Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tania myszka

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do CS'a myszka prosta - nie musi być profilowana, bez żadnych zbędnych przycisków i gadżetów. Nie znajdę ci żadnej ciekawej myszki do 100zł. Możesz poszukać po promocji SS Kana v2 lub SS Kinzu v2, lub Rivala 100. Jednak wszystkie lepsze myszki z sensownymi sensorami osiągają ceny 150+.

I jak już się uprzesz na myszkę do 100zł i nie pozbierasz 50zł więcej, to na pewno nie kupuj A4TECH'a.

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

Ludzie polecają do 100zł Logitech g100s...

@KiTTeNfLy<3 jakieś potwierdzone argumenty za tym, by nie brać a4tech, czy powielanie tego co pierdolą ludziki, którzy nigdy nie mieli myszki od tej firmy w ręce? ;v

Opublikowano

Ja mam od jakiegoś miesiąca a4tech bloody v7m, no i według mnie jest to myszka jak każda inna. Dobrze leży w dłoni i działa jak trzeba, więc nie rozumiem dlaczego nie polecasz tej firmy...

Opublikowano

Nie polecam tej firmy, gdyż miałem styczność z tą myszką u kolegi. Gra się na niej koszmarnie, jest źle sprofilowana, ślizgacze szybko się ścierają, o sensorze nawet nie mówię. W każdym razie za około 50zł więcej można mieć już fajnego i konkretnego SteelSeriesa Kanę lub Kinzu, który komfortem i jakością przewyższa A4TECHy conajmniej dwukrotnie.

KLIK!

Opublikowano

Nie polecam tej firmy, gdyż miałem styczność z tą myszką u kolegi. Gra się na niej koszmarnie, jest źle sprofilowana, ślizgacze szybko się ścierają, o sensorze nawet nie mówię. W każdym razie za około 50zł więcej można mieć już fajnego i konkretnego SteelSeriesa Kanę lub Kinzu, który komfortem i jakością przewyższa A4TECHy conajmniej dwukrotnie.

Też mam A4Tech V7m(jak damianpsp10) i aktualnie nie jestem w stanie jej nic zarzucić. Gra mi się na niej dużo lepiej niż na większości poprzednich myszek. Dobrze leży w ręce, najlepiej pod palm grip, chodź pod claw też nie jest źle. O ścieralności ślizgaczy na razie się nie wypowiem - za krótko tą mysz mam. Sensor jest bardzo dobry. Przy naprawdę bardzo szybkich obrotach(sens 1, dpi 800) w cs go, robiąc takie ciągle przez dłuższą chwilę sensor nie zgubił mi się ani razu, celownik szedł tam gdzie miał, ani razu nie miałem sytuacji, że przy ruchu, celownik, przemieścił się w inne miejsce niż powinien. Styczność z myszą z tej firmy widzę, że miałeś zerową, bo pewnie pograłeś 30min. u kolegi na niej i teraz pierdolisz, że zła. :D Nie ma to jak porównywać myszki A4Tech, gdzie chyba większość stoi tak do 80zł, a myszki, które chodzą za 170zł... No, nie dziwię się, że mogą być i 2krotnie lepsze. xD

Opublikowano

Czyli mówisz, że lepiej kupić myszkę na chama, nie zbierając 50zł na lepszą myszkę z lepszym sensorem itd?

Po drugie i tak jestem zdania, że myszkę powinno się kupować na własną rękę. Ma ona pasować do ręki, mamy się z nią czuć komfortowo. Myszki, które pasują do ręki są zwykle proste (czyt. Zowie FK, SS Rival 100). One pasują do prawie każdej ręki. Myszki profilowane (prawie każdy A4TECH) nie zawsze pasują do każdej ręki.

KLIK!

Opublikowano

Czyli mówisz, że lepiej kupić myszkę na chama, nie zbierając 50zł na lepszą myszkę z lepszym sensorem itd?

Po drugie i tak jestem zdania, że myszkę powinno się kupować na własną rękę. Ma ona pasować do ręki, mamy się z nią czuć komfortowo. Myszki, które pasują do ręki są zwykle proste (czyt. Zowie FK, SS Rival 100). One pasują do prawie każdej ręki. Myszki profilowane (prawie każdy A4TECH) nie zawsze pasują do każdej ręki.

Sugerujesz, ze logitech g100s ma slaby sensor?

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Co ma niby znaczyć "kupić myszkę na chama"? Jeśli chłop nie ma więcej hajsu teraz na myszkę, a chce jakąś kupić, to może sobie wziąć logitecha g100s, albo jakiegoś dobrego A4Techa...

No i co z tego wynika? xD Argument o wartości zerowej. Chłop może sobie sprawdzić na necie, czy mają A4Techy jakieś u niego w okolicznym sklepie elektronicznym, pójść i sprawdzić, czy myszka będzie dobrze pasować - kupić ją. Zresztą o ile się nie mylę, to zawsze jest jakiś określony czas, kiedy można np. myszkę zwrócić bez niczego do sklepu, jeśli jest w stanie idealnym, z wszystkimi papierkami itp. - jak mu nie będzie pasować.

Opublikowano

No dobra, z tego co piszecie wynika że najlepszymi myszkami w moim budżecie to Bloody v7m i Logitech g100s. Więc, jaką najlepiej z tych dwóch myszek kupić? Co do bloody to widziałem na innych stronach dobre opinie o tej myszce

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Claw grip - g100s

Palm grip - bloody a9

ZADNYCH BLOODY OPROCZ A9 u kolegi gralem na v8m i to jest trgedia. Mala l sensor sie gubi i kolega po miesiacu mial styrane sizgacze. Jeszcze przyciski do double/triple clickanzeby dzieci mc kupowaly i bily typa bo nie umia szybko klikac lewego ;-; Tych przyciskow od double nawet sie nie da przestawuc na przycisk na klawiaturze i czasem jak grasz to mozesz nacisnac

Opublikowano

A mi się właśnie wydawało, że v7m jest dobrym wyborem, widziałem dużo dobrych opini o tym, że w CS:GO się naprawdę świetnie sprawuje

No ale skoro nie polecacie i mówicie, że słabo sie sprawuje to raczej będę zastanawiał się nad bloody a9 lub Roccat LUA

Edit, no bo wiecie, ja chce najbardziej do CS myszkę a też boję się kupować w ciemno, widziałem też dobre opinie o bloody v7m ale z tego co widze to bloody a9 ma lepsze, i jeszcze o Roccat LUA, bo to tez dobra myszka.  czekam na dalsze komentarze

Edit 2. Zdecydowałem się na tą myszkę: Bloody a9, i jeszcze wezmę podkładkę.

Czy polecacie mi stąd kupować? http://allegro.pl/a4tech-bloody-blazing-a9-avago-podkladka-200mp-i5570175003.html 

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Rozśmieszają mnie ludzie, którzy piszą, że jakiś sprzęt jest zły, ponieważ miały z nią styczność u kolegi/w sklepie. @Xeeideex ciekawi mnie to dlaczego ci się ta myszka "gubiła". Może miał felerny model? Ja mam v7m już od ponad miesiąca i nie mogę złego słowa o niej powiedzieć i wygląda dalej jak nowa....

Po za tym co do a9, to tak średnio bym polecał, ponieważ ma przyciski wykonane z gumy, pomyśl sobie jak po intensywnym użytkowaniu będzie ci się tam guma sprawowała.

Opublikowano

Rozśmieszają mnie ludzie, którzy piszą, że jakiś sprzęt jest zły, ponieważ miały z nią styczność u kolegi/w sklepie. @Xeeideex ciekawi mnie to dlaczego ci się ta myszka "gubiła". Może miał felerny model? Ja mam v7m już od ponad miesiąca i nie mogę złego słowa o niej powiedzieć i wygląda dalej jak nowa....

Po za tym co do a9, to tak średnio bym polecał, ponieważ ma przyciski wykonane z gumy, pomyśl sobie jak po intensywnym użytkowaniu będzie ci się tam guma sprawowała.

avago > pixart

Każda mysz z gumą na kciuku jest słaba, tym bardziej jeżeli chodzi o A4Tech'a i Steelseries.

Mam rivala dosyc dlugo i sie nie scieraja gumki i mi nie przeszkadzaja

Opublikowano

@escaperz.lordm uzasadnij swoja wypowiedz, to co mowisz nie ma wiekszego sensu, co ma guma do ogolnie jakosci myszki?

ma tyle, że po pół roku trzeba ją wymieniać na nową, bo gumy w myszce na panelu nie wymienisz. Na rivalu tak samo jak w A4Techu robi się po prostu dziura w myszce. 

qhiBQpF.jpg

a jak twierdzicie że jest inaczej, wygooglujcie sobie ilu użytkowników ma z tym problem, a najlepiej poproście na HLTV o zdjęcia myszek :)

lownfast

Opublikowano

@escaperz.lordm jest to zdjecie starej serii, ktorej juz nie pordukuja nowa sie nie zdziera tak wiec... 

Swoja droga, ludzie, ktorym w rivalu tak sie zniszczyla guma mowia, ze teraz sie lepiej trzyma :D

Ponieważ taka jest prawda. Bardzo mocno ubolewałem w chwili, kiedy mój Rival z takimi dziurkami odszedł z tego świata. Gra na nowym Rivalu bez tych dziurek nijak równa się do poprzedniego :(

KLIK!

Opublikowano

@escaperz.lordm jest to zdjecie starej serii, ktorej juz nie pordukuja nowa sie nie zdziera tak wiec... 

Swoja droga, ludzie, ktorym w rivalu tak sie zniszczyla guma mowia, ze teraz sie lepiej trzyma :D

a kiedy wyszła nowa seria? guma prędzej czy później i tak zejdzie, dlatego najlepiej szukać myszek bez jeżeli chcesz czegoś na dłużej. W A4 Techu wygląda to jeszcze gorzej, jedynie moja myszka od roccata wygląda jak nowa po ponad rocznym użytku, rivala mam od może pół roku i wcale lepiej się go nie trzyma, tylko bardziej w*****a. 

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...