Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC jak oceniacie

Ziao

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie chcialbym zlozyc PC znalazlem juz troche czesci ktore sam wybralem  prosilbym o wasze opinie czy bylby to dobry PC. Ogolnie zalezy mi na graniu w gry MMO oraz w nowe tytuly ale w szczegolnosci w Wiedzmina na 60fps i na Ultra(1920x1080) jeszcze fajnie by bylo aby dal rade pociagnac Hairworks.

plyta glowna - MSI Z97 PC Mate Sockel 1150 Mainboard ATX (Mainboard)

Intel Core i7-4790K Quad Core (4-Kern) bis 4.40 GHz

Pamiec RAM DD4 16GB/8GB

Geforce GTX 970 4GB Gaming OC

128 GB SATA III SSD SanDisk X300s

1000 GB SATA Festplatte

Zasilacz myslalem tak 650-700 W

Obudowa - http://www.ebay.de/i...cwAAOSwLVZVrlf9

Co do obudowy nie jestem pewien nie wiem jako wybrac szczerze powiedziawszy i na co uwage zwrocic. Prosilbym o porady co najlepije zmienic na jakies inne czesci czy tez tak najlepiej byloby zostawic z gory dziekuje i pozdrawiam :)

Opublikowano

Nie jest najgorszy, ale nawet chlodzenia tu nie widze... lepiej uzupelnij wzor: 

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jeśli do gier, to:

i5 4690K

Thermalright HR-02 Macho

MSI Z97 Gaming 3

MSI GTX 970 Gaming

SSD Plextor M6S 120GB

Ram weź sobie z wyższym taktowaniem niż 1600MHz, według mnie 8GB Ci wystarczy spokojnie do gry. Np. HyperX Savage 2x4GB 1866MHz CL9/G.Skill Ripjaws 2x4GB 2133MHz CL9

Obudowa i HDD oks.

Zasilacz Corsair CS Series 650W.

i5 do gier spokojnie wystarczy, inna sprawa jak chcesz streamować/nagrywać.

Opublikowano

Na komputer mam zamiar wydac 1200-1400€(tylko na PC) myszke mam z razera klawiatury niestety nie mam. Monitor bede musial rowniez sobie sprawic bo obecnie mam telewizor do PS4 32 cale. PC bede chcial kupic odrazu po tym jak sprzedem konsole z grami i telewizorem.

Nie jest najgorszy, ale nawet chlodzenia tu nie widze... lepiej uzupelnij wzor: 

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

1. 1200-1400€

2. Ogolnie to mialem zamiar pokupowac czesci i zlozyc PC samemu. Mam zamiar kupic PC odrazu po tym jak sprzedam konsole i TV.

3. Niestety monitora nie posiadam mialem tylko telewizor do ps4, ale uwazam ze jest on troche przyduzy i bedzie trzeba znalesc cos miejszego, nie mam zadnego.

4. PC ma sluzyc glownie do grania.

5.System operacyjny jak cos sobie dokupie z tym nie bedzie problemu, bylbym wdzieczny jak byscie mogli doradzic jeszcze monitor.

6. Tak zamierzam.

7. Raczej nie nie myslalem nad tym.

Znalazlem tutaj jeden caly zestaw.

http://www.one.de/shop/product_info.php?cPath=128_238&products_id=12129

Co sadzicie o tym ?? Czy lepiej samemu zlozyc.

Opublikowano

Będziesz kupować w Niemczech czy w Polsce?

Jeśli w Niemczech tylko to ten zestaw jest ok, chociaż płyta główna mogła by być trochę lepsza.

Ogólnie złota zasada brzmi: jak chcesz, żeby coś było zrobione dobrze, zrób to sam ;)

Opublikowano

Tak bede kupowal w niemczech, mieszkam tez w niemczech dlatego patrze wszystkie czesci jak i PC tutaj :). Chodzi Ci o ten zlozony gotowy czy te czesci co ja podalem ?:)

Opublikowano

Zastanów się czy chcesz ten i7 procek, bo można złożyć na computeruniverse.net za 1150-1200 ojro komputer do gier. 150E w kieszeni i komputer wystarczający na luzie.

W zestawie byłby i5 4690k, który po podkręceniu do ~4.5GHz byłby jak i7.

Opublikowano

Przy dobrej płycie głównej i chłodzeniu podkręcanie jest łatwe, poczytaj sobie.

Między gtx970 a 980 jest ok. 5% różnicy, ale można spróbować.

@Edit: złożyłem:

I5 4690k

Thermalright Macho hr-02

Zalman z11 plus

Msi z97-g43

SanDisk ssd plus 120GB

Seagate 1TB

Gtx980Ti MSI Gaming 6GB

HyperX Beast 8GB 1866MHz

Chieftec Navitas 650W

Koszt 1433Euro

Opublikowano

chcialbym sie jeszcze zapytac czy z tak zlozonym PC dalby rade on mi ciagnac nowe tytuly przez jakis czas? czy bedzie koniecznie po jakims czasie wymienieniu paru czesci ?:)

Opublikowano

ok a lepiej wziasc plyte glowna pod dd4 czy tak jak podales ta pod dd3? :) jest w tym jakas zasadnicza roznica obliczeniowa ?

Opublikowano

DDR4 są niekompatybilne z 4690k, więc jeśli byś chciał zmieniać to trzeba iść w skylake - inne procek, płyta i ramy.

Według mnie wystarczy Ci ddr3, bo ddr4 jest względnie "przyszłościowe"

Opublikowano

A mam pytanie bo wlasnie patrzylem testy wydajnosci i widzialem ze przy geforce gtx 970 oc ta karta graficzna wyciaga rowniez bardzo duzo fps podczas grania i chodzi bardzo plynie i chcialbym sie spytac starczylaby mi ona wraz z i5 4690k i reszta podzespolow takich jak podales?:) czy wtedy jest potrzebne jakies lepsze chlodzenie. Patrzylem juz na czym polega podkrecania procesora i testy wydajnosci to tak jak mowiles podczas testow potrafi naprawde osiagnac znakomite wyniki czasami nawet przewyzszajace i7 4790k

Opublikowano

Co do i7 4790k to nie przewyższy, bo i go się da podkręcić :D

Gtx980Ti też możesz kręcić, po dobrym OC może być 15-20 fps różnicy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...