Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer z monitorem do 2500 zł

Dziobagg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim

Prosiłbym o pomoc w złożeniu zestawu komputer + monitor do 2500 zł, no może 2400 i za 100 zł jakąś myszkę i klawiaturę sobie kupię xD

3t6EGVz.png

Uczeń
Opublikowano

A jakieś chłodzenie nie drogie aby wystarczyło do tego procesora?

przeciez boxowe starczy, chyba ze chcesz to fera 2

Opublikowano

Temat od dupy strony zaczęty. Polecony monitor to kiszka, z pewnością bym go nie kupił w obecnych czasach. Wypełnij wzór

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Opublikowano

Temat od dupy strony zaczęty. Polecony monitor to kiszka, z pewnością bym go nie kupił w obecnych czasach. Wypełnij wzór

Od dupy?

No proszę Cię, to jest już czepianie się szczegółów.

Budżet jest, oczywiste że ktoś chce zestaw to raczej chce go kupić teraz, zaraz, za kilka dni max, jakby chciał za 2 miesiące to chyba by napisał, do czego służyć napisane niżej, Dotychczasowa specyfikacja sprzętu? Nie rozumiem po co mam to mówić, przecież proszę tylko o złożenie komputera, nowego komputera. O monitorze napisałem, napisałem, że myszkę, klawiaturę dokupie, o systemie nic nie pisałem, na to tylko odpowiem, nie - nie zamierzam podkręcać, nie mam dodatkowych wymagań, wszystko napisane w temacie.

Po prostu chce kupić dobry jak na tą cenę komputer z monitorem. Tylko tyle.

W tej chwili u siebie mam benq e2200hda, jakoś z matrycą tn - nie narzekam, obchodzi mnie tylko ze ma full hd, wyświetla mi obraz i nic się nie psuje ani nie przestawia xD Także też chcę taki monitor do kupna - full hd, wyświetla obraz, nie psuje się i żebym mógł podłączyć zakupiony komputer do monitora który też zakupie xD

Nie jestem jak Wy - wszystko jak najlepsze i za największe pieniądze, skoro mam tyle pieniędzy to chce kupić coś najlepszego na co mnie stać. Wiadomo, że jakbym trochę dołożył to bym miał coś lepszego ale jednak mam tyle pieniędzy i za tyle chce coś kupić.

Więc nie byłoby dużego problemu jakbym kupił polecony zestaw + ten monitor benq zamiast aoc?

3t6EGVz.png

Uczeń
Opublikowano

Możesz wziąć ten polecony zestaw tylko ja bym zmienił w nim obudowę na SilentiumPC Gladius M20 Pure Black.
Monitor najlepiej wybierz sobie taki jaki tobie odpowiada byle by miał FullHD, bo prawde mówiąc te monitory w przedziale 350-450zł prawie sie niczym nie różnią.

Opublikowano

Możesz wziąć ten polecony zestaw tylko ja bym zmienił w nim obudowę na SilentiumPC Gladius M20 Pure Black.

Monitor najlepiej wybierz sobie taki jaki tobie odpowiada byle by miał FullHD, bo prawde mówiąc te monitory w przedziale 350-450zł prawie sie niczym nie różnią.

No i sensowny komentarz. Możesz mi powiedzieć tylko dlaczego zamieniłbyś obudowy?

3t6EGVz.png

Uczeń
Opublikowano

No i sensowny komentarz. Możesz mi powiedzieć tylko dlaczego zamieniłbyś obudowy?

Bo przede wszystkim jest droższa tylko 20zł a jest o wiele lepsza. Chyba tyle wystarczy, bo nie mam czasu aby się teraz rozpisywać. Lepsza jakość wykonania - to powinno wystarczyć w tym temacie.

Opublikowano

Budżet jest, oczywiste że ktoś chce zestaw to raczej chce go kupić teraz, zaraz, za kilka dni max, jakby chciał za 2 miesiące to chyba by napisał

Oj uwierz, że to wcale takie oczywiste nie jest, bo tutaj na forum mamy od cholery "składaczy" co pytają o komputer pół roku, rok, a i tak nic z tego nie wynika. Jeśli jesteś jednym z tych myślących to chwała Ci za to ;)

Skoro masz monitor to po co Ci kolejny z takiej samej półki? No chyba, że obecny idzie do innego komputera to ok.

Wtedy weź zestaw wyżej polecony z tym monitorem

http://www.morele.net/monitor-benq-gw2270-779222/

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.

Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego

chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/

to ta usługa.

Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne

chłodzenie na procesor

http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/

W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać

O44Y129AC8

i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.

Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 8GB

http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-8gb-288751/

Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu

WP35ZXZG5A

i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Opublikowano

Oo dzięki, o to mi chodziło. Wezmę zestaw polecony z monitorem który poleciles mi Ty. Komputer wolałem złożyć sam lecz zastanowię się nad złożeniem za 1 zł. Dzięki wielkie kolego. Temat można chyba zamknąć ;)

Ps. Drugi monitor ponieważ ten komputer idzie dla brata ;)

3t6EGVz.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...