Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FreeBSD --- > Laptop

TheBumek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, miałbym takie pytanie do was. Za niedługo będę kupywał lepszego laptopa i zostanie mi ten który mam teraz no i szkoda mi go będzie, żeby się kurzył i postanowiłem zrobić z niego vpsa. Czyli wywalenie całego systemu i wgranie na gołego laptopa freebsd. 

Gdzieś wyczytałem na tym forum, że podobno duży pobór prądu będzie przez system. Jakiemuś kolesiowi brało 50 W na laptopie, dziwne to dla mnie że mu tyle bierze jak ładowarka mu tylko baterię ładuje ._. i napewno po tyle nie bierze, tylko jak zawsze bierze mi się zdaje. Co wy o tym myślicie?

Czy jak zainstaluję sobie freebsd 9.3 to skąd mam wziąść sterowniki ? np. do wykrycia kabla od internetu? czy sam freebsd mi to wykryje i nie muszę instalować?

Instalował już ktoś tak freebsd? żeby zrobić w domu mini vps pod metina?

Daję lajki.

Opublikowano

nie lepiej ci na virualboxie postawić bsd ? Portmap i przez putty sie bd logowal z innego pc ?

Nie chcę, mam nie za dobrego tego laptopa na takie rzeczy a wolę z niego zrobić jakiś inny użytek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...