Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wszystko na temat umiejętności bohaterów w GTA V

Adder.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Dziś postanowiłem zaprezentować parę sposobów na wbicie swoich umiejętności. Niby pokazują nam czasem podpowiedzi jak to zrobić, jednak czasami nie zdążycie przeczytać itp. Łatwo jest też znaleźć na internecie takie poradniki, czego jestem świadom, dlatego nie musicie czytać mojego, ale możecie poczytać inne, które na pewno będą ciekawsze. Przejdźmy do sposobów. :)

Zdolność specjalna

Częste używanie jej, będzie równać się z jej rozwojem.

Im bardziej jest rozwinięta, tym dłużej możemy jej używać.

Dla różnych postaci są różne sposoby na naładowanie jej:

W przypadku Franklina najlepiej jest jeździć bezkolizyjnie, możliwie jak najszybciej i najlepiej pod prąd.

Natomiast w przypadku Micheala, należy jeździć szybko, zabijać z ukrycia i trafiać w głowę.

Podobnie jest w przypadku Trevora, tyle że nie trzeba zabijać z ukrycia, tylko powinno się otrzymywać obrażenia i je zadawać.

Kondycja

Dzięki jej ulepszeniu, możemy przez dłuższy czas uprawiać sport (bieganie, jazda rowerem, pływanie).

Polepszyć możemy ją robiąc właśnie te czynności. Można w ramach tego wziąć udzial w Triatlonie, który jest najlepszą opcją, bo zawiera te trzy konkurencje.

Możecie też skorzystać z poradnika użytkownika @komikspl.

Strzelanie

Nauka strzelania to nie tylko lepsza celność, lecz jeśli rozwiniecie na maksimum możliwości tą umiejętność będziecie znacznie szybciej przeładowywać.

Ponadto dzięki temu zyskacie mniejszy odrzut broni oraz zwiększycie swój magazynek.

Najskuteczniejszym i zarazem najbezpieczniejszym sposobem jest strzelnica. Będziecie poprawiać swoje strzelanie, a policja nie będzie Wam przeszkadzać.

Jednak jest też rozwiązanie dla osób, które lubią bardziej dynamiczną walkę - po prostu pojedynki z policją lub z wojskiem.

Można też wykorzystać sytuację, kiedy Trevor porwał żonę Martina Madrazo i wraz z Michaelem nie mieli dostępu do Los Santos, ponieważ ścigała ich armia Meksykanina i można z nich zrobić niezłą strzelnicę.

Siła

Siła to chyba jedna z najbardziej pożądanych umiejętności bohaterów zaraz po strzelaniu.

Dzięki jej rozwojowi zwiększają się zadawane przez nas obrażenia w walce wręcz.

Dodatkowo polepsza nam się umiejętność gry w golfa oraz w tenisa.

Ponadto redukuje zadawane obrażenia od wybuchów, upadków i potrąceń samochodów, dzięki czemu tracimy przy tym mniej życia.

Możemy stać się silniejsi grą w tenisa oraz golfa. Możemy też bić przechodniów, ale będzie się to wiązało z problemami u policji.

W trybie Online możemy się zmierzyć z innymi graczami w siłowaniu na rękę, co również doda nam dodakowej mocy w łapie.

Niepotwierdzone informacje mam, że możemy ją rozwinąć poprzez branie udziału w Triatlonie lub ogólnym uprawianiu sportów.

Skradanie

Skradanie jest przydatne w wielu misjach. Rozwinięcie jest równoznaczne z większym tempem poruszania się i wytwarza mniejszy hałas podczas skradania się.

Tą umiejętność możemy ulepszyć poprzez częste używanie jej oraz skuteczne likwidowanie przeciwników.

Na w tryb skradania na komputerze możemy wejść przy wciśnięciu CTRL, natomiast w innych konsolach - L3.

Pilotaż

Umiejętność jest rzadziej używana przez graczy, jednak równie przydatna jak wszystkie inne.

Pilotaż zwiększa manewrowość pojazdu powietrznego i zmniejsza wpływ wiatru na lot.

Najlepszym sposobem jest uczęszczanie do szkoły latania, jednak swobodnym lataniem również możemy polepszyć tą umiejętność.

Prowadzenie

Prowadzenie jest bardzo ważne i przydatne. Usprawnia ono manewrowość pojazdu podczas dużych skoków i ulepsza jazdę na jednym kole.

Aby bardziej rozwinąć tą umiejętność musimy lądować samochodem na cztery koła i często jeździć na jednym kole (np. motor).

Oraz z niepotwierdzonych informacji, możemy ćwiczyć to dzięki bardzo szybkiej jeździe pod prąd.

Pojemność płuc

Ostatnia umiejętność to pojemność płuc. Dzięki jej ulepszaniu możemy dłużej przebywać pod wodą.

Usprawniamy ją poprzez nurkowanie.

Dodatkowo postanowiłem zrobić bonusowy Quiz składający się z dziesięciu pytań, za którego nagrody nie będzie.

Jednak zachęcam do sprawdzenia się, ile wiecie na temat umiejętności Waszych bohaterów w GTA V. :)

Uważajcie na niektóre pytania, bo są bardzo podchwytliwe. :)

http://samequizy.pl/test-o-umiejetnosciach-w-grand-theft-auto-5/?success=1#addtrivia

Dziękuję za przeczytanie mojego poradnika. Jeśli Wam się spodobał, miło by było, gdybyście dali +. Wesołych Świąt wszystkim! ;)

Źródło: gry-online.pl

Jeśli ten poradnik w któryś momentach podchodził pod reklamę, lub jeśli wstawiłem zabronione linki, to przepraszam. Wydaje mi się, że w linkach nie ma żadnych treści, które mogłyby źle wpłynąć na forum, czy też zareklamować inne.

Opublikowano

@SmilieS Dlatego nikomu nie każę czytać i napisałem, że są inne wersje warte przeczytania. Przynajmniej wiadomo, że moja praca jest porządna i trochę czasu na niej spędziłem. :)

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

No fajnie napisane, co prawda wszystko większość grających wie, no ale ładnie się rozpisałeś więc leci +

Problem w tym, że gracze początkujący dopiero w trakcie gry dowiadują się o tych rzeczach. Dzięki temu nowi użytkownicy będą od razu wiedzieć jak "ulepszyć" swoje postacie i na sam start to zrobią, aby potem w reszcie fabuły mieć łatwiej. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajnie napisany poradnik/info można dowiedzieć się wiele ciekawych informacji, o których ja osobiście sam nie wiedziałem mimo, że aż wstyd się przyznać GTA V przeszedłem 2 razy :p

671411485514457941894.png

Opublikowano

Jak dla mnie to poradnik dam + bardzo fajnie wszystko napisane , czekam na więcej od cb :)

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

• 1 miesiąc temu...
  • Rayzer. zmienił(a) tytuł na Wszystko na temat umiejętności bohaterów w GTA V

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...