Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Bóg] Hou yi vs Rama

Gość slawekbili21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

zastanawiam się jakiego boga kupić. Rama ma bardzo duża szybkość, zaś Hou yi ma troszkę wiekszy dmg i ma moim zdaniem fajną pasywkę przeciwko ADC, którzy bazują na krycie.

Proszę o uzasadnianie wyboru i z góry dzięki za odpowiedz ;)

Opublikowano

Osobiście uważam, że obie postacie to dobry wybór. Jeśli lubisz grać bogami dystansowymi to bez problemu odnajdziesz się w rozgrywce w/w bohaterami.

Którego bardziej polecam? Hmmm... sądzę, iż minimalnie lepszym zakupem będzie Hou Yi - dobry dmg, mobilny. W moim przypadku łatwiej jest mi go pokierować.

Mimo wszystko myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie osobiste przetestowanie obu postaci i podjęcie na tej podstawie decyzji.

Opublikowano

Hou Yi będzie dla ciebie łatwiejszą postacią, dobry, obszarowy ult, jedynka mocarna, a dzięki dwójce ta postać nabiera sensu (stun, slow przez rózne spelle itp). Dodatkowo jego pasywa jest świetną kontrą na np. Artemis, dlatego ja polecam tą pierwszą postać.

Rama nie jest zły, ale wymaga więcej umiejętności grania, jest trochę trudniejszy.

Opublikowano

Hou Yi ze względu na łatwiejsze ultimate obszarowe.

Rama za to wygrywa większymi obrażeniami na ulti celu, jednak trzeba umieć dobrze wycelować.

Opublikowano

Obie postacie są ciekawe na swój sposób i przede wszystkim różne. Rama bazuje głównie na auto atakach, gdzie Hou Yi lepiej radzi sobie mając eq pod uderzenie ze skilla, a przynajmniej takie jest moje zdanie. Pytanie teraz, co wolisz? Dobrym sposobem jest, jak powiedział kolega wyżej, przetestowanie obu postaci i dopiero potem podjęcie decyzji. ;)

large.gif

Opublikowano

Hou Yi ze względu na łatwiejsze ultimate obszarowe.

Zgadzam się i również polecam Hou Yi. (:

Opublikowano

Wybrałbym Rame ze względu na mocarnego ulta od którego bardzo ciężko uciec, w przeciwieństwie do Hou Yi. Rama jest według mnie jest lepszym ADC niż Hou Yi lecz wymaga więcej gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...