Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TofaW6G.jpg

Krótki wstęp do zapowiedzi:

Witam was bardzo serdecznie. Przyszedł ten czas, aby zaprezentować Wam Serwer, nad którym pracowaliśmy dobre 30 dni. Został on już ukończony, aktualnie przeglądamy, czy wszystko zostało dopięte na ostatni guzik. Poświęciliśmy na prawdę sporo czasu, aby go przygotować. Serwer powstał z myślą o Was, o Osobach, którym brakuję dobrego Serwera, który nie upadnie po paru dniach, tygodniach, miesiącach, o osobach, którym brakuje dobrego Serwera, na którym można by było pograć z ekipą. Dziś jesteśmy w stanie zaprezentować Wam Serwer EasyHC, który był tworzony teoretycznie przez Wielu z Was, gdyż to wy dawaliście nam propozycje odnośnie Serwera. 

Start Serwera odbędzie się 8 stycznia, gdyż tak jak wspomniałem, aktualnie przeglądamy, czy wszystko dobrze przygotowaliśmy.

Przejdźmy do samej zapowiedzi!

gaOH0NF.png

Adres IP Serwera: easyone.ench.pl

Wersja Serwera: 1.7.X

TeamSpeak3 Serwera: TS3-Hype.pl

Typ Serwera: EasyHC

Edycja: II

Data Startu: 8.01(styczeń).2016r.

Godzina Startu: 17:00

iiACFlj.png

Serwer EasyHC - poznaliśmy wiele propozycji osób, które grają, bądź grały na Serwerach tego typu. Dokładnie przyjrzeliśmy się ekonomii Serwera, aby nie nudził się on Wam tak szybko. Równe klepy, Brak Pay2Win powodują, że Serwer jest dla Was, dla Graczy, którzy nie chcą tracić pieniędzy na rozgrywkę! Jak to mówią, Serwer powstał od Graczy, dla Graczy.

Wersja Serwera - dlaczego wybraliśmy silnik 1.7.X? Otóż dlatego, że na tej wersji minecrafta, klepy są najbardziej wyrównane i najlepsze! Wiemy, iż na tą wersję jest masa cheatów, lecz pod względem technicznym, jesteśmy na to przygotowani!

Brak Pay2Win - Serwer nie powstał po to, by jego Właściciele zarabiali z niego, powstał po to, aby w końcu na rynku serwerów Minecraft, zainstniał jakiś porządny Serwer. U nas zakupisz tylko i wyłącznie range VIP. Została ona wprowadzona po to, aby Serwer mógł zarobić sam na siebie, bez żadnych korzyści. Posiadając rangę VIP wyróżniamy się złotym nickiem, oraz nieco większym dropem z kamienia, nic więcej.

Cuboid - zastanawialiśmy się nad wymiarami cuboida. Postanowiliśmy wprowadzić rozmiar 50x50.

Nether - prawdopodobnie zostanie wlaczony nether, jeszcze sie zastanawiamy, czy go wprowadzać.

Border Mapy - Border mapy będzie wynosił 2500x2500 kratek.

Itemy na zalożenie Gildii - dobrane tak, aby nie były za łatwe, ani zbyt trudne. Kopiąc na samych stoniarkach nie spowoduje, że założysz gildię.

nMse4aY.png

Drop ze Stone'a - jak na Serwer EasyHC, wprowadziliśmy drop 5-7%.

wpUnWvk.png

Limit koxów - Tak, dobrze słyszałeś/aś! Wielu z Was skarży się, że na Serwerach EasyHC, klepy nie są wyrównane, gdyż większość osób, kopiąc afk przez pare godzin, ma po stack koxów. U nas będzie inaczej, gdyż wprowadziliśmy Limit koxów do 8! Gdy w ekwipunku będziemy posiadać większą liczbę koxów niż 8, będą one transportowane do Enderchest'a!

c2n4dSz.png

pierozki - na serwerze będą rozdawane pierozki, z których będą wypadały losowe, wartościowe itemy!

rt5KnE2.png

cmX1eer.png

AntyCheatIrytują Cię serwery, na których Gracze masowo cheatują? U nas się to zmieni, gdyż serwer posiada pluginy, które uniemożliwią Tym Cheaterom używać wszelakich wspomagaczy!

Anty Faworka - U nas na Serwerze nie spotkacie się z czymś takim jak faworka. Do GM'a ma dostęp tylko i wyłącznie Właściciel, a panel Moderatora jest przygotowany tak, aby nie musiał korzystać z komend typ GM.

Pluginy - Na Serwerze znajdują się pluginy standardowe, które są do zdobycia w internecie, ale są też rozwiązania autorskie, pisane przez mojego dobrego kolegę.

Gildie - nie są może autorskie, ale lekko przerobione.

EDFfgrF.png

Zapowiedź będzie prawdopodobnie jeszcze edytowana, gdyż nie jestem pewien, czy wszystko, co chciałem wymienić, wymieniłem.

Mamy nadzieję, że zawitacie na starcie, albo chociaż trochę pogracie na Serwerze, gdyż będzie warto!

Jeśli jesteście ciekawi spawna, napiszcie komentarz, a ja wieczorkiem dodam screeny spawnu!

Na dniach zostanie dodana Reklama Serwera

Nawiążemy współpracę z YouTuberem +200widzów! Więcej informacji na PW do mnie

>> Oficjalny Start 8.01.2016r. <<
Mamy nadzieję, że będziesz!
Do zobaczenia!

~Administracja EasyOne

Od Administracji screeny spawnu! :)

EUCbr5B.jpg

uMmqkmI.jpg

o5gVvtv.jpg

fwTgbfZ.jpg

CUbEfGb.jpg

Dziękujemy Avangaroo za zbudowanie epickiego spawnu!

Parę reklam z I edycji od YouTuberow:

Parę reklam z edycji, która startuje w Piątek 8 stycznia!

Opublikowano

Zapowiedź jest bardzo dobra. Brakuje informacji o autoryzacji, ale po dokładniejszym obejrzeniu prezentacji domyśliłem się, że jest Non-Premium. Screeny są, opis jest. Szkoda, że serwer jest na 1.7.x, w 2016 roku liczyłbym jednak na obsługę 1.8. Tryb jest jak dla mnie nudny, ale zapowiada się ciekawie. Szczególnie zainteresował mnie brak pay2win. Zobaczę, jak to będzie wyglądało. Przyczepię się też do texturepacka - skoro jest na screenach, to chciałbym, żeby po wejściu na serwer można by było go pobrać - według mnie dawanie screenów z innym texturepackiem, niż jest w rzeczywistości, to tak jakby trochę oszukiwać gracza :/ Fajnie by było również zobaczyć na serwerze nowe biomy, np. jakieś nowe lasy albo żwirowe pustynie.
Podsumowując - po zapowiedzi stwierdzam, że serwer może być czymś ciekawszym, niż zwykłe EasyHC. Jeżeli będzie obsługa 1.8, to chętnie wejdę pograć ;)

Opublikowano

Zapowiedź jest bardzo dobra. Brakuje informacji o autoryzacji, ale po dokładniejszym obejrzeniu prezentacji domyśliłem się, że jest Non-Premium. Screeny są, opis jest. Szkoda, że serwer jest na 1.7.x, w 2016 roku liczyłbym jednak na obsługę 1.8. Tryb jest jak dla mnie nudny, ale zapowiada się ciekawie. Szczególnie zainteresował mnie brak pay2win. Zobaczę, jak to będzie wyglądało. Przyczepię się też do texturepacka - skoro jest na screenach, to chciałbym, żeby po wejściu na serwer można by było go pobrać - według mnie dawanie screenów z innym texturepackiem, niż jest w rzeczywistości, to tak jakby trochę oszukiwać gracza :/ Fajnie by było również zobaczyć na serwerze nowe biomy, np. jakieś nowe lasy albo żwirowe pustynie.

Podsumowując - po zapowiedzi stwierdzam, że serwer może być czymś ciekawszym, niż zwykłe EasyHC. Jeżeli będzie obsługa 1.8, to chętnie wejdę pograć ;)

1.Postaramy się ogarnąć na next edycje silnik 1.7-1.8.

2.Texturepack - to są shadery ( zrobiliśmy nim ss, gdyż ładniej to po prostu wygląda ).

3.Nowe biomy zobaczycie prawdopodobnie na next edycji, gdyż nie chcemy wszystkiego wrzucać odrazu.

Opublikowano

Wystartowaliśmy wczoraj bez żadnych problemów. Była stala liczba graczy -80. Dziękujemy że byliście. Osoby, które jeszcze nie wbily zapraszam!
Ip: EasyOne.ench.pl

Opublikowano

@ref

prawdopodobnie nowa edycja w Piątek - 8stycznia. Dlaczego tak szybko? Ogólnie edycja była wypałem. Na starcie mieliśmy 90osób, lecz po paru godzinach, na serwerze były przeprowadzane ataki przez Serwer( nie będę ukrywał, YTHard). Poprawiamy błędy, które występowały i startujemy.

Także zapraszam!

Opublikowano

Nie widzę tych 30dni :) Tyle co wy zrobiliście mógł bym zrobić w kilka dni sam więc szału nie ma :) Border 2.5k x 2.5k czyli gildie 20 kratek od siebie , ciekawe można by robić armaty z wlasnej gildii . Pozdrawiam Shiro :-)

życie życie jest nowelą 

Opublikowano

Nie widzę tych 30dni :) Tyle co wy zrobiliście mógł bym zrobić w kilka dni sam więc szału nie ma :) Border 2.5k x 2.5k czyli gildie 20 kratek od siebie , ciekawe można by robić armaty z wlasnej gildii . Pozdrawiam Shiro :-)

Rozumiem, że jeśli stworzyłbyś serwer w kilka dni, to only pluginy z Internetu, tak? U nas na serwerze są również autorskie pluginy, a samo napisanie ich jest czasochłonne., więc skoro piszę 30dni to 30 dni. Odnośnie borderu, to wprowadziliśmy tylko 2500x2500, aby bylo więcej klep, dynamiczności, a nie latanie po mapie w poszukiwaniu gildii. Tak czy siak dziękuję za opinię i również pozdrawiam. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...