Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

13 tps przy 40 graczach, dobrze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może podasz specyfikacje maszyny bo jeżeli masz maszynę która powinna utrzymać 100 osób to przy takim wyniku jest coś nie tak.

Plugin jest wydajniejszy ! Rozumiesz to czy przewinąć od noooowa ! Ostrożny bądz i uważaj na skrypty !

Opublikowano

Zależy od maszyny, którą posiadasz. Choć tak jak napisał kolega Rayso., 13tps do mało. Podaj specyfikacje.

Nie bądź cham, daj + za wypociny ;)

Opublikowano

no to te 10% wystarczy? gra u mnie max. 46 graczy ( pobity dzisiaj rekord) ale, ja chcę zadbać o graczy i chce mieć przy tylu graczach 19,20 tps a nie 13,14... te specyfikacje co podałem są dobre? może żle skonfigurowałem pliki?

Opublikowano

13 tps wyczuwam craftserve ja tez tak mialem 10 pluginow i 7TPS nie polecam craftserver i pukawki one teraz najwiecej problemow maja polecam lvlup.pro [servery z ovh.pl]

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

"13 TPS przy 40 graczach! Wyśmienicie, wynik godny podziwu. Nawet ja tyle nie osiągnąłem przy 5 graczach :/"

A tak na serio to:

1. Pluginy widocznie mega optymalne
  2. 10% Xeona tak średnio trochę. :/
  3. Bez limitu RAM - oszustwo nad oszustwami
  4. Pewnie nie możesz edytować parametrów startowych, bo hostingi już tak mają.
  5. Hosting jest współdzielony i na 10000% jest tam overcommiting, czyli sąsiad na maszynie zabiera Ci zasoby
Opublikowano

Fiberhost i wszystko jasne :)

Zmień hosting bo 13 TPSów przy 40 graczach to za mało, możesz też sprawdzić konfigurację/ustawienia serwera, może da się tam coś poprawić, ale jak chcesz żeby serwer się rozrastał, to tak jak wyżej napisałem, zmiana hostingu byłaby najlepsza.

Opublikowano

No 13 tps przy 40 graczach to kiepsko :/ zainwestuj najlepiej w jakiegoś VPS (KVM) a nie enderchest z 'nielimitowanym' ramem i 10% procka :v

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...