imha, obyle co, po prostu chce poznać wasze metody zarabiania na negrosie, bo bardzo pilnie potrzebuje eq.

harley.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...