Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Badanie alkomatem

profilus=)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzis w nocy stracilem prawojazdy.

Wydychajac pierwszy raz w alkomat mialem 0.12 mg/l . Po krotkim czasie okolo 5-10 min zrobili mi ponowne. Wykazalo mi 0.11 mg/l

Czy mogę sie klocic o to, ze 2 badanie nie trwalo 15min po pierwszym i wygrac to by odzyskac prawko? Przez te 5-10 min spadlo o 0.01 .

Czytajac na internecie drugie musi byc po 15min.

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

Zapewne hejty polecą na mnie ale co tam:

Za jazdę po pijanemu nie powinni NIGDY oddawać prawa jazdy!!! Nie powinno być nawet dopuszczenia do ponownego egzaminu takiej osoby!!! Pijani kierowcy to sprawcy największej ilości wypadków!!!

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Za 0.12mg/l odebrali prawko? A to nie jest czasem tak że do 0.2 to jest wykroczenie ? O ile dobrze pamiętam to trzeba chyba mieć 0.5 żeby stracić prawko

Opublikowano

0,1 - 0,25mg w litrze krwi - prawo jazdy zabierane jest na okres od 6 miesięcy do 3 lat, przy czym jeżeli zostało zabrane na więcej, niż rok - kierowca musi powtórnie zdać egzamin. W wypadku jazdy w stanie nietrzeźwości prawo jazdy może zostać zabrane nawet na 10 lat.

Ale miałeś niefarta 

­

zy95qg.png

Opublikowano

Za 0.12mg/l odebrali prawko? A to nie jest czasem tak że do 0.2 to jest wykroczenie ? O ile dobrze pamiętam to trzeba chyba mieć 0.5 żeby stracić prawko

0.12 mg/l to jest około 0.24

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

15 minut to na wypadek alkoholu, który mógłby zalegać w jamie ustnej na przykład po syropie czy cukierku, a nie w razie gdybyś zdążył przetrzeźwieć.

Jak wiedziałeś, że piłeś nie dużo, to od razu było jechać na krew, teraz już tego nie ugrasz.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

czyli majac 0.12 mg/l = 0.24 ‰ musze zdawac ponowny egzamin ?

@Edit

mam pytanie. jesli zabrali mi plastik,   czemu moge jeszcze jezdzic, jak mnie zlapia to dostane 50zl za brak papierow i czekam za telefonem na przesluchanie na policjii? co moze byc grane ?

Opublikowano

Dostałeś pokwitowanie żeby w ciągu tygodnia załatwić jakieś swoje sprawy etc. Przez tydzień możesz jeździć z tym kwitkiem, potem już nie możesz.

Opublikowano

to dlaczego musze czekac za telefonem kontaktowym by isc na przesluchanie? A nie od razu do sadu ?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...