Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Lagami

Kelek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym prosić o pomoc/poradę bo mam taki problem że mam straszne lagi w DO na najniższej grafice (2D lub 3D) mam 1-20 fps i straszne ściny. 
Kompa mam w miarę ok:

4GB RAMU

Grafika 1GB

Procek: 3x2.1

Dopiero co zrobiony nowy system, nie mam odpalony żadnych skype, gg, ts, yt itp. mimo to mam straszne lagi :/ 

Proszę o konkretne odpowiedzi. 

Z góry dziękuję i wesołych świąt. 

Opublikowano

-Komputer masz stary czy nowy?

-Jak stary to polecam czyszczenie sprezonym powietrzem

-Jeśli nowy zaaktualizuj wszelkie sterowniki do karty graficznej.

-Standardowa procedura: Wyczysc przegladarke, flash uaktualnij do najnowszej wersji

-Na 3D DarkOrbit dziala o wiele lepiej niz na 2D, daj tylko grafike na najnizsza [Potwierdzoneinfo]

-Kombinuj z przeglądarkami. Legendy glosza, ze na przegladarce Maxthon DO działa najlepiej [Korzystam z Chrome i nie narzekam]

-Gdy masz odpalona mape, strone glowna daj np. na skylab [Ta strona zżera najmniej pamieci]

-Sam mam laptopa 4gb ramu, i3, 2x 2.1 i mam 50-60 fpsow gdy nic nie ma, ~~35-45 gdy jakies wyloty, cubiki 25-30 a szalone ~~10-20 [A laptop nowy nie jest, mam go od 2012 roku]

Opublikowano

Komp stary ale czysty w środku, sterowniki aktualne, flash tez, przeglądarka automatycznie czyszczona przez ccleanera, uzywałem Opery, Chrome i Maxthona i większej różnicy nie ma. Mimo to dalej ściny, nawet jak fps skacze do 30 jak nie latam to jak tylko rusze myszka to spada do 15 . 

Opublikowano

Komp stary ale czysty w środku, sterowniki aktualne, flash tez, przeglądarka automatycznie czyszczona przez ccleanera, uzywałem Opery, Chrome i Maxthona i większej różnicy nie ma. Mimo to dalej ściny, nawet jak fps skacze do 30 jak nie latam to jak tylko rusze myszka to spada do 15 . 

Mysle ze jak procek zmienisz na lepszy i karte graficzna to bedzie o wiele lepiej

Opublikowano

Ogarnąłem, jest w uj lepiej wziąłem odpaliłem DO na Chromie, ale w menadżerze urządzeń wziąłem ustawiłem przeglądarkę z priorytetem i na wykorzystanie trzech procesorów. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...