Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 SG - co i jak?

ManiaqFPSandRTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, mam do was pare pytań odnośnie gry na metin2 SG. Licze na waszą pomoc i rady ;)

Ogólnie rzecz biorąc niedawno zacząłem gre i mam juz jakies tam w miare podstawowe eq, tj. ebo+9, fms+9 25sr, srebrna+9 10 do hp, kozaki+5 2khp i 10 na odbicie strzał, bojową +9 itd.  Gram daggerem. 

1. Jak zarabiać? A konkretniej czy opłaca się robić jakiegos dropa na trudny loch czy dt/mapy? Mam dropa na m2 ale nieraz ciężko z metkami i chciałbym też mieć jakiś inny sposób na zarobek. Co polecacie? Może na DT chodzić?

2. Czy jest sens sie rozdrabniać na robienie WPka na trudny loch a pozniej sohan/mapy jak główna postać ma 37lvl? I tez zrobienie WPka wiązałoby się z kosztami i czasem

3. Blaski, mistery boxy, szkaty, ryby, prezenty itd - bardziej opłaca się otwierać czy sprzedawać?

4. EQ lepiej samemu robić czy kupować gotowe wybonowane +9?

5. Szukam osób do wspólnej gry na SG. Napisałem w temacie do tego przeznaczonym ale tutaj też mysle nie zaszkodzi.

Pzdrawiam

zbyt duża sygnatura.

Opublikowano

1.Ja jak grałem na SG to najlepiej się zarabiało tworząc dropka 15 lvl i idąc na przeklęte. Exp oddawać do gildii i można elegancko dropić RIB-y FMS-y, albo czaić się na besty w M2/Dolinie Orków. Albo standard 35 lvl w gildii i bije metki w M2. Dropnie Aura czy inne wartościowe KU-jesteś ustawiony. Ale na metkach możesz expić i zarabiać na każdym LVL-u. Łowienie ryb i otwieranie jest też opłacalne. Masz małża to sprzedaj albo baw się w otwieranie.

2. Nie ma sensu według mnie.

3. Właśnie z tym jest różnie. Ja sprzedawałem i w ciągu weekendu, gdy był event jakieś 20kk do przodu byłem.

4. Według mnie lepiej zarabiać jak pisałem w pkt 1 i kupować. Nie ma sensu tracić nerwów.

5. Niestety nie mam czasu :(

Mam nadzieję,że pomogłęm :)

Miłej gry na najlepszym globalu :)

Opublikowano

Skoro polecasz M3 to może tak zrobie. Do m2 latam ale nieraz bywa, że ciężko cokolwiek znaleźć i wtedy by sie przydał inny sposób jakis. Rybki mnie strasznie wkurwiają ale jak nie ma wyjscia to czasem łowie. Rud chyba sie nie opłaca tutaj kopac nie? I dzieki za pomoc ;)

zbyt duża sygnatura.

Opublikowano

Rudy na SG akurat ciężko sprzedać :/

Na dropka tylko woja bierz zawsze :) ja brałem akurat zawsze body, choć mental ma silne ciało. W body wszystkie skille atakujące na 1 lvl, szkoda iść w berka,a tak to w aurę ładować. Skillów jakbyś padał to używaj bez zastanawiania się, podobnie jak bierzesz większy spot. nieważne czy używasz skilli czy nie. Parę lat temu na PL w M3 dropnąłem RIB-a na 35 lvlu :D

Opublikowano

1.Ja jak grałem na SG to najlepiej się zarabiało tworząc dropka 15 lvl i idąc na przeklęte. Exp oddawać do gildii i można elegancko dropić RIB-y FMS-y, albo czaić się na besty w M2/Dolinie Orków. Albo standard 35 lvl w gildii i bije metki w M2. Dropnie Aura czy inne wartościowe KU-jesteś ustawiony. Ale na metkach możesz expić i zarabiać na każdym LVL-u. Łowienie ryb i otwieranie jest też opłacalne. Masz małża to sprzedaj albo baw się w otwieranie.

2. Nie ma sensu według mnie.

3. Właśnie z tym jest różnie. Ja sprzedawałem i w ciągu weekendu, gdy był event jakieś 20kk do przodu byłem.

4. Według mnie lepiej zarabiać jak pisałem w pkt 1 i kupować. Nie ma sensu tracić nerwów.

5. Niestety nie mam czasu :(

Mam nadzieję,że pomogłęm :)

Miłej gry na najlepszym globalu :)

SG nie jest juz od dawna oficjalnym serwerem czy jak ty to piszesz globalem.

Opublikowano

A ja polecam zrobic takiego wp 35 level ostrze i strach P i do lochu pozniej ci się bardzo przyda, zarobisz na eq wbijesz mu 62 i masz najlepszego dropka na serwie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...