Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

t34 premium czy is-6 premium?

Varios_Awesome

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdecydowanie is-6. Lepszy MM, pancerz, działo. Penetracja na początku przeszkadza, ale po 100 bitwach pokochasz ten czołg. Każdy gracz na początku go wyzywa, a potem uważa za najlepszy HT.

T34 jest niecelny, wolniejszy, ma MM do Xt, słaby pancerz, a wieża op nie jest. 

Opublikowano

Który z nich lepiej kupić? Nie patrząc na cenę.

Możesz sobie też np: zagrać nimi na serverze testowym, wtedy zobaczysz co i jak, lub oglądać filmiki na yt i zobaczysz jak ludzie grają, i sam zdecydujesz który styl gry jest dla Ciebie lepszy

Opublikowano

Ja po przegraniu na starym koncie ponad 1tyś bitew IS-6, wybrałabym jego. Ale teraz na nowym kupiłam T34 i gra mi się nim dużo, dużo zacznie lepiej. 
Penetracja wystarcza, wieża odbija dużo, choć gracze fioletowi wiedzą gdzie strzelać, a zdarzy się, że kadłub coś odbije. To że losuje na X, to żaden problem dla niego, chyba że trafi się słaby team.
Działo, to owszem trzeba trochę poczekać, aby się skupiło, ale podobnie jest w is-6 :). Wolniejszy oczywiście, że tak, ale nie aż tak...daje radę jak na HT - Jest ciężki i ma silnik tylko 800 konny...

Zarobki napewno ma lepsze od IS-6, bo więcej DMG na minutę zrobi. Wybrałabym T34, jeżeli go wyposażysz i zrobisz załogę, to czołg jest świetny, oraz jak wiesz jak grać Amerykańcami..

Opublikowano

Możesz sobie też np: zagrać nimi na serverze testowym, wtedy zobaczysz co i jak, lub oglądać filmiki na yt i zobaczysz jak ludzie grają, i sam zdecydujesz który styl gry jest dla Ciebie lepszy

Aktualnie nie wiem czy działa serwer testowy bo pobrałem wersje testowego 9.13 i pisze ze serwer jest wyłączony czy coś takiego. I czy aktualnie jest jakiś inny ? Bo sam chciałbym pograć moimi wymarzonymi tankami :D

Opublikowano

Ja po przegraniu na starym koncie ponad 1tyś bitew IS-6, wybrałabym jego. Ale teraz na nowym kupiłam T34 i gra mi się nim dużo, dużo zacznie lepiej. 

Penetracja wystarcza, wieża odbija dużo, choć gracze fioletowi wiedzą gdzie strzelać, a zdarzy się, że kadłub coś odbije. To że losuje na X, to żaden problem dla niego, chyba że trafi się słaby team.

Działo, to owszem trzeba trochę poczekać, aby się skupiło, ale podobnie jest w is-6 :). Wolniejszy oczywiście, że tak, ale nie aż tak...daje radę jak na HT - Jest ciężki i ma silnik tylko 800 konny...

Zarobki napewno ma lepsze od IS-6, bo więcej DMG na minutę zrobi. Wybrałabym T34, jeżeli go wyposażysz i zrobisz załogę, to czołg jest świetny, oraz jak wiesz jak grać Amerykańcami..

Ty nie masz pojęcia o czym piszesz.

T34 to czołg dla pomidorów, bo jego główną zaletą jest penetracja. Nieważne gdzie strzelisz, na low tierach zawsze wejdzie. IS-6 trzeba wyczuć, jeśli przez 1000 bitew tego nie zrobiłaś, to ciekaw jestem jak nim grałaś...

T34 ma większe obrażenia na minutę od IS-6? Bzdura. IS-6 ma jeden z lepszych DPM na tierze z HT, a w szczególności z premek.

IS-6 jest znacznie mobilniejszy od T34. Lepsza moc na tonę i opory gruntu (o ile o takim parametrze słyszałaś :D).

Do tego T34 walczy z Xt, co jest sporą wadą. Może zejść na strzał choćby od obiekta 261, albo pozbyć się 3/4 hp po 1 pestce od Jagody e 100.

Opublikowano

Ty nie masz pojęcia o czym piszesz.

T34 to czołg dla pomidorów, bo jego główną zaletą jest penetracja. Nieważne gdzie strzelisz, na low tierach zawsze wejdzie. IS-6 trzeba wyczuć, jeśli przez 1000 bitew tego nie zrobiłaś, to ciekaw jestem jak nim grałaś...

T34 ma większe obrażenia na minutę od IS-6? Bzdura. IS-6 ma jeden z lepszych DPM na tierze z HT, a w szczególności z premek.

IS-6 jest znacznie mobilniejszy od T34. Lepsza moc na tonę i opory gruntu (o ile o takim parametrze słyszałaś :D).

Do tego T34 walczy z Xt, co jest sporą wadą. Może zejść na strzał choćby od obiekta 261, albo pozbyć się 3/4 hp po 1 pestce od Jagody e 100.

Gardzę takimi ludźmi jak ty, którzy w tym momencie piszą, że dany czołg premium jest czołgiem pomidorów. To, że tobie się podoba IS-6 albo T-54 nie znaczy, że innym też musi się podobać(Zaraz napiszesz, że nie chcesz wprowadzać ludzi w błąd czy też źle doradzić nie chcesz...). Druga kwestia to powiedziałam, że nie wyczułam tego czołgu ? Napisałam tylko jasno, że wolę jednak T34 niż IS-6, bo grać nim można tylko w jeden sposób, a T34 trzeba się nauczyć. Jeżeli myślisz, że gra nim o wystawienie tylko wieży strzał i adios do tyłu, to się mylisz, to nie jest TD-ek. Napisałam też właśnie jakbyś przeczytał, że jest trochę mułowaty ze względu na jego wagę i że posiada tylko 800 konny silnik....ale 23/25 jedzie, to tragedii nie ma...

Pies broni kości swojej, jak to mówią :)

Nie raz grałam na X, jakoś arta mnie nie potrafiła jeszcze na hita ściągnąć, a powiedz mi kto normalny jedzie pod Lufę Jagody ? Dlatego też napisałam, że ten czołg nie jest dla Pomidorów, tylko dla ogarniętych graczy, którzy potrafią wykorzystać jego zalety, a nie wady. Bo w tym momencie, piszesz o każdym kto ma ten czołg, nawet o Fiolecie, który gra dobrze - Ale nie, bo Juri napisał, że ten czołg jest czołgiem pomidorów. Wogóle jest coś takiego ? Nie mniej jednak, zachowanie na poziomie dna.

Nie pozdrawiam.

edit@ Zastanów się też, czemu IS-6 ma MM do IX...

Opublikowano

Po przeczytaniu Twojego posta zastanawiam się czy jest sens dyskusji z kimś takim jak Ty.

T34 ma jedną zasadniczą zaletę - penetrację. Co po tej penetracji? Jak się umie strzelać, a do tego gra się na niższych tierach, to wszystko wejdzie, a ze względu na znacznie lepszy DPM i RoF zrobi się więcej. Is-6 przy losowaniu na 8t można spokojnie rushować. Najlepiej to wychodzi przez przepychacz na Himlu, albo też miasto na Ensku. Ze względu na dobry DPM dość szybko zniszczy inne 8t, z którymi dobry gracz nie będzie miał problemu (IS-3 w górną część wieży, Tiger II w bok lub dolną płytę zależnie od kąta, ewentualnie góra wieży.). Na low tiery is-6 nie musi nawet zwracać uwagi, bo ani od przodu ani od boku przeciętni gracze go nie przebiją.

IS-6 ma MM do IXt, bo na Xt by sobie nie poradził. Mimo to, na VIIIt IS-6 jest po prostu lepszy od T34.

Opublikowano

Po przeczytaniu Twojego posta zastanawiam się czy jest sens dyskusji z kimś takim jak Ty.

T34 ma jedną zasadniczą zaletę - penetrację. Co po tej penetracji? Jak się umie strzelać, a do tego gra się na niższych tierach, to wszystko wejdzie, a ze względu na znacznie lepszy DPM i RoF zrobi się więcej. Is-6 przy losowaniu na 8t można spokojnie rushować. Najlepiej to wychodzi przez przepychacz na Himlu, albo też miasto na Ensku. Ze względu na dobry DPM dość szybko zniszczy inne 8t, z którymi dobry gracz nie będzie miał problemu (IS-3 w górną część wieży, Tiger II w bok lub dolną płytę zależnie od kąta, ewentualnie góra wieży.). Na low tiery is-6 nie musi nawet zwracać uwagi, bo ani od przodu ani od boku przeciętni gracze go nie przebiją.

IS-6 ma MM do IXt, bo na Xt by sobie nie poradził. Mimo to, na VIIIt IS-6 jest po prostu lepszy od T34.

Zapomniałeś, że IS-6 i jego pancerz już nie jest taki dobry, od kiedy gold jest za srebro :). Teraz już 75% graczy go przebija bez problemu, a nawet i bez golda, w Policzki lub kanty przedniego kadłuba.

Opublikowano

Zapomniałeś, że IS-6 i jego pancerz już nie jest taki dobry, od kiedy gold jest za srebro :). Teraz już 75% graczy go przebija bez problemu, a nawet i bez golda, w Policzki lub kanty przedniego kadłuba.

Tak samo jak T34 dobre 90% graczy przebija bez problemu. Teraz to już praktycznie każdy napi3rdala we właz, skończyły się "dobre" czasy. Jak się trochę pogra na T34 to fakt - można się do niego przyzwyczaić i gra się nim na prawd e fajnie. Jednakże przegrywa on pod każdym względem z ISem-6.

Miałem takie samo zdanie, jak Ty i nie raz kłóciłem się na forum, że T34 jest lepszy. Gówno prawda :D  IS-6 z dobrą załogą zmiażdży T34.

Opublikowano

1)FCM

2)IS6

3)CDC

3 najlepsze premki według zalet, z czego fcm najtrudniejszy do gry, isem6 wystarczy sie nauczyc przebijać i robisz sieczke.

T34 to free hp dla isa6.

Opublikowano

Spora część 6t ma problemy z przebiciem IS'a nawet na goldzie. Do VIIt trzeba się już kątować - pod dużym kątem gold nic nie pomoże. Jak jest sporo VIt w przeciwnym teamie, to można robić "Yolo Rusha", bo wiemy, że mało kto nas przebije. Na T34 to samobójstwo, gra nim w 1. linii to głupota.

1)FCM

2)IS6

3)CDC

3 najlepsze premki według zalet, z czego fcm najtrudniejszy do gry, isem6 wystarczy sie nauczyc przebijać i robisz sieczke.

T34 to free hp dla isa6.

Imo FCM nie jest aż tak dobry, żeby mówić że jest jednym z najlepszych premiumów. Moje top 3 to IS-6, CDC i T-54. 

Opublikowano

Nie kłućcie sie jak małe dzieci -.- każdy ma własne zdanie co do jakiegoś czołgu.. i ponawiam pytanie na ktore nie otrzymałem odpowiedzi:

Aktualnie nie wiem czy działa serwer testowy bo pobrałem wersje testowego 9.13 i pisze ze serwer jest wyłączony czy coś takiego. I czy aktualnie jest jakiś inny ? Bo sam chciałbym pograć moimi wymarzonymi tankami :D

Opublikowano

Nie kłućcie sie jak małe dzieci -.- każdy ma własne zdanie co do jakiegoś czołgu.. i ponawiam pytanie na ktore nie otrzymałem odpowiedzi:

Niedawno była aktualizacja, nie ma jeszcze nowego serwera testowego.

Tu nie chodzi o zdanie, tylko o rację. 

Opublikowano

Racja jest taka, że nie ma złych i dobrych czołgów, tylko trzeba umieć nim grać, a gra IS-6 jest banalna. :)

Jakoś T34 nie miałby problemu z przebiciem IS-6, nawet gdyby był pod mega dużym kątem. W dodatku przebiłby spokojnie bez golda :)

Tyle ode mnie, wszystko napisałam i koniec mojej dyskusji, bo czuje się jakby prowadziła dyskusje z założycielem gry World of tanks, albo przynajmniej jej współpracownikiem, moje wiedza przy jego jest zerowa.

Opublikowano

Racja jest taka, że nie ma złych i dobrych czołgów, tylko trzeba umieć nim grać, a gra IS-6 jest banalna. :)

Jakoś T34 nie miałby problemu z przebiciem IS-6, nawet gdyby był pod mega dużym kątem. W dodatku przebiłby spokojnie bez golda :)

Tyle ode mnie, wszystko napisałam i koniec mojej dyskusji, bo czuje się jakby prowadziła dyskusje z założycielem gry World of tanks, albo przynajmniej jej współpracownikiem, moje wiedza przy jego jest zerowa.

IS-6 wymaga większego skilla od T34. Nauka weakspotów jest konieczna, a w T34 wystarczy hulldown, który nie zawsze można zrobić. T34 w przód przebije IS-6 bez problemu, tam jest 100mm pod sporym kątem. Jak się zrobi Sidescrapa, to ma 3 opcje - albo próbować we wieże, albo nabijać potencjalnie przyjęty dmg, albo wyjechać na niego, gdzie prawie na pewno zginie, ze względu na niższy DPM. 

Edit:

qQQrbh4.jpg

Pierwsza bitwa IS-6 po 6 miesięcznej przerwie. Bitwę uważam za słabą, ale robiłem co mogłem, trzymałem dobrze flankę, nawet jak w 3 na mnie wyjechali (2x amx 50 100 pomidorki i T-54) zdołałem "coś tam" ustrzelić, odbijając sporo pocisków przy tym.

Opublikowano

Pierdolisz głupoty i się obrażasz, typowa kobieta. xD

Juri pisze prawde, t34 może powkurwiać przeciwników tym że praktycznie zawsze przebije, jedyna zaleta.

Opublikowano

Pierdolisz głupoty i się obrażasz, typowa kobieta. xD

Juri pisze prawde, t34 może powkurwiać przeciwników tym że praktycznie zawsze przebije, jedyna zaleta.

To jest tak samo jak z autami, typowe hejty na markę, bo to golf, bo to Audi czy coś.

Mi się bardziej podoba T34 , mimo wielu rozegranych bitew na starym koncie IS-em 6. Zależy to od stylu gry, mi się T34 lepiej zarabia i lepiej DMG robi. Można zobaczyć zresztą na moje statystyki, choć nie dużo rozegrałam nim bitew,

@Cheatek Miło mi.

Opublikowano

To jest tak samo jak z autami, typowe hejty na markę, bo to golf, bo to Audi czy coś.

Mi się bardziej podoba T34 , mimo wielu rozegranych bitew na starym koncie IS-em 6. Zależy to od stylu gry, mi się T34 lepiej zarabia i lepiej DMG robi. Można zobaczyć zresztą na moje statystyki, choć nie dużo rozegrałam nim bitew,

@Cheatek Miło mi.

Walić WieśWageny #tylkobmw.

Grałem T34 i IS-6. T34 jest łatwiejszy do opanowania i w miarę fajnie się nim gra mimo, że kadłub to papier. Miałem kilka fajnych akcji na wieże i trzeba umieć po prostu wykorzystać ten atut. IS-6 to czołg typowy do grania na yolo i zarabiania mnóstwo kredek. Ja bym wybrał IS-6 ze względu na pancerz, działo (9.66 rld) i mobilność, którą ma lepszą niż T34.

T34 jest niewiele słabsza od IS'a-6 jeśli potrafisz wykorzystać jej możliwości.

Opublikowano

Na testowym to trochę bez sensu testować cokolwiek, a zwłaszcza pancerz czołgu bo tam każdy śmiga na goldzie, aby tylko zagrać i wygrać jakby to miało znaczenie:) Obecnie chyba nie ma otwartego testu.

Co do "dyskusji" @Juri.  i @1361622928-U485574.pngBeszczeIny to uważam, że mój SuperPershing jest lepszy :) A tak na serio to każdemu gra się lepiej innym czołgiem. Z tych dwóch to teraz wybrałbym IS-6 bo coś tam tego pancerza ma, a przeciwnik może zrobić błąd albo mu zlaguje neta i wtedy to wykorzystać można:)  Są to tylko premki, więc ja patrze na nie pod względem, expa załogi jakbym chciał zarabiać kasę to lepiej kupić konto premium, gram czym chce i kasa sama leci i gra się nie nudzi grając jednym czołgiem.

Opublikowano

Nie rozumiem sensu tej dyskusji. Zawsze mi się wydawało, że nie ma podziału na lepsze i gorsze czołgi. Można je dzielić na czołgi którymi lepiej ci się gra, albo gorzej, na czołgi do jednego zadania i do drugiego, na czołgi lepiej przez ciebie opanowane i gorzej.
Co do pytania - IS-6 jest troszku trudniejszy w grze - bardzo specyficznie się nim kątuje i potrzeba w tym wprawy. Do tego działo sprawia sporo problemów - niecelne, mała penetracja i wolno celuje. Za to po wytrenowaniu gry tym czołgiem - spora frajda i kupa kredytów. Byleby nie strzelać na oslep i wyczekiwać dobrze strzały.
T34 jest wielką cegłą - niemobilnym klocem z wodogłowiem i papierkowym kadłubem. Nie dyskryminuję go, bo ma swietną wieżę i dobrą penetrację i DPS. Aczkolwiek wolno celuje i ma problemy z celnoscią - ciężkie, wolne pociski. Do tego jest nudny - zawsze gra się tak samo. Schowaj kadłub, minimalnie pod górkę, żeby nie walili po włazie i przeciwpancernym ładuj.

Osobiscie wybrałbym ISa, ze względu na dynamiczną grę.

Opublikowano

Nie rozumiem sensu tej dyskusji. Zawsze mi się wydawało, że nie ma podziału na lepsze i gorsze czołgi. Można je dzielić na czołgi którymi lepiej ci się gra, albo gorzej, na czołgi do jednego zadania i do drugiego, na czołgi lepiej przez ciebie opanowane i gorzej.

Co do pytania - IS-6 jest troszku trudniejszy w grze - bardzo specyficznie się nim kątuje i potrzeba w tym wprawy. Do tego działo sprawia sporo problemów - niecelne, mała penetracja i wolno celuje. Za to po wytrenowaniu gry tym czołgiem - spora frajda i kupa kredytów. Byleby nie strzelać na oslep i wyczekiwać dobrze strzały.

T34 jest wielką cegłą - niemobilnym klocem z wodogłowiem i papierkowym kadłubem. Nie dyskryminuję go, bo ma swietną wieżę i dobrą penetrację i DPS. Aczkolwiek wolno celuje i ma problemy z celnoscią - ciężkie, wolne pociski. Do tego jest nudny - zawsze gra się tak samo. Schowaj kadłub, minimalnie pod górkę, żeby nie walili po włazie i przeciwpancernym ładuj.

Osobiscie wybrałbym ISa, ze względu na dynamiczną grę.

Jest podział na lepsze i gorsze czołgi.

Na IS-6 kątuje się normalnie, tak jak na wszystkich innych czołgach. Działo po zamontowaniu stabilizatora, wentylacji i min. 4 perkowej załogi jest celne, szczególnie w ruchu. Skupia 1-2s, a nie jak jest podane w statystykach.

T34 ma tylko o 10 lepszy DPS od IS-6, w praktyce obrażenia wyglądają bardzo podobnie.

Edit

wtf ta sygna o0

Edit2:

O, Marvelus, siema

Opublikowano

Juri już nie zachwalaj tak tego czołgu, przecież sam go mam. Ze specyficznym kątowaniem chodzi mi o policzki, które przy złym kącie łapią wszystko jak leci. Działo jak na ruskie jest celne, ale ma swoje bolączki - zdarza się przy max skupieniu trafić w dom 10 metrów od celu. A z tym skupianiem to nie przesadzaj, bo celuje wolniej, przecież dobrze o tym wiemy.

Offtop: JURI WRÓCIŁEM, TYLE CZASU PEWNIE NA TO CZEKAŁEŚ, PAMIĘTASZ MNIE JESZCZE?

Opublikowano

@Juri. Twierdzisz, że is-6 to czołg do rushowania, to dlaczego spokojnie w walce 1 na 1 z is-6 (kv-3) rozwaliłem go jak chciałem i to zwykłymi apekami? Łapie jak chce, jest dużo mniejszy od is-3 więc w "przytuleniu" is-3 może go spokojnie ładować po wieży. 

T34 - wiele razy ściągałem go artą na hita. Czołg ma dobrą wieżę lecz dla czołgu z dobrą celnością garnek to nie problem. Ładowanie wolne, i skupia pół roku. Pancerz przedni jest słaby.

Jeżeli miał bym wybierać wybrałbym amx cdc lub fcma :)

Niespodzianka

<

Opublikowano

@Juri. Twierdzisz, że is-6 to czołg do rushowania, to dlaczego spokojnie w walce 1 na 1 z is-6 (kv-3) rozwaliłem go jak chciałem i to zwykłymi apekami? Łapie jak chce, jest dużo mniejszy od is-3 więc w "przytuleniu" is-3 może go spokojnie ładować po wieży. 

T34 - wiele razy ściągałem go artą na hita. Czołg ma dobrą wieżę lecz dla czołgu z dobrą celnością garnek to nie problem. Ładowanie wolne, i skupia pół roku. Pancerz przedni jest słaby.

Jeżeli miał bym wybierać wybrałbym amx cdc lub fcma :)

IS-6 ma wieże słabszą od is-3, jak się nim nie umie grać, to średnio kumaty gracz go rozwali. Sklejanie z wyższym czołgiem to zły pomysł. Jak chcesz możemy zagrać kv-3 vs mój is-6 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...