Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 1300-1500 zł

Kenwayuch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. Potrzebuje komputera w granicach 1300-1500zł.

Chciałbym żeby mój pc miał GTX'a 750, chociaż nie musi. posiadam monitor,klawiaturę,myszkę.

Max 1800 zł. Kupuje używane części.

amqou1.png

Azb3sT^

Opublikowano

Możesz wymienić procek na: http://www.morele.net/procesor-intel-pentium-g3250-lga1150-64bit-3-2ghz-cache-3mb-box-bx80646g3250-655430/lub http://www.morele.net/procesor-intel-g3258-socket-lga1150-64bit-3-2-ghz-53w-cache-3mb-box-bx80646g3258-647919/

Ten drugi jest do podkręcenia jakbyś chciał w przyszłości, ale wtedy obowiązkowo chłodzenie. Pierwszy nie do podkręcania.

@edit: Rozejrzyj się na allegro/olx za używanymi częściami z tego mojego zestawu, trochę taniej wyjdzie.

Opublikowano

Jeden już tak podkręcał i spalił procesor - Intel nie ma zbytnio dobrego chłodzenia, więc bez dobrego chłodniwa nie polecam podkręcać ;). Całkiem dobry zestawik dał ci Viraxas, do tego karta graficzna tą co dał Oski, ja jeśli byś chciał podkręcać procesor to dokupiłbym chłodzenie SilentiumPC Spartan Pro nie drogie, a na prawdę solidne. Intela i3 nie opłaca się kupować do gier, jeśli chodzi o gry z wyższej półki, natomiast, jeśli nie masz zamiaru podkręcać g3268 to bierz i3.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

@Trivor czemu tak zmyslasz? Nie wiem co trzeba by zrobic, chyba chlodzenia (intela) nie zalozyc, zeby spalic g3258 przy 4ghz, chyba wszystkie sztuki na luzie poleca 4,2-4,5 na boxie. Spartan Pro jest tanszy o 10zl od fery 2, a slabszy, wiec czemu go polecasz? A i3 jest jak najbardziej oplacalna do gier, zwlaszcza "do gier z wyzszej polki" czyli nowych zapewne, 4 watki w takim gta 5 robia swoje. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Człowieku powoli mnie irytujesz, nawet wnerwiasz. Powiesz mi, że MadMax pójdzie mu na i3? Tak, jak razem z prockiem będzie chyba machał, kolejna sprawa i3, 4 generacji każdy powtarzam KAŻDY ma problemy z chłodzeniem - temperatura mieści się w granicach, mieści.... G3258 podobnie przy grach i teraz mi wmówisz, a raczej mu, bo widzę, że praktyki to ty chłopcze jeszcze w szkole nie miałeś. Wiesz ilu tak mówiło ? Dwóch jeden tak podkręcił kartę graficzną - prawie spalił, miał radeona, drugi spalił procesor na 4,8 GHz z boxowym ;] Na szczęście tylko 2, kolejny escaperz. Tak samo będziesz mi wmawiał, że Lumia jest dobra? Każdy informatyk powie ci, że Intel robi słabe chłodzenia, to samo Radeon, dobre chłodzenia jako tako robi MSI, przy moim GTXie 770 chodzi cichuteńko. Koleś chciał jak najmniej kasy wydać to poleciłem mu Spartana (bo w rzeczywistości bardzo dobrze się sprawuje, jest cichy i dobrze chłodzi). Z nowymi grami na prawdę pocisnąłeś :) To i5 3.2 GHz już jako tako sobie radzi przykładowo z Mad Maxem przy wysokich, a co dopiero i3, polecasz mu kartę, która wyciągnie 3,7? Nie jest podkręcalna? G3258 idzie podkręcić jak sam mówiłeś do 4,5 GHz spokojnie :) jeśli by nie chciał się w to bawić, to polecałem mu i3.  Powiedz mu jak ma zrobić, by Mad Max mu chodził :D Niech sobie rower kupi i jedzie razem z prockiem albo zainwestuje lepiej już w nowy rower, jeśli chce grać na i3 w nowe gierki, aaa zapomniałeś, że to 2-rdzeniówka....

y8HqE13.png                             

Opublikowano

@Trivor aha

Jak nie masz budżetu to weź zestaw od Viraxasa, tylko podmień proc na G3258, na boxie spokojnie wyjdziesz na 4 i więcej GHz. Zastanów się też czy nie będziesz chciał czegoś składać z używek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...