Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Szybko Zrobić Misję Z Zębami U Biologa.

paqus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie zauważyłem nigdzie takiego tematu na forum, a sądze że niektórym może się przydać. Gdy rozpoczynamy misję z Zębami Orka u biologa napotykamy na mały problem. Otóż misja zaczyna się od 30lvl, a zęby dropią z BO, których na tym poziomie rachttp://www.mpcforum.pl/public/style_images/ipbs/rte_icons/media.pngzej nie ubijemy. Kupno też się mija z celem, bo to dość drogi towar. Większość graczy po prostu czeka na wbicie 35lvl i zrobienie bojowca, a tymczasem wystarczy 20 minut dziennie na wydropienie jednego zęba z moba o nazwie ORK. Pewnie wiele osób słyszało, że dropią z niego zęby, ale albo nie potrafili go znalesc, albo po prostu nie wiedzieli jak go trzeba bić, żeby zęby dropiły. I własnie to opisze w moim mini-poradniku.

1. Występowanie Orka:

Występowanie_Orka.jpg

Jak widać na powyższym obrazku, Ork respi się tylko w 2 miejsach w dolinie. Na jednym ch występują dwa Orki. Możemy albo stanąć w jednym z tych miejsc i zmieniać ch, albo jeździć od jednego do drugiego.

2. Uwagi:

- Orka bijemy tylko wtedy, kiedy mamy aktywną misję od biologa, inaczej ząb nie dropnie

- Ząb wypada bezpośrednio do plecaka

- Jeśli w plecaku mamy już jeden ząb, to drugi nam nie dropnie (najlepiej mieć jakiegoś noob-chara i przekazywać mu dropnięte zęby)

- I teraz najważniejsze: Wydropionych w ten sposób zębów biolog prawdopodobnie nie przyjmuje! Ja z sobie z tym radzę w ten sposób: sprzedaje dropnięty ząb i kupuje "normalny" :P

Wiele razy robiłem tą misję w ten sposób. Tak jak pisałem wcześniej, wystarczy 20 minut dziennie na zdobycie jednego zęba, no chyba że mamy pecha wtedy 25 minut potrzeba :P Przeważnie kończyłem misję z zębami zanim wbiłem 35 poziom, więc wszystkie dropnięte na BO zęby mogłem sprzedawać bądz przeznaczać na ulepszanie, nie musiałem już ich oddawać biologowi.

Aha i jeszcze jedno. Zęby dropią tez prawdopodobnie z: Orka Czarodziej, Orka Wojownika i innych pojedyńczo występujących orków, bez "Elitarny" w nazwie. Działa to na takiej samej zasadzie co w przypadku Orka. To tyle, mam nadzieję, że komuś sie to przyda.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dobre! Napisz co zbierasz to ci to dam.. :D nawet nie wiedziałem że jest coś takiego jak Ork :) Pewnie to jest na tej samej zasadzie co M2 - Jeśli jest Best to są i Metiny i bossy. Jeśli jest Ork to jest Ork czarodziej jest Boss i są Metiny :)

59561-pieprz-wszystko-nakurwiaj-na-gitarze.gif

Moje motto życiowe

:)

Zbieram +

Opublikowano

Nie mogę dać screena z dowodem, bo ząb leci od razu do plecaka, więc bym nie miał jak udowodnić, że to z niego poleciał. Mogę dać tylko linka, który to potwierdza:

http://wiki.metin2.pl/index.php/Ork

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

a dokładnie dropi tylko z

Pochodzenie:

Ork, Ork Zwiadowca, Czarny Ork, Łysy Czarny Ork, Srebrna Szkatułka + 

@EDIT A DROPNE GO NA 45LVL CZY MAM ROBIĆ POSTAĆ 30LVL?

NIE WIESZ JAK ZAROBIĆ KLIKNIJ

2% MPC Forum lubi Mou ,jeżeli należysz do tych 98% wklej to do sygny

Opublikowano

Zabiłem 3 i ani jednego ząbka :/

Nie wiem czemu tak się dzieje mam 30lv i "włączyłem/nacisnąłem" na misję Badania biologa.

Daj mi + to nic nie kosztuje

Gość WhiteSTAR1906
Opublikowano

Przyda się, tym mało doświadczonym :)

Ładny Tutek :)

Pozdro ++

Opublikowano

Ładne działa+. Dodam też, że często wypada też branza z b. złota też duzo warta :) A ząbek jak juz mowili zaraz do eq wpada ;p wiec sie nie martwic. Troche duzooo ludu na tym jest i czasem niema ale jak nocka to sa. :D

DAJ MI MINUSA PLOSE ^^

Opublikowano

Własnie głownie przez to że bransoleta z białego złota z niego leci to dość dużo osób go bije. Ale na moim serwie (Orion) to prawie nikt go nie bije i moge czyscic wszystkie ch :P

@cezarylew

Sorry że tak poźno, dopiero zauważyłem pytanie.

Jeśli mamy aktywną misję na 30lvl od biologa to ząb dropi na każdym lvl. Jak tylko odkryłem ten sposób, to zęby dropiłem na 40lvl i też mi ładnie dropiły

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Chcecie dowodu, że to dropi? Wejdźcie i zobaczcie. Nie dropło za 1-3 razem :) Trzeba troche je dropić:D Po CH skakać :)

http://www.youtube.com/watch?v=hhAFSqaI8F0

"Rate & Comment" :D

Moje TuTy

[TuT]Jak zabic 1 lvl METIN2 PL

http://www.mpcforum.pl/topic/157538-tut-jak-zabic-1-lvl-metin2-pl/

[TuT]Czarny Militar.

http://www.mpcforum.pl/topic/201960-tut-czarny-militar/

Opublikowano

chcialbym dodac ze te zeby biolog normalnie przyjmuje wczoraj oddalem 1

789290350.png

woj.gif

100 [ V ]

200 [ V ]

300 [ V ]

400 [ V ]

500 [ V ]

600 [ V ]

700 [ V ]

800 [ X ]

Opublikowano

Dobry Tut kolega mi o tym mówił, cóż dawno zakończyłem tą misję ale masz + :)

Opublikowano

Kur ;/

Znałem ten sposób już ok. 8 miechów temu ... Dlaczego tutka nie napisałem ...

Tak po 3 dniach powinniście mieć ok. 15 zębów ^^

"+" 'ik oczywiście ;)

Opublikowano

dobry poradnik gdy bede mial 30 lvl to mi sie przyda ale narazie fajnie bylo poczytac.

nagroda za fatyge +

Pomogłem tobie pomóż mi DAJ +

Opublikowano

sprzedaje dropnięty ząb i kupuje "normalny"

a nie pomyslales ze inni ci moga tez sprzedac fejka

ale dobze ze je przyjmuje tego nie weidzialem thx

Mounthains dodana 01 lipiec 2010 - 05:27

Poziom został podwyższony obraza mnie w sygnie

Mounthains dodana 30 czerwiec 2010 - 12:49

Poziom został podwyższony nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Dość mało osób wie o tym sposobie, więc małe było prawdopodobieństwo kupienia zepsutego zęba. No ale skoro już przyjmuje, to nie trzeba się tym martwić :P

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zajebisty sposób, wczoraj przez 40 minut dropłem moim surą 34 lv 3 zęby orka, bez żadnych rękawic złodzieja itp. leci plus. Szkoda, że jak przelecę wszystkie ch trzeba czekać na resp ;/

LIBERTA PER GLI ULTRAS! 1908!

Opublikowano

Noo... Wszystko ładnie pięknie opisane :D

Tylko szkoda że nie ma sposobu na drop bo zabiłem około 15 orków przez nie wiem ile czasu i 0 zębów :/

Ale co działa to działa. Masz +!

S7 = Almanach... 4 eVer :D

Klasa: Ninja

Profesja: Dagger

Królestwo: Jinno

Level: 50+

Nick: PowahOfBanan

Jak nie wiesz co dać to może pomoże to że... zbieram -!

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...